Dissektion av kräfta

Hejsan!
 Idag dissekerade vi havskräftor idag. Det var rätt intressant men det var lite läskigt men nåja.. Vi fick en hane iaf. Sen har jag pluggat kemi, pratat i telefon och svarat på mail. Det är väl typ vad jag gjort idag :P
 Jag tror jag kan rätt mycket av kemin nu iaf.

Kramar

Inaktiv

Hej!
Är grymt inaktiv här just nu känner jag men håller på att stressa ihjäl mig med hemtenta och kemiprov och allt vad det är... lovar att blogga mer efter torsdag (om det nu går något vidare bra att blogga från danmark en jaja... måste liksom vara lite social där med :P)

Kram

Stressad

hejsan!
 Idag hade vi först matte, då höll vi på med sannolikhet...
 På svenskan kollade vi klart på korpen flyger, den var asdålig från börjar till slut.
Sorry att jag är grymt inaktiv just nu men massor att göra.. Känner mig sjukt stressad.

Kramar

Nationellt prov...

Hej!
 Idag hade vi nationelltprov i engelska, den delen där man ska skriva. Tror det gick rätt okej iaf, hoppas på att få G.
 Sen hade vi svenska, då kollade vi på korpen flyger (igen...) och den var lika tråkig den här gången. Fattar inte hur någon människa på denna jord överhuvudtaget kan titta på något sådant frivilligt. Nu är det iaf bara 10 minuter kvar ungefär så nästa gång ser vi ju klart den.
Sen hade vi lunch, var någon skinkstek, ätbart men inte mer. 
 Efter lunch hade vi studietid, då jobbade jag med kemin och spanskan, det var rätt segt.
 Sen hade vi engelska och jobbade med NV1N´s grymma tidning THE ROID (Read It Or Die) så nu är vi 3 som jobbar tillsammans typ klara med vår del iaf.
 Samhällen var inställd så vi fick gå hem, på vägen träffade jag Ulrika, hon hade varit och handlat :D Så jag fick glass (piggelin men iaf :P) och sedan gick vi typ runt lite. Hennes handbroms har gått sönder för andra gången på mindre än en månad så hon var lite lätt irritead. Sen följde jag med henne och hämtade ut bilen.

Kramizz


Livräddning och punktering

Hejsan!
 Hade sovmorgon idag eftersom min lärare i spanska fortfarande är i Barcelona med steg 4 eleverna, började med andra ord först klockan tjugo över nio. :)
 
Då hade vi biologi och tittade på en film om livet i havet, tror dock att syftet var att vi skulle få se hur djuren vi nyligen pratat om fungerar i praktiken. Då fick vi också reda på en preliminär planering över hur resten av våren kommer att fortgå, vi ska bland annat eventuellt dissekera (stavning?) både abborre och kräfta :P Sorry att jag låter som att jag är någon djurplågare eller något (iofs så är ju djuren ändå döda) men det är intressant att se hur de ser ut innuti, fast jag förstår alla er som tycker att det är grymt onödigt att djuren dör och att vi bara ska skära i dem och inte direkt använda dem till något vettigt.

Nåja, sedan hade vi kemi, vi räknade (erkänn ni blev förvånade...) med lite exempel på tavlan och liknande och jag insåg att jag nog faktiskt börjat förstå det där med mol lite. *stolt* :) Vi fick även tillbaka vår labrapport, man kunde som mest få VG och jag fick VG- av den anledning att jag glömt bort att skriva att man inte fick hälla ut kopparsulfat i vasken, utan att det måste hällas i särskilda behållare.
 
Sen var det lunch, någon äcklig soppa som de påstod var thailändsk, men den smakade mest bara konstigt typ. Den mesta smaken var Curry och sedan var det några sega bitar av fläskkött i den, ingen höjdare med andra ord. 
 
