In-ex :)

Hejsan!
Vill påpeka om igen att In-ex är den mest underbara affär på denna jord. De har ALLT man kan drömma om gällande konstnärsmaterial :D Ligger typ vid Kopparmärra inne i Gbg om någon skulle vara intresserad av att besöka, har mängder med saker som har med konst att göra för ett vettigt pris :) Så för min del blev det denna gång 6 st kolpennor och 2 dukar att måla på. Så jag är nöjd.
 Skulle egentligen blivit antikvariat idag också för min del, men eftersom jag glömt listan över vilka tidningar jag saknar så blev det inte så. Samlar ju som sagt på BAMSE-tidningar, har drygt 400 skulle jag tro, saknar 87 st vet jag i alla fall. Vi får se, är smått irriterande att man oftast inte hittar några längre (kanske kan bero på att de flesta jag söker är 20 - 30 år gamla eller äldre) och när man väl hittar några är det alltid ett flertal vilket gör att man måste välja och vraka.. så gamla är äckligt dyra, i alla fall anser jag att 100 - 300 kr för en tidning är smått överdrivet.

Kramar


Hemma igen

Hejsan!
 Nu är jag hemma igen efter en mycket trevlig helg i Norrköping som bestod av bland annat besök på kolmården, fint väder och trevligt sällskap :D
 Men nu är jag alltså hemma igen och regnet vräker ner utanför.. som vanligt  Och det jag ägnar mig åt just nu är att försöka få täckning på min mobil, också detta preciiiis som vanligt... suck. :S Tror det är något fel på min mobil, känns liksom inte helt normalt att man ska behöva vara utomhus eller bredvid ett fönster för att ha täckning och då har jag alltså 1 - 3 sådana där saker. Full täckning har jag bara om jag står bredvid en mast ungefär :S Eller förresten, mitt inne i Gbg har jag också täckning.

Blir In-ex (denna underbara affär) och antikvariat någon gång under veckan har jag fått löfte om :D Ska köpa nya kolpennor iaf på In-ex. :)

Kram

Händer inget

Hejsan!
Eftersom det bara regnar och regnar och regnar så finns det inte så mycket att skriva om. 
 Satt och lekte lite i photoshop tidigare idag i alla fall, resultatet:


Jag gillar att redigera bilder :P Den här är dock som ni kanske förstår rätt mycket redigerad :) Är en växt, för er som inte ser det.

Nej nu tror jag snart att det är läggdags, åker till Norrköping imorgon och är där över helgen, ska till kolmården bland annat :)

Kramar

Möte

Hejsan!
Idag har jag varit social med farmor, mamma och Ulrika (lägg märke till att jag var social med folk och inte med dator eller iPod :P).
 Sen nu på kvällen har jag varit på möte på lokaltidningen. Kommer både få teckna, skriva och fota den här gången, skriva gäller visserligen bara en fråga 4 men ändå. Får se om det blir något mer fotande än det där fråga 4, det beror på om de andra vill ha några bilder till någon av sina. Ska i alla fall göra ett tappert försök till att göra en illustration till en krönika som en av tjejerna skrivit, får väl se hur det går. Hoppas att de inte har allt för höga förväntningar :P Nåja, det går nog bra skulle jag tro :) Temat är jämställdhet.

Blev inga bilder idag, har inte fotat något. :)

Kramar

Såpbubblor

Hejsan!
Idag har jag fotat när en kompis blåste såpbubblor, vi försökte göra vår egna blandning, den var väl inte direkt optimal men blev några bubblor iaf, om inte annat så halva :P
Eftersom det inte är systemkameran så är bildkvalitén inte den bästa men det får ni stå ut med :P

Idag har jag annars mest löst korsord och kollat på tråkiga program på TV.

Kramar


Ny trollslända

Hej nu har jag fixat en ny... vet inte riktigt vad jag tycker om jag ska vara ärlig :SKramar

Kan man anmäla en stol? :P

Hejsan!
Här kommer en bild på en trollslända som jag fotade igår
Varit på landet idag, farmor kom fram till att vi borde polisanmäla hennes kontorsstol för mordförsök (den gick sönder när hon satte sig på den) och sedan var hon också mycket besviken över att den gått sönder när den bara var 55 år gammal... Det var ju också väldigt lite :P Undra hur polisen skulle reagera om man kom med en trasig stol och ville anmäla den för mordförsök, antagligen skulle man typ bli inspärrad någonstans, de skulle väl tro att man var helt sjuk ;)

Är inte nöjd med redigeringen av trollsländan... gjorde bakgrunden lite mörkare men ser bara konstigt ut. Ska försöka igen senare.

Sorry att jag inte skrivit på två dagar, i förrgår orkade jag inte riktigt och igår var det lite kaos på djur.nu (milt uttryckt) det tänker jag dock inte uttala mig om här...

Kramar

Forfærdeligt forelsket

Hejsan!
Nej jag ska inte skriva med danska bokstäver och bloggen ska inte handla om att jag är fruktasvärt kär :S :P Däremot har jag nu fått Mårtens bok "En plats de kallar Lyckan" på danska av min morbrors fru! :D Ska vi se om jag kan lyckas ta mig igenom den på danska, lär ta något längre tid än på svenska men eftersom det är en bok av Mårten Sandén så ska jag göra mitt bästa. Egentligen kan jag ju läsa danska, om jag anstränger mig lite :P Råkar bara vara lite smått lat ;)Dessutom har jag nu fått veta att vi ska på möte med ungdomsredaktionen på lokaltidningen på tisdag :) Vilket ju var ett glädjande besked :D

Kramar

Bilder

Hej!
Här kommer lite bilder från idag, vad jag gjort och så vet ni redan

Blomma


Humla


Närbild på min kusins katt


Nu är det läggdags!

