Plugg... plugg och åter plugg

Hejsan!
 Jag jobbar och sliter med svenska, matte, samhäll och engelska... segt som tusan! Askungen fick iaf gå på bal efteråt, inte för att hon pluggade men hon slet som tusan iaf. :P Sen kan man ju då iofs säga att jag får sommarlov, vilket enligt mig är bättre än bal så ja okej jag kanske också får en lite belöning. :)

Bara för att jag längtar:
Antal...
Skoldagar kvar: 8
Dagar till sommarlovet: 11
Dagar till bokmässan: 115
Dagar till min födelsedag: 118
Dagar tills vi ska till Italien: 27

Så, nu har jag fått längta lite och ska snart åter ge mig in i pluggandes hemska värld där jag ska slåss med fornsvenska och glosor... Svar ja jag är flummig idag :P

Kram


Datorer tycks göra uppror

Hejsan!
Jag börjar seriöst tro att datorer har något emot mig, dock tycker jag inte riktigt att den nya datorn kan ha haft tid att bilda sig en seriös uppfattning av mitt beteende och därför inte borde vara elak mot mig redan nu. Okej, jag ska tala lite tydligare: LJUDET PÅ NYA DATORN HAR LAGT AV! :@
 Plötsligt när jag startade datorn funkade inte ljudet. Högtalarna fungerar (det har vi testat) och ljudet är på, inte nerskruvat eller någonting, trots detta funkar det inte. Jag börjar bli lite lätt trött på datorer kan jag meddela... :@

 Varit på landet idag iaf.. Gjorde lite matte men blev fel så då blev jag arg och gav upp typ. Sen badade jag fötterna typ.. och åt. Det var ungefär det jag gjorde tror jag. 

 Igår var vi på botaniska och naturhistoriska. På alla bilder typ som är tagna på mig så pratar jag antingen i telefon eller äter, ser ut som om det var det enda jag sysselsatte mig med på utflykten :P Naturhistoriska bestod iofs mest av telefonpratande (iaf den delen efter darwin utställningen när vi fick göra vad vi ville typ, undra om de tänkt sig att prata i telefon som ett allternativ :P). På botaniska tog jag rätt många kort och åt. Vi letade efter näsduksträdet men hittade det inte, inte för att jag direkt bryr mig men iaf.

Kramar


Egen labb

Hejsan!!
 Idag labbade vi ensamma på kemin, det var typ ashemskt till en början för att man var så rädd för att göra fel. Vi använde oss av kristalliseratt järnsulfat istället för kopparsulfat, antagligen för att man inte bara skulle kunna skriva av uträkningarna rakt av.
 Sen har jag faktiskt läst en del i engelskaboken och ska göra lite samhäll snart. Dock har jag också läst några gamla blogginlägg (fick idén ifrån en tråd på djur.nu att läsa lite gamla) shit vad jag flabbade. På blip.se bloggade jag ju redan  i augusti år 2005. Jösses vad kul det var att läsa. :) Men seriöst. ett av inläggen var liksom:
"I dag hade vi No. Där skulle vi ha förkläde och skyddsglasögon men jag har glömt vad vi gjorde. Men vad spelar det för roll? I och för sig en ganska stor roll fast min farmor blir nog glad att vi hade förkläde och skyddsglasögon även om hon inte får veta vad vi gjorde för då tycker hon att det är bra att jag inte skadade mig så då är hon inte orolig för det..=O)"
 Ehh bra att jag skriver ett blogginlägg om att vi hade NO-lektion men jag minns inte vad vi gjorde ;) Haha :P En sak som man kanske kan lägga till är att farmor inte ens hade någon möjlighet att bli glad eller läsa mitt blogginlägg eftersom hon inte äger någon dator xD

Imorgon ska vi till botaniska och naturhistoriska :S

Kramar

Utvecklingsamtal

Tjo!
Utvecklingsamtal idag, det gick bra. :) De skulle överväga MVG i matte eftersom jag faktiskt var grymt nära MVG på nationella, en ynka stjärna ifrån (massa massa tack till er som hjälpt mig med matten, antar att ni vet vilka ni är). :D Men vi får se hur det blir, kanske, kanske inte. Men man kan ju alltid hoppas (Marie, om de överväger mvg på MIG så är det typ grymt garanterat att du får det så du behöver inte oroa dig mer :P).
 Sen fick vi tillbaka biologiprovet... jag fick VG-, sämsta jag någonsin i mitt liv fått på ett biologiprov men får skylla på att vi hade grymt mycket kursprov och annan skit just när vi skulle ha det provet. 
 
