Snörvel host snörvel

Hejsan!
Idag har jag varit hemma med snuva och halsont :( Får se om jag kan gå imorgon eller inte. Känner mig rätt hängig, men har i alla fall ingen feber, skönt det.
 Vet inte helt vad jag ska skriva, har bara tagit det lugnt idag...

Kramar

Besök

Hejsan!
I helgen har vi haft danska släktingar på besök. Det var rätt trevligt.
Blev lite bilder från landet också.

Någon som vet vad detta är? En salamander?

Och så en blomma här hemifrån


Usch jag känner mig asdålig på att blogga just nu, för mycket läxor, för lite tid :S

kramar


Insekt

Hej!
Här kommer en bild på en insekt som jag tog igår.


Idag har jag haft fotografisk bild, det var rätt skoj den här gången :)
 Sedan blev jag glad när jag kom hem för att det där låg ett kuvert och väntade på mig, och i kuvertet låg ett arkt med klistermärken som föreställde grodor och ett vykort :D

Kramizzz

Känslan att se klart

Hejsan!
Bara för att jag har gigantiskt tråkigt är det är lång sovmorgon så ska jag skriva ett inlägg till :P
Jag har tänkt på en sak. Den 29/9 är det exakt 3 år sedan jag fick mina glasögon. Först så ville jag verkligen inte ha glasögon, trodde inte att jag skulle se klok ut i det och tyckte att min syn väl inte var såå dålig. Sedan när jag väl fick mina glasögon var jag fullkomligt överlycklig, tänk att träden plötsligt fick löv en bit bort, och inte bara var en stam med en suddig massa av gröna nyanser och tänk att människor fick ansiktsuttryck även om de stod en bit bort. Det kändes så konstigt att liksom plötsligt kunna se, ja okej jag var ju inte helt blind innan men ändå. Att världen plötsligt slutade vara sådär suddig några meter bort :P  Men jag visste ju inte hur andra såg, därför tog det ett tag innan jag förstod att jag nog faktiskt behövde glasögon, fast jösses vad glad jag var sen när jag fick dem. Så tänk nu lite extra på hur underbart det är att kunna se klart, även ni som inte har glasögon :P

Kramiz

Sovmorgon

Hejsan!
Idag har jag sovmorgon... en lång sådan. Börjar klockan 11.35 :) Vi får kompensation för att vi måste göra excursionsarbetet (stavning?) på vår fritid. Vi ska gå till en plats vid typ en sjö eller ett hav, mäte upp 5 st rutor på en kvadratmeter och sedan typ utforska vad det finns för växter och djur där.
 Idag ska vi springa 2400 meter på idrotten på tid, en sådan sak som jag hatar. Jag avskyr att springa på tid, dels för att jag är grymt långsam, dels för att jag har dålig kondition och dels för att det känns allmänt jobbigt. Men nåja, bara jag gör mitt bästa så får det duga, för mer än så kan jag ju inte göra. Det är dock väldigt väldigt mulet ute, så finns risk att det blir regn, fast ni kan väl hålla tummarna för att man i alla fall slipper regn när man springer. Det är liksom tillräckligt hemskt att springa även om det inte är dåligt väder. Hmm.. ser nu att det regnar redan nu, hoppas att det gått över sen. Dels för att jag ska cykla till skolan och dels för att vi ska springa idag.
 Igår var iaf en rätt bra dag, den började med kemi och biologi, där vi iofs inte gjorde så jättemycket. Först skulle vi planera excursionen och sedan på kemin så skulle vi räkna själva.
 Fotografisk bild var väl ja.. helt okej. Mer än så tror jag inte att jag ska säga om det. Det blir nog bra.. hoppas jag.
 Vi slutade ju klockan halv fem och sen var jag väl hemma typ vid fem och satte mig då och pratade i telefon till typ klockan åtta :P Sen så blev det lite historiaplugg och lite dator innan det var dags att lägga sig. 

Kramiz
 

Nu börjar det på riktigt

Hejsan!
Nu har skolan dragit igång helt på allvar och jag har ägnat kvällen åt att sitta med näsan i en mattebok. Borde egentligen plugga en del historia också eftersom provet är på så satans många sidor men har inte riktigt haft ork att börja än eftersom jag först måste kunna det om ungefär en månad. 
 De nya lärarna som jag träffat hittills (vilket är typ... två :P) verkar helt ok iaf och det verkar väl de nya eleverna också, inte för att jag pratat med någon av dem direkt iofs men men.
 Imorgon ska jag ha min första lektion i fotografisk bild, känns lite pirrigt då jag inte känner en enda. Det positiva är att jag vet var salen ligger eftersom det är den sal där vi hade bild i ettan. Jag hoppas att kursen blir rolig iaf och att den uppfyller mina förväntingar. Men det återstår att se, kan ge mer information om den imorgon.
 Idag var det iaf styrelsemöte i KUF (som skulle kunna stå för typ Konstiga Ufon Funderar, men det gör det inte :P), vi kom fram till att möterna ska vara på onsdagar, det var väl ungefär det enda seriösa. Och sen konstaterade vi att vi måste försöka få bort tönt-stämpeln på KUF. Det är inte alls töntigt, det är grymt skoj och man får bättre betyg i kemi :P

Här kommer en bild på min lilla älskade Zafir från igår också.