Efter lunchen bar det av till simhallen. Där skulle vi först simma valfritt simsätt i 15 minuter så många längder som möjligt, jag var lat och simmade bara 18 st. En kille som går i simning fick ju då nåååågra fler, bara 44 stycken :P Men han är också GRYM på simning. Jag har ju gått i simning, men det var ju ca 5 år sedan :P 
 Sen när vi simmat i 15 minuter hade vi livräddning, det gick bra för mig att livrädda. När vi sedan kom till att jag skulle bli livräddad gick det dock lite sämre... Eftersom jag är ungefär universums mest kittliga människa, så jag började ju sprattla och grejs när hon försökte livrädda mig... Vi skulle ju hålla i huvudet och rör man vid min hals är man illa ute, tror inte jag råkade slå till henne iaf, i så fall var det inte med mening :$. Nåja, jag slapp iaf bli livräddad :P Blir bara lite problem om jag håller på att drunkna och skriker om man tar mig på halsen, fast tror (hoppas) inte jag gör det om det skulle vara på riktigt. :P
 Sedan hade vi stafett och efter som vi hade han som är asbra på att simma och en annan som också är grymt bra i vårt lag så vann vi (tror jag iaf). Ett av de andra lagen var klara före oss men de var en person mindre, så det blev inte helt rättvist då liksom. 
 
Sedan på väg hem så hade min idiotiska cykel fått punktering, så jag fick leda den tillbaka till skolan och missade ungefär halva mattelektionen. Fast det gjorde de flesta andra också så det var lugnt.

 På bilden så redigerade jag bilderna, sitter ju mest bara och leker planlöst i photoshop på bilden nu eftersom jag inte hade någon riktig idé från början. Men tror det blev helt okej iaf...

 Fick förresten veta att jag om jag ville kan gå miljöpolitik nästa år :)
 
Jösses vilket långt inlägg det här blir då, hoppas ni orkar läsa iaf :P 
 
 Tänk på mig på mitt nationella prov imorgon, jag är grymt orolig... klockan 8.25 - 9.45 :S

Kramar

Bin i 40 gångers förstoring! :)

Hejsan! Idag på biologin kollade vi på bin i en lupp (inte en sådan där liten utan en som ser ut som ett mikroskop ungefär fast inte har lika mycket förstoring..). Nedan ser ni en bild som jag tog med mobilen där man tittar i luppen, kvaliten är antagligen inte den bästa men den får duga. Detta är alltså en vinge från ett bi :)

 Måste säga attt under biologi lektionen började jag fundera på om det verkligen var normalt att bli enormt imponerad över hur ett bi ser ut i 20 - 40 gångers förstoring, sedan konstaterade jag att jag aldrig någonsin strävat efter att vara normal :P 
 På lunchen satt jag på bänken och då kom en från min gamla klass (9A alltså) förbi och vi sa hej och så. Sedan sa jag "Alltså... varför droppar det från din väska??" . Det visade sig sedan att korken inte varit helt påskruvad på en flaska Loka så halva flaskans innehåll hade tömts i väskan. Jag hjälpte henne att plocka ur och torka alla saker + väskan. Ingen av de två mobiler hon hade i tycks ha blivir direkt skadade iaf, tur det. 
 På kemin satt vi bara och räknade hela lektionen, jag blev klar med några uppgifter iaf. 

Imorgon ska vi till simhallen med skolan... BLÄÄÄK säger jag bara. 

Kramar 

Inte mycket

Hej!
 Idag har det knappt hänt någonting, eller jo rektorn ringde och babblade om det där miljövalet. Kommer inte att bli någon inriktning men kommer KANSKE att bli så att någon av kurserna blir som individuella.
 David försökte prata franska på matten, tror han sa att han inte kunde franska :P Sedan ville han ha genomgången på engelska men vi vägrade :P

Kramiz

Borde plugga och mår bättre!

Hej!
 Fråga mig inte varför jag sitter här för har inget bra svar alls, jag borde sitta vid köksbordet och räkna matte så pennan glöder ungefär. Men det har jag gjort i ca 2 timmar så jag är värd lite rast tycker jag :P Men ska snart kasta mig in i matematikens underbara värld igen (enormt ironiskt menat... andragradsekvationer är grymt segt).
 Men jag mår iaf bättre :) Ska till skolan imorgon, hoppas inte jag har muntligt nationellt i engelska imorgon bara :S

Kramar

Snörvelmonster

Hejsan!
Är förkyld som tusan nu igen.. jag HATAR förkyldningar. Målade en intressant fisk idag med gigantiska ögon :P Fast jag borde egentligen ha pluggat. Nej det finns ingenting att skriva när jag är sjuk, enda jag gör är ju att ligga och läsa ungefär :S

Kramar

Tidning och ingen miljöinriktning

Hejsan!
 Jag tänkte börja med att förklara vad jag menar med "ingen miljöinriktning". Jag hade (som de flesta av er antagligen vet) valt miljöinriktning men fick idag veta att det var för få som valt det. Anser att detta är ganska dåligt med tanke på att anledningen till att jag valde den skolan jag går på är just det att det fanns miljöinriktning, annars hade ju den andra varit närmare. Pappa tyckte också att detta var dåligt så han mailade rektorn och teamledaren på NV, han har dock inte fått svar än.
 Sedan har vi det här med tidning, på engelskan idag så fick vi veta att vi ska börja med en tidning, vi ska göra en för varje klass. Nv1N´s tidning ska heta "THE ROID" (ROID = Read It Or Die :P)

Kramiz


GLAD PÅSK!