 Nej nu måste jag plugga... eller iaf göra bild, eftersom min idiotdator som sagt kraschat där jag hade bilderna jag gjort hemma till bildarbetet :(

Kramar


Muntligt i spanska

Hejsan!
 Idag hade vi först sovmorgon, det var rätt skönt :) Sen hade jag studietid, läste lite i engelska boken men annars inget särskilt. Lunchen bestod av någon grymt äcklig fisk som jag bara åt typ en 1 cm stor bit av.
 Nåja, efter lunch hade vi iaf spanska. Då hade jag muntligt nationellt prov, och det kan sammanfattas med ett ord: HEMSKT! Jag stammade typ konstant och sen pratade jag bara i presens och sa massa grammatikfel och urk. Fast min lärare sa iofs åt mig att vårt samtal var på en helt okej VG-nivå. Så antar att jag får vara nöjd.
 Sen hade jag engelska book talk 2. Jag sa inte så mycket men överlevde typ iaf. :P 
 Nu ska jag kolla igenom beräkningarna inför labben imorgon och se hur jag ska göra.
 

Kramar 

Spanskaprov = BLÄÄÄÄÄÄ

Hejsan!
 Idag hade vi kursprov i spanska (som jag är uppriktigt förvånad om någon av er missat) det gick inge bra. På hör pratade de jättefort och på läs var det massa svåra ord. Sedan på skrivdelen så fick jag typ totalt hjärnsläpp gällande all spanska jag någonsin lärt mig.
 Min dator är fortfarande död... :( Så vi överväger att köpa en ny. MÅÅÅÅSTE ha en ny innan Sims 3 kommer!!!! Livsviktigt juuuu!
Nåja, på fredag ska vi till botaniska och naturhistoriska i Gbg och jag har kommit fram till att det faktiskt finns viss chans att man inte avlider av tristess om man tar med sig en kamera :) Dock måste vi som har bild tydligen MÅLA AV någon av växterna *suck*.
 På onsdag är det dags för att labba ensam, läskigt fortfarande. :P

Kramiz

Min dator har avlidit... igen...

IDIOTDATOR!!!!!!! :@
Hej, min älskade underbara fantastiska puckade enormt idiotiska skitdator har pajat igen. Denna gång är det hårddisken som är dum i huvudet. 
 Idag har jag städat datarummet *stolt* har till och med dammat, haha, till och med också :P 
 Sen har jag varit med en kompis, vi var ute med Sassa (en hund) och sen satt vi typ och pratade. Och nu sitter dumma lilla jag som vanligt här i något tappert försök att glömma bort det dåliga samvetet för att jag egentligen borde plugga... Eller något i den stilen.

Håll tummarna för mig mellan typ 8 och 12 imorgon, har kursprov i spanska.. BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ


Kramar 

Bilder från igår

Som sagt så var jag vid havet med farmor och Ulrika igår. Här kommer lite bilder..

 
 Idag ska jag till landet, som vanligt och sedan ska jag hem och läsa engelska och läsa engelska och läsa engelska.. BLÄÄÄ. Men är på sidan 132 i boken nu iaf, så "bara" 70 sidor kvar att läsa tills på tisdag. Men eftersom jag läste rätt mycket igår så borde jag ju kunna göra det idag och imorgon också... Så det ska nog gå.
 Nästa vecka ser det ut som att jag har fullt upp, utvecklinsamtal, kursprov i spanska och dessutom möte... Inte en lugn stund.

Kram

Antal..

Skoldagar kvar: 13
Dagar till sommarlovet: 20
Dagar till bokmässan: 126
Dagar till min födelsedag: 129
Dagar tills vi ska till Italien: 36

Bara för att jag hade astråkigt :P Om antalen inte stämmer så tar jag emot klagomål den 32/13 klockan 26 ;)
 
 Har varit i Varberg med farmor och Ulrika idag iaf, det var rätt god mat faktiskt, eller, ätbar iaf :P
 Sen köpte jag 6 pennvässare och Ulrika tyckte av någon ännu oklar anledning att det var lite för många ;) Köpte även 3 st rubiks kub som jag självklart lyckades sabba alla tre inom 10 min ;) Haha :P 
 Nej nu ska jag läsa lite engelskabok och sen kommer min kompis.