Kramar :)

Foton

Hejsan!
Igår var jag som sagt på landet, som alltid på lördagar. Blev lite fotografier, inget foto har fått någon betydande redigering, bara gjort små ändringar i ljusstyrka m.m.

Rönnbär:


Flygande trollslända

Kanadagäss:

Droppe, precis innan den träffar vatten ytan, ringarna i vattnet är från den tidigare droppen, lägg märke till att droppen speglar sig i vattnet.

En droppe som träffat vattenytan.


Sådär, nu har ni lite bilder och kolla på, så jag går för att äta frukost :P

Kramar

Padda

Hejsan!
Här kommer en bild på en padda som jag tog igår, den är smått redigerad, tog bort två grässtrån, även om jag vet att vissa av er inte anser att sådant är ok. Men eftersom jag själv tycker att det är okej så länge som man informerar om det så gör jag det ändå :P


Nu har iaf skolan dragit igång på allvar och jag ska plugga matte i helgen, jippie... eller inte. Men nåja, det lär vål gå bra.
 Vi har haft fysiklektioner, en där han mest bara gick igenom vad vi skulle göra i Fysik A och sedan en där han hade föreläsning om storheter och enheter (hmm... vad tusan var det som det hette nu igen? :S).
Fråga mig inte vad jag gjort men jag tryckte på något på tangentbordet så att all text blev kursiv. Knäppt. 

Kramar 

Skola igen

Hejsan!
Nu var första skoldagen på drygt 2 månader avklarad då. Vi hade visserligen bara typ upprop, fick skåp och schema + en del andra lappar utan direkt funktion. Allt som allt så blev det väl lite drygt en halvtimmes skoltid idag, vilket är lagom :P Började ett och slutade fem över halv två.
 Det har kommit 4 nya elever, en tjej och tre killar, dock är de i M klassen och jag går i N. Inte för att det spelar någon direkt roll, man träffar alla ändå, vi har ju aldrig lektion bara vår klass, det är alltid K, L eller M som är med också och i vissa fall (som tex på matten) är vi alla 4 klasserna tillsammans och är då ca 60 elever. Kanske ska nämna att vi då också har 4 lärare.
 Känns lite kul att vi inte längre är yngst, nu har det kommit nya ettor :) Fast eftersom vi började klockan ett och de 8.30 eller 9.30 så såg man inte särskilt många av dem, bara ett fåtal som var på väg hemåt.

Kramar


Vattendroppar

Hejsan!
Nu tänkte jag visa två bilder som jag tog i lördags på vattendroppar som träffar vattenytan. :)  
 Jag har endast gjort bliden ljusare och gett den en aning blåare nyans. Eftersom slutartiden var så pass kort så blev bilden ganska mörk, därför redigeringen. Haha, bäst att skriva såhär efter min krönika :P

 
Idag har jag hittills bara slappat och pratat i telefon i stort sett :P Och imorgon börjar som sagt skolan. Ska visserligen bara vara där i ett fåtal timmar men på onsdag drar den igång lite mer på allvar. Dock skulle jag tro att det nu i början mest är repetition.

Kramar

Redigering = Fusk?

Hejsan!
Nu tänker jag skriva en sådan här trevlig krönika, så gillar ni inte krönikor så besvära er inte med att läsa detta.
 Är det fusk att redigera bilder? Detta råder det delade åsikter om, vissa anser att det är fusk oavsett hur stor redigeringen är, att det ska vara helt orginal för att man annars inte fångat verkligheten, andra anser att det inte är fusk oavsett hur mycket man redigerar eftersom de inte visar verkligheten. Min personliga åsikt är att redigering inte är fusk så länge som man håller sig till en rimlig mängd. jag anser alltså inte att det är okej att klippa ut en fjäril som sitter på en blomma och lägga in den i en annan bild för att det ska se ut som att den flyger (dock anser jag att detta är ok om man informerar om att det är så man gjort, och inte hävdar att man tagit den i flykten). Däremot anser jag inte att det är fusk alls att ändra mättnad, ljushet m.m. av den enkla anledning att man faktikst inte ändrar motivet eller liknande.
Blir smått irriterade på dem som anser att all redigering är fusk, för i annat fall så fuskar kameran också, eftersom den automatiskt gör vissa redigeringar.

Sådär, nu har jag sagt min åsikt :P

Kramar


Näckrosor

Hejsan!
Idag var vi vid en sjö här i närheten ett tag och fotade. Mitt i all ilska över att någon med samma IQ som en rosa badboll hade en motorbåt i sjön (vilket man inte får ha då den är så pass liten) så märkte jag att näckrosorna blommade. 
 Bilden är rätt redigerad i photoshop men jag gillar den iaf och som vanligt så har jag kluddat "Smurvelmurvelsmurfen" över bilden så att ni inte ska få för er att kopiera, se men inte röra :PNu är det bara två dagar kvar tills skolan börjar. Är väl lite blandade känslor, ska bli kul att ha fotografiskbild och att träffa vissa igen. Mindre roligt med läxor och prov som enbart är till för att sabba ens fritid och samvete.