Kram och sov gott!

Fotat bin och humlor

Hejsan!
Idag har vi först varit och badat och sedan när vi kom tillbaka till min morbror försökte jag fota flygande bin och humlor med kort slutartid. Det gick väl kanske sisådär, men fick en bra bild iaf. :) På ett bi, jag vet inte riktigt varför inga av bilderna på flygande humlor blev bra men nåja... En bild blev iaf bra och det är huvudsaken :P 
 Ikväll ska vi till min kusin och hennes barn, de har tydligen gjort en sjö på tomten för att få bort vatten (jag vet om att det låter rätt ologiskt men alltså för att få bort vatten från andra ställen där de inte vill ha vatten. :P 
 Här är den bilden som blev bra, tror jag ska gå ut och göra lite fler försök nuKramar

Danmark

Hejsan!
 Idag var vi vid Stevens klint. Jag saknar ork att skriva mycket så visar lite bilder och skriver lite om dem istället. Jag är ju här med Ulrika, farmor, mamma och pappa. Har svenska bokstäver för sitter vid en svensk dator som vi haft med oss :P
Ska slänga in lite bilder nu:
Det här betyder typ att om du ramlar nerför det  ca 40 meter djupa stupet så får du skylla dig själv för att du var så klantig och gick nära :P Fast det står lite snällare skrivet ;)


Här är då själva klinten:


Några måsar:


Plask :P


Plask igen:Insekt:


Någon växt av något slag:


Kramar

Körsbärsplockning

Igår plockade va av i stort sett alla bär från trädet eftersom de inte kommer må direkt bra när vi kommer hem annars. :P Det blev 8 liter, som var ungefär 4,8 kg som var ungefär 800 bär. Ett bär vägde i genomsnitt 6 gram och eftersom 1 liter vägde 600 gram så blev det liksom 100 bär per liter (när vi beslutade oss för att räkna hur många det verkligen var i en liter fick vi det till 99 så vi var ju ganska nära med våra 100 ändå).
Här kommer bild


kramar


Målat

Hejsan!
 Sorry att det inte blev någon blogg igår. Ägnade dagen åt att vi målade om i mitt rum. Innan var det ju blått, blått, blått, blått och åter BLÅTT därinne. Nu är det vitt tak (var blått även det innan), väggen med fönster är vit, två av väggarna ljust ljust ljust ljust gröna och sedan väggen med dörren är lite mörkare ljusgrön (okej det där lät aningen mysko.. :P). Kan visa en bild sedan när jag kommit lite mer iordning och alla möbler inte står under ett plastskynke i mitten av rummet :P
 Sen bär det ju av till Danmark igen också ja... hmm det var ju väldigt länge som jag var hemma då :S Nåja, kommer iaf hem den 16:de. Men från Danmark kan jag iaf vara inne på nätet. Ja inte heeeela tiden, men ja, mer än i italien iaf eftersom det där inte kostar 50 kr i timmen. Vi var alltså 4 pers (farmor räknas inte eftersom hon hatar allt vad datorer heter, hon har inte riktigt förstått att de utvecklats sedan hon hade en när hon jobbade :P) som skulle dela på EN TIMMES datortid, tror aldrig jag varit inne så lite på datorn någonsin under en vecka sedan jag var typ 10 eller något.. :P En kvart på en vecka, det är helt klart nytt rekord för min del ;) 

Nåja, nu ska jag inte skriva mer.. just det ja, venedigbilderna ja... nåja, lägger in dem en annan gång (tror jag :P)

Kramar 

Hemma! :D

Hejsan!
 Nu är jag hemma igen! Åtminstone för 5 dagar... sedan bär det av till Danmark igen, i 6 dagar.
 Nåja, tänkte berätta lite om hur jag haft det, bilder kommer i ett senare inlägg. 
 De första dagarna var vi mest runt på olika stränder och jag ägnade mig åt att plocka snäckor. Så om dem finns det kanske inte sååå mycket att berätta. Såvida ni inte vill ha en detaljerad beskrivning av varje snäcka, vilket jag dock starkt betvivlar :P
 På onsdagen åkte vi i alla fall in tilol Venedig via buss och båt tillsammans med massa andra svenskar och en gudie. Dagen började med att vi fick någon stadsvandring i Venedig och fick höra lite om olika platser med mera. Sedan åkte vi gondol i ungefär en halvtimme. Det är faktiskt sjukt häftigt med en stad som har kanaler istället för bilvägar. När vi kom tillbaka till hotellet hade jag vätskebrist och mådde inge bra alls, men det är inget vi behöver gå in på, finns roligare saker att prata om :)
 Jag har iaf tagit drygt 500 kort, kommer att visa ett par stycken av dessa här i ett senare inlägg.

Det är iaf sjukt skönt att vara hemma igen, man sover bäst i sin egen säng! :)

Kramar