Kramizz


Skoskav och trötthet

hejsan!
 Idag hade vi friluftsdag. Det var GRYMT segt. Man fick välja på att tävla i friidrott eller gå 1,5 mil typ. Vi valde promenaden vilket jag nästan ångrade under vägens gång. Det var inte det att det var så gigantiskt jobbigt med det gjorde så på ren svenska JÄVLA ont i fötterna. Hade skoskav och dessutom lyckades jag gå typ 5 km med en tagg i stortån... Blöt om fötterna och nederkanten på jeanden var jag också, usch. :( Och nu känner jag att jag helst av allt bara skulle vilja slänga mig i soffan och sova :P Men det gör jag inte.
 Skönt med långhelg nu iaf :D

Kram

Världsrekord och nationellt prov

Hejsan!
Sorry att jag inte skrivit något på ett tag, varit lite mycket nu på sista tiden.
 Idag slog vår skola världsrekord på att "ligga sked" om det skulle intressera någon. Dock var detta ytterst irriterande för oss som inte deltog eftersom de typ tyckte att vi skulle gå upp i rök för var vi än stod var vi tydligen i vägen. 
 Hade nationellt prov i matte idag också. Gick väl okej trots några slarvfel. Hoppas på VG iaf, får jag inte det blir jag arg. Men nåja, jag gjorde så gott jag kunde iaf.

Imorgon ska jag gå 1, 5 mil... tyck synd om mig.

Kram


Tetris

Hej, börja aldrig spela tetris, man blir smått beroende. Behöver jag säga mer? :P


kram

Biologiprov och trötthet

Hej!
Usch kändes inge vidare bra på biologiprovet. Var massor om växter som jag inte kunde så mycket om... :S Men jag BORDE få godkänt iaf.
 
 Sen var jag i gymmet på idrotten det var jobbigt så jag har träningsvärk.

 Jag är sjukt trött, vill bara sova...

Kram
 


Plugga biologi typ

Hejsan!
Idag ska jag plugga biologi och sen om vädret tillåter ska jag ge mig ut och fotografera lite som belöning för att jag pluggat så duktigt :P
 Idag hade vi först matte nationellt, tyckte det var väldigt enkelt faktiskt. Mycket lättare än vad jag trodde att det skulle vara, fast snurrade till sig lite där på stora uppgiften eftersom jag HATAR medianer.
 Fick tillbaka kemiproven idag, jag fick VG- :) Sen fick jag en intressant kommentar på en uppgift stod "Avigt sätt att räkna men du var ju i alla fall konkret" :P Bara för att jag gjort typ hur många uträkningar som helst när alla andra typ skrivit aslite :P
Det är läskigt, vecka 22 ska vi laborera SJÄLVA på kemin och då ska vi göra en lösning av kopparsulfat och alla gör olika och det ska då bli så att när vi sedan ställer upp dem sedan ska det liksom gå från ljust till mörkare och mörkare. Och detta gör att det SYNS vääääldigt tydligt om man räknat fel på mängden och då frågade en elev vad som hände om man gjort det och läraren svarade "Ja då skäms man väl den lektionen och sen gör man inte om samma misstag igen" men ändå... det är sjukt läskigt. Så står man där och liksom alla andra stämmer i färgskalan utom ens egen för att man räknat med 0,01 mol fel liksom :S
 
 Nu hinner jag inte skriva mer, måste plugga biologi fast tror jag typ kan nästan allt :)

Kramiz


Panda och för mycket läxor

Var korkad nog att måla idag istället för att plugga... men blev en hel sen plugg senare iaf... här är resultatet av mitt målande iaf.

 Sen har vi lite för mycket läxor och för lite tid... känner att jag inte hinner med alls... har massa biologi men har knappt hunnit läsa hälften. Sen har vi kursprov och skit nu också... BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ
 VILL HA SOMMARLOV NU!!!