Kramar

Nyckelpigor

Hejsan!
Här kommer två bilder på nyckelpigor. Den ena har smått redigerad bakgrund bara, tyckte det blev rätt bra med det mörkare där.
Hmm... om den nu vill ladda upp de där bilerna någon gång... :S


Idag bär det i alla fall av till landet. Vädret är övervägande mulet så jag hoppas att det inte börjar regna, vill ju fota :P Vi ska äta kräftor idag i alla fall så det blir nog trevligt :)
 Kan nog skriva lite när jag kommer hem sen också :P

Kramiz

Bilder

Hejsan!
Igår kväll så fotade jag en fontän som finns inne i innerstaden och som ni antagligen redan märkt så gillar jag kort slutartid när man fotar sådant här :DIgår pluggade jag och spelade även lite spel :P 
 Jag ska börja blogga mer, i alla fall sedan när skolan börjar, det finns liksom lite mer att skriva om då :S

Kramar

Sorry för inaktivitet

Hejsan!
Ber om ursäkt för min inaktivitet i ett par dagar, har inte riktigt orkat skriva blogg. 
 Det orkar jag väl egentligen inte idag heller, men gör det ändå för att ni ska se att jag inte glömt bort bloggen. :P
Varit hos farmor och hjälpt henne att handla idag iaf.

kramar

Solnedgång

Hejsan!
Igår var jag på marknaden och frågade 4, de flesta visste inte men det gick bra till slut ändå.
Här kommer en bild på en solnedgång som jag inte orkat kludda "smurvelmurvelsmurfen" på, så ni får använda eget vett att räkna ut att ni inte ska kopiera i alla fall, okej?


Nu har iaf solen kommit :) Så efter allt regn kommer nog lite sol till slut. Dock stämmer fortfarande mitt konstaterande att antingen så vräker regnet ner eller så är det så frutansvärt varmt att man inte kan vara ute :S

Kramar

Efter regnet kommer mer regn

Hejsan!
Regn = svensk sommar?
Tydligen, verkar lite som att svensk sommar består av en kombination, antingen så är det så satans varmt att man knappt kan vara ute eller så vräker regnet ner. Idiotväder! Kan det aldrig vara liksom LAGOM varmt? Enda gången som det varit det var när vi var i Norrköping, då var det lagom varmt i Norrköping alltså, hur det var här har jag ingen aning om :P
Anledningar till att hata regn:
1. Man kan inte fota
2. Det är kallt och blött
3. Man blir totalt genomblöt bara man sätter foten utanför dörren
4. Försöker man cykla för att komma fram fortare är låren GENOMBLÖTA även om man bara cyklat en kortare sträcka
5. Det ska vara sol på sommaren, inget satans regn
6. Det kommer fler mördarsniglar
7. Gräset växer mer och måste klippas oftare.
8. Säkert många fler saker som jag inte kommer på nu


Anledningar till att inte hata regn:
1. Det växer mer svamp i skogarna
2. Man slipper vattna
3. Man måste ha viss sympati för regn tror jag eftersom större delen av befolkningen känner visst hat mot denna väderlek. Därför vore det ju bra om ett fåtal människor kände så pass mycket sympati att de lät bli att hata regn av denna anledning. ;) 

Ni ser, det är övervägande negativt :P

Kramar

Fler bilder

Hejsan!
 Idag har jag varit och kollat efter kläder, utan att hitta något, men det gjorde inte så mycket :) Sen har jag fotat fjärilsbusken igen. Så här kommer lite fler bilder.
Blev visst lite många, ni får stå ut :P

Kramar

Bilder

Hejsan!
Här kommer lite bilder från landet idag... vissa är bättre än andra, orkar inte skriva vad de föreställer, det ser ni ju själva :PSådär ja :)

Kramar


Landet idag

Hejsan!
Smått dåligt samvete över att jag inte skrivit något på ett par dagar :P  Har saknat ork att skriva, fast känner mig lite smått elak eftersom jag ju vet att det är mellan 4 - 10 st som kollar min blogg varje dag, fast jag vet ju iofs inte om ni blir glada eller besvikna när inget står skrivet, men man kan ju iaf hoppas lite på det sistmända :P
 Ska till landet idag, som alltid på lördagar iofs :P Får se om det blir något mer skrivande efter det ;)

 Har under de dagar som jag inte skrivit:
Köpt 6 tidningar till min samling (saknar bara 81 st nu)
Lärt mig animera i gimp
Målat en teckning i photoshop
Skrivit lite på en novell
Gjort chokladbollar
Spelat wii

och säkert fler saker :P

Kramar