Hejsan!
Tänkte börja med att önska alla en riktigt glad påsk :D
Idag har jag och Ulrika livräddat en livboj :P Vi hittade den flytandes i vattnet och tänkte att vi skulle ta med oss den till ett ställe där den gjorde större nytta (den höll alltså inte på att rädda någon :P) så vi la den på ormön som Ulrika döpt den till efter att hon och farmor sett massa ormar där en gång i tiden.  Nåja, nu orkar jag inte skriva mer idag...

Kramiz


Mycket vetenskapligt experiment ;)

Hejsan!
 Varit på landet idag, jag och Ulrika tog en promenad till bryggbadet och sedan lite till ungefär, ingen idé att jag förklarar mer noga, ni kommer inte förstå vad jag menar iaf  :P. Sedan kom vi då till "vattenfallet" (som egentligen bara är typ en bäck som rinner i en väldans fart ner för en sluttning ungefär) där gjorde vi ett mycket vetenskapligt experiment, det är nämnligen så att vattnet går fram och tillbaka i rör under vägen. Så vi släppte en pinne i ena sidan och sen kom det ut genom röret och allt var frid och fröjd, detta var första gången. Sedan andra gången när vi försökte med ett annat rör, så ville det sig inte helt, pinnen fastnade i mitten och Ulrika hävdade bestämt att det nog satt en bäver där inne. Hennes lösning till detta problem löd ungefär såhär: "Vi hämtar en isbjörn, med en unge, från antarktis (arktis, rättade jag) ja okej aktis men vi kan ta omvägen till antarktis och ta med en pingvin när vi ändå håller på, sen låter vi den krypa in i röret och äta upp bävern!". Sedan kommenterade jag att det troligtvis inte ens fanns någon bäver röret utan bara en satans massa grenar som gjorde att pinnen inte kunde komma förbi, fast det vägrade hon tro på för det lät för tråkigt :P (Fråga mig inte varför det var så satans viktigt att pinnen skulle följa med vattnet genom röret ;))
 Sen pratade jag i telefon... och de andra gjorde tråkiga saker. Som typ slänga ner båten i sjön och vara uppe på taket och härja eller liknande.
 Sen var jag med en kompis i typ en timme och sedan jag jag suttit här och latat mig. Nu tänkte jag dock gå ut och städa en kaninbur.

Kramizz


Svarta naglar :P

Hej!
 Har svarta naglar nu. Ifall någon skulle bry sig om det :P
 Idag har jag varit ute och ätit med faster, farmor och pappa. Sådär överdrivet roligt var det inte direkt men det duger väl. Åt någon köttgryta av något slag. Smakade väl helt okej, men maten i förrgår var godare kan jag ärligt säga.
 Målade lite innan, blev en blomma fast är inte helt nöjd. Men måste ju använda mina oljepastellkritor som jag älskar av hela mitt hjärta :P
 Sen har jag varit med en kompis och ätit laktosfri glass (har ju äntligen hittat något jag gillar för att bota min akuta brist på mjölkchoklad lite :P). Sen har jag bara suttit här typ och kollat på tv.. 

Imorgon ska vi fira mamma, hon fyllde ju egentligen igår men eftersom hon inte var ledig gick det ju inte så bra :P För hon tyckte av någon "konstig" anledning inte att det var en bra idé att vi skulle ta med en bild på henne och gå ut och äta ;) Men imorgon hamnar vi i Varberg iaf.

Kramizz

Göteborg..