Kram

Saknar ork

Saknar ork just nu... ska snart börja blogga aktivt igen, jag lovar. Är inte så att jag vill sluta med bloggandet. Känner bara att jag fullkomligt saknar ork att göra något som helst vettigt just nu. Det enda jag gör är att måla, se på film och läsa ungefär. Fast jag är mycket väl medveten om att jag BORDE plugga. Hatar den där satans känslan, det där dåliga samvetet som bara väller över en när man vet att man BORDE ha pluggat... Vet inte varför jag konstant skjuter fram det.. det bara blir... Men måste fokusera på biologin snart. MÅSTE börja plugga... oavsett om jag orkar eller inte. JAG MÅSTE!!!!

Kramar

Dissektion av sill och en ARG smurvel

Hej!
 Idag när vi skulle äta lunch så ställde vi oss som vanligt i kön längst till vänster eftersom specialmaten finns där. Men när vi kom fram så fanns endast ytterst lite kvar av den laktosfria kosten och ingenting kvar av den utan fläsk kött som den andra skulle ha. Detta berodde på att de två stått öppna och därför hade väldigt många tagit av dessa utan att vara i något behov av dem. Så min kompis fick ta vegetarisk kost och jag fick ta det som var kvar, vad de andra som kom efter mig fick ta vet jag inte, men troligtvis sallad. Vi var ganska förbannade över detta eftersom vi faktiskt har rätt till specialkost och att det inte är det minsta bra att folk tar av vår mat när de inte har något behov av det. Så vi pratade med en lärare och frågade var rektorn satt, läraren frågade vad det gällde och vi berättade så hon lovade att ta upp det med andra lärare osv. Sen fick vi veta var rektorn fanns och gick dit, fast hon var inte där förrän på fredag. Men då kom en man och frågade om vi sökte rektorn och vad det gällde så vi förklarade och han tog med oss till rummet där överste kocken (tror jag det var) satt fast hon var inte heller där, hon hade gått för dagen. Fast han lovade att han skulle prata med henne om detta imorgon. Till historien hör att även mitt laktosfria smör var slut :@
 
På biologin dissekerade vi sill, det var rätt äckligt måste jag medge. Eller det var iaf mer blod än när vi dissekerade kräftor. Fast det var ganska intressant. :P

Nu ska jag åka och kolla på gympaskor och se om jag kan slippa ha så satans ont i fötterna på gympa lektionen.

Kramizz

Flytande kväve och kolsyreis :P

Hejsan! :)
 Det blev regnbyxor imorse faktiskt, fast tog av dem så fort jag kom in på skolan. 

 På engelskan idag så skulle vi sjunga för en av killarna som fyllde år (på engelska såklart) och då blev det lite rörigt när vi kom till hans namn, eftersom ena halvan sa hans förnamn och den andra halvan sa hans efternamn/diverse andra olika smeknamn :P

 På KUF idag så gjorde vi glass med flytande kväve, det var skoj (svar ja, jag är lättroad :P) fast sådär överdrivet god blev den kanske inte, smakade som frusen yoghurt, vilket kanske iofs kan bero på att det var just vad det var. :P Sen doppade de en tulpan i flytande kväve och slängde den i marken, den gick sönder :P
 Vi sprängde lite också, en petflaska på skolgården för att vara lite mer exakt. Vi fyllde i lite vatten, slängde ner massa kolsyreis och höll oss sedan på ett lämpligt avstånd. Sen stod vi där och höll för öronen och skrek åt alla som höll på att komma i närheten att gå bort och hålla för öronen. Fast just när den small så kom två lärare ut genom norra entre dörren, de blev lite vettskrämda om man säger så :S

Nåja, dags att göra matte och läsa i den engelska boke, usch, nationellt både på torsdag och fredag men SEN är ALLA nationella prov i engelska A slut :D

Kramizz


Spöregn :S

Hejsan!
Det är spöregn ute och jag ska snart cykla till skolan, kommer vara dränkt när jag kommer fram eller iaf totalt genomblöt. Ibland undrar jag om det finns något mysktiskt samband mellan vädret och min cykel. Jag tror de hatar varandra. Detta påminner mig om att pappa ännu inte lagat min stänkskärm som just nu ligger ovanpå hjulen vilket gör att det går trögt att cykla... BLÄÄÄÄÄÄK. Börjar nu överväga att ta ett paraply och gå till skolan istället, men då blir man så satans blöt om fötterna (svar nej, jag tänker INTE ha på mig mina illgula stövlar med orange prickar till skolan, även jag har vissa gränser). Dock börjar jag nu gå bort ifrån min filosofi att det bara är småbarn eller vuxna som använder regnbyxor... Jag har ju ett par fast har aldrig använt dem.
Allternativen som finns att välja på är:

