Fin diskussion

Hejsan!
En mycket bergiplig och lite halvrolig diskussion:
"Jag lånade den där Det sällsynta djuret till dig idag på biblioteket"
"Det sällsynta djuret?"
"Ja den där Ulrika - det sällsynta djuret, den du bett mig låna?"
"Ehhh... menar du Agnes Cecilia - en sällsam historia?"
"Ja så hette den kanske..."

Det är ju bra att du har sån fullkomlig koll på vad böckerna du lånar heter, haha :P

Kram

Smörrebröd

Hejsan!
Idag har vi gjort riktigt danskt smörrebröd, det var gott :P Det är faktiskt jag som gjort dem, även om jag kan förstå att ni tvivlar :P Haha ;)


kram

Närbild + smurvel = sant

Hejsan!
Blev makroobjektiv idag :D Så jag har tagit lite kuliga närbilder :P Förutom makroobjektivet så fick jag två tröjor och lite böcker, filmer samt wii spel som var från jultidningarna. Jag är så nöjd så :)
Här kommer lite bilder, kanske inte överdrivet imponerande men det är faktikst svårare än vad man kan tro att få skärpa på det man vill ha skärpa på med ett makro. Ni kan ju roa er med att gissa vad de svartvita föreställer, för de övriga är väl rätt uppenbara?


GOD JUL!

Kram

God jul!

Hejsan!
Nu är det imorgon (himla konstig mening, men jag har inte gått och lagt mig än). Dock hade jag tänkt göra det nu. Vill iaf önska en riktigt god jul!!
Gjorde denna idag


kram

Koltrast

Hejsan!
Jag blev nöjd med en bild idag (ja okej, jag vet att det sabbar hela bilden att det står "smurvelmurvelsmurfen" där, men jag är äckligt rädd om denna)
 

Kram

Fast i ett nät

Hejsan!
Tyckte att jag kunde ha en lite dramatisk rubrik den här gången :P Iaf så fotade jag igår när det slutat snöa (vi har ca 15 cm snö nu, minst) och fick en rätt bra bild. Istappen hänger alltså i spindelväven under en trädgårdslampa, därav det gula skenet. Det kan väl säga lite om hur stark spindelväv måste vara, för det där vad (så vitt jag kunde se) bara EN tråd, som en istapp på ca 7 - 8 cm hängde i.


Två dagar kvar till julafton :P

Kram

Snö snö snö snö!!

Hejsan!
Det är äntligen snö här också, i förrgår var det ju snö överallt i hela sverige, utom just här (det kändes som det iaf). Men nu har vi också fått snö och jag är glad! :D Snö är ett förfärligt trevligt väder egentligen. Regn och dylikt är klart överskattat. Det är någonstans mellan 7 och 10 cm i nuläget och snöar lite fortfarande  :D Förmodligen ännu mindre än vad jag tror i nuläget eftersom jag inte har glasögon på mig och då ser det alltid ut att snöa mer. Så jag tänkte fortsätta vara lycklig över det underbara vädret utan glasögon en stund till, får väl ta reda på sanningen gällande mängden snöande sen :P

Kram

Lysande

Hejsan!
Jag har lekt lite i photoshop :P Tycker resultatet blev rätt häftigt, eller rätt lysande, bokstavligen :P


Kram

Tvål

Tjosan!
Idag har jag gjort tvålar, som ska bli julklappar åt lite kuliga människor. Här ser ni resultatet, jag blev rätt nöjd med vissa av dem :)


kram

Jullov!

hejsan!
Jag har varit sjuk, därför har det inte blivit av att blogga, sorry!
 Nu har jag jullov iaf, känns grymt skönt, även om lovet till stor del ska ägnas åt pluggande av olika slag. Fysik, kemi, biologi, matte och spanska... underbart :S
 Lekte med en bild på Zafir, vill poängtera att jag inte fuskat, bara gjort bakgrunden svartvit och behållt Zafir i färg för att hennes gröna ögon skulle framträda tydligare. Och det kan väl knappast vara fusk? Det orange där är att det står "smurvelmurvelsmurfen", fast det syns inte så bra :P


Kram


Sjuk

Inaktivitet pga sjukdom

(varför kändes det där som en skylt utan för en butik eller något? :P)

kram

För mycket matte

Hej!
Jag tror man haft för mycket matte för sitt eget bästa när man:
1. Funderar över hur folk överlever utan en räknare som kan skriva paranteser och göra grafer
2. Börjar säga "antag att den ena är x och den andra är y" i situationer som inte alls har med matte att göra
3. När man så fort man ser ordet "hastighet" börjar tänka på derivata
 
Varför känner jag att alla dessa tre punkter stämmer bra in på mig..? :P

Godnatt!

Kram

Mycket...