Hejsan!
 Varit i Göteborg idag, eller rättare sagt. Jag började i Mölndal och sedan tog jag och en kompis buss + pendel in till Gbg centrum. Sen köpte jag kritor på In-ex. :D Sedan åt vi lite kinamat och efter det gick vi omkring i lite fler affärer. Sedan tog vi bussen (fast vi insåg sedan att det kanske varit liiite smartare, eller iaf gått fortare, om vi tagit pendeln) tillbaka till Mölndal och sen kom pappa och körde mig hem (var ju ändå på väg hem från hans jobb...).
 Sen har jag varit med en annan kompis nu på eftermiddagen/kvällen och nu sitter jag här och försöker komma på vad tusan jag gjort idag som överhuvudtaget kan vara värt att blogga om :P

Kramizz

Ätit fisk och köpt present

Hejsan! :)
 Idag har jag varit iväg med faster och farmor och köpt presenter till mamma som fyller år imorgon. Vad vi köpt kan jag dessvärre inte skriva här eftersom hon läser :P 
 Men jag har iaf ätit halstrad röding tror jag det var idag när vi var ute och åt. Fast blev ingen sås eftersom det var laktos i den, men det var gott iaf :) 
 Sen fixade jag designen på bloggen som jag hoppas att ni märker (!?). Blev förresten nöjd för första gången i mitt liv. :)
 
 Imorgon bär det av till Göteborg med en kompis, ska till In-ex. Denna underbara affär som man aldrig kan vara utan :D

Kramizz


Min dator har varit akut sjuk

Hejsan!
 Idag har jag haft ett himla strul med min dator. Började i morse med att jag inte kunde starta den, eller rättare sagt det var helt svart och ett meddelande om att något var skadat eller vad tusan det stod. Så då fick pappa komma och installera om windows, vilket tog ett par timmar. Så nu är den levande igen och wacom, skrivare, scanner, tangentbord m.m. är installerat. Samt MSN som enligt mig är lika viktigt som mat och vatten. :P
 Sen har jag varit och köpt lite jeans idag också... eller nja, kollat snarare. Fast köpte ett par, hatar att handla kläder... är så fruktansvärt tråkigt så det existerar inte.

 Sen har jag en väldigt god nyhet! JAG HAR FÅTT EN IDÈ!!! Jag har skrivit nästan en sida!!! :D

Kramizz

Ny hjälm, som om nån skulle bry sig ;)

Tjosan :)
 Idag har jag köpt en ny cykelhjälm. Som om någon skulle vara intresserad av att veta det :P Sen har jag köpt massa laktosfria saker. Saknar mjölkchoklad :(
 Varit på landet och tagit lite bilder, bildläraren sa ju åt mig att bara ge mig ut och fota planlöst så vi får väl se om det funkar, ska ta några av bilderna och sätta mig och "leka" lite i photoshop med dem sen. Fick några som jag tyckte var riktigt bra, dock vet jag inte helt om jag kan använda dem på något sätt i bildarbetet men jaja... Planlöst är... ja planlöst :P
 
 Jösses, varför känner jag att jag får enormt dåligt språk när jag sitter här och skriver i bloggen? :S Hmm, nåja, min svensklärare lär inte läsa iaf så det är lugnt.

Kramiz


Påsklov! :)

Hejsan!
 Påsklov nu :D Hittade en bild från förra påsken :P

  Första jag gjorde när jag kom hem var att sätta mig ner och börja med labrapporten. Detta låter förmodligen totalt sjukt, men vill bli klar med den så fort som möjligt så att jag bara kan slappa sen :)
 Idag kollade vi på världens mest tråkiga film på svenskan, den hette Korpen flyger och var värre än värst. Handlade enbart om en människa som dödade massa andra, dessutom var blodet orange, det såg inte det minsta verkligt ut. Den var allmänt dötråkigt med andra ord :P
 Sen kollade vi på när drama framförde sina diversity-arbeten. Många var riktigt bra, så om någon av er nu skulle läsa detta vill jag framföra lite beröm :)

Kramizzz

Rättegång och stadsvandring, igår.

Hejsan!
 Igår var en rätt seg dag. Först var vi på rättegång, det var förvisso ganska intressant men det blev väldigt rörigt eftersom det var tolkar som pratade i munnen på varandra ungefär. :S
 Sen var vi på stadsvandring i Göteborg. Det var HEMSKT! Ett satans rännande utan dess like och totalt meningeslöst. :S Man skulle svara på frågor gällande historia i stora drag.
 Idag hade vi matteprov, det gick väl sisådär. Var 3,5 frågor som jag inte kunde. 
 På biologin hade vi föreläsning, det var rätt intressant. På kemin hade i lab och lyckades få igång brännaren efter 7 försök (kanske ska säga att det faktiskt var brännaren det var fel på, inte oss xD). Men till slut gick det bra iaf, och vi fick faktiskt bara 0,23 mol (?) fel *stolt* :P

Kramizz