Hejsan!
Jag är väl medveten om att jag varit grymt inaktiv den senaste tiden. Men det är ofantligt mycket att göra, prov och inlämningar hit och dit nu i slutet, suck. Men jag har inte glömt bort bloggen, det är bara gigantiskt mycket skolarbete och för lite tid :S

Kram


Blogga inte vid trötthet

Hejsan!
Blogga inte när ni är trötta, det gjorde jag igår kväll, skrev ett lååångt blogginlägg med ett foto i. Enda detaljen var att jag glömde trycka på publicera :@
Så jag får väl skriva om det hela idag :P
 Igår kväll stod vi på en gångväg över en motorväg och fotade bilar med lång slutartid. Vissa bilder blev bra, andra blev mindre bra. Här är en av de bättre:


Ulrika är väldigt smart ibland känner jag, eller inte :P Hon skulle göra apelsinjuice. När hon gjort det skulle hon sila bort fruktköttet tänkte hon, grejen var bara att hon glömde bort att ställa ett glas under silen, så all juice hamnade i vasken och det enda hon hade kvar var fruktköttet som hon skulle sila bort, BRA ULRIKA! Mycket begåvat :P

Idag är det att plugga svenska som gäller...

kram

Vad är poängen?

Kan någon smart människa förklara för mig vad laktosen i kryddorna på chips fyller för funktion? Mer än att det hindrar mig från att äta dem då...

Sammanfattning

Idag har jag:

 • Varit supertrött och inte orkat gå upp
 • Haft spanska
 • Haft historia
 • Varit uttråkad
 • Haft studiepass
 • Pluggat biologi
 • Haft matte
 • Blivit glad
 • Ätit en mindre god lunch
 • Haft matte igen
 • Tröttnat på matte för idag
 • Haft fysik
 • Sagt att jag avskyr fysik
 • Varit sjukt irriterad på allt vad labrapport i fysik hette
 • Blivit glad över att vi klarade fysiken (med andra ord avskydde jag det inte längre :P)
 • Gått hem
 • Ätit middag
 • Blivit överlycklig
 • Hoppat runt som en galen känguru i hela huset (istället för att krama tv:n som vissa andra brukar göra, inga namn nämns :P dock är personen jag menar den enda som kommer förstå det med att krama tv:n ;))
 • Kollat på tv
 • Suttit här
 • Pluggat svenska

Sådär, där har ni en sammanfattning av min dag :P Nu ska jag återgå till mina uuuunderbara svenskaböcker, BLÄÄ!

Kram


Suck säger jag bara

Hej!
Jag har varit hos rektorn idag, eller, jag och min kompis har varit hos rektorn idag. Vi var eh... mindre glada, milt uttryckt. Några av er kommer kanske ihåg det här inlägget där jag inte heller var direkt överlycklig.
Vad som kan vara värt att nämnas är att detta hänt ytterligare två gånger denna terminen men då gjorde vi ingen stor grej av det hela. Saknade liksom ork... Men idag var det alltså dags igen. Sist pratade vi med skolans verksamhetschef (borde inte någon hända när man pratar med en sådan?!) och denna gång med rektorn för vår sektor.
 Det hela började med att vi gick till bamba för att äta, vi tog mat. Gick och satte oss, åt. Allt precis som vanligt, dock slutade de normala händelserna när jag skulle gå och ta lite till. Då konstaterade jag att den utan fläskkött (som min kompis äter) stor helt öppen och köttbullarna där var slut... Suck.
Jag anklagar ingen särskild, det är lätt att glömma att lägga på ett lock efter att man tagit, det är klart att bambatanterna kan ha svårt att kontrollera vilka som ska ha specialkost eller inte och det är klart att många elever hellre äter köttbullar än varmkorv. Allt detta är fullt förståeligt, grejen är den att vi hade ovanligt tidig lunch idag. Hade vi haft lunch vid tiden som vi har de andra dagarna hade min kompis alltså inte fått någon mat. Det behövs ett bättre system för det där. När det var risgrynsgröt var min slut och kan säga att det var tur för dem att soppan (som var det andra allternativet) inte innehöll mjölk, annars hade jag fått äta sallad till lunch och då hade jag varit ganska lite lätt en aning förbannad.

Hmmm.... rektorn mailade iaf till hon som är chef för köket, hon skulle höra av sig när hon fått ett svar från henne... hoppas det löser sig snart. 

Blev ett långt inlägg idag ser jag, det var kanske på tiden :P

kram 

Kemiprov

Hej!
Jag hade kemiprov idag, hur det gick behöver vi inte gå in på i detalj...
Sorry för inaktivt bloggande, är hur mycket som helst i skolan nu i slutet.
Nu ska jag återgå till mina "älskade" skolböcker, men först ett foto, är ju fullmåne och klar himmel. :)Kram