1.
Strunta i att det regnar och cykla som vanligt

2.
Gå till skolan med paraply och bli blöt om fötterna

3
.Gå till skolan med paraply och gummistövlar

4.
Cykla till skolan med regnbyxor

Hmm... svårt detta, fast tror jag dissar alla förslag där man måste gå, jag har träningsvärk i benen sen vi sprang igår. Kanske ska ta regnbyxorna, fast då måste jag ju också hitta dem :P Nåja, får väl gå och se om jag kan det. Jag kan kanske hojta till i eftermiddag/kväll om hur jag gjorde. Har ju KUF idag så hade ändå tänkt blogga om det.

Kramizz

Hatar friidrott...

Hejsan!
 Jag har nu (eller egentligen konstaterades detta för x antal år sedan men det har ingen betydelse) kommit fram till att jag hatar friidrott. Efter ca 20 försök så lyckades jag tillslut få ett kast i kula som var mer än 4 meter och därav ett resultat. :S Det var asjobbigt att springa/gå 2400 meter, för mina skor gjorde ont som tusan, måste se till att köpa nya. Dessutom börjar jag tro att jag är lite allergisk mot pollen, för varje gång som jag är i närheten av björkar så börjar min näsa rinna och ögonen börjar klia lite smått. Fast är inte särskilt allergisk, men var lite jobbigt när näsan höll på och rann hela tiden när man skulle springa. Känns inte helt logiskt att det skulle vara en vanlig förkyldning heller eftersom jag i så fall bara bli förkyld i närheten av björkar. :/
 Lämnade in mina val iaf, blev fotografisk bild och spanska steg 4. Fick ju lämna in nya val eftersom miljö inte blir av helt. Fast jag kryssade i båda miljövalen iaf och skrev en lite stjärna med att om någon av dem inte blev av så ville jag gå fotografisk bild. 

Nej nu ska jag äta, kramizz 

Hos morbror

Hejsan!
 Nu kommer ni sækert hævda att ni inte kan læsa vad jag skriver f'ør att det står på "danska" men før er som tycker det så kan jag poængtera att det bara ær BOKSTÆVERNA som ær danska, inte orden. :P
 Nu ær jag iaf hos min morbror men vi ska væl snart åka tillbaka till min moster hoppas jag, inte før att det ær så fantastiskt mycket roligare men ehh ja.. :P De vuxna sitter och pratar och pratar och pratar och pratar och jag ær social med min iPod :P Fast har spelat lite nintendo DS också. Har nu (efter ca 1 år :$) fått upp øgonen før spelet zoo tycoon :P Så det har jag ægnat mig åt att spela.
 Vi fick iaf god mat :) Någon kycklinggryta med pasta och sedan fick jag laktosfri yoghurt medans de andra åt glass, var iaf lite bættre æn igår nær jag satt med min apelsinskiva nær de andra åt glass.
 Imorgon bær det hem till Sverige igen, ska bli skønt att komma hem, dock mindre skønt eftersom jag vet att jag har inlæmning i samhæll i øvermorgon.

Kramizz


Handlat kläder typ

Hejsan!
 Idag har jag köpt 3 t-shirts och ett par jeans. Sen har jag lagt idioten sammanlagt 187 gånger nu, utan något som helst resultat, till slut körde jag på mammas sätt med att man fick flytta kort till tomma platser (dock även detta utan resultat).
 Är i danmark nu, fast snott pappas laptop (eller snott och snott, lånat kanske man säger, fast frågade iofs inte först men aja :P).
 Igår var vi lite lätt förbannade, för vår matte och idrott var inställd så vi hade håltimme mellan 11.20 och 14.45. Klockan 14.45 skulle vi ha bild så vi gick in på nätet och kollade lärarens schema och blev mycket glada när vi såg att hon också hade ledigt den tiden eftersom vi såg detta som en möjlighet att kanske flytta fram bilden lite. Men inte då, hon kände inte ens något som helst intresse att lyssna på något förslag och tycktes redan innan ha bestämt sig för att det skulle bli som hon ville, gick med andra ord inte att resonera med. 
 Men jag och marie hittade en kortlek som låg utspridd över ett helt bord och som legat där i ett par timmar så vi snodde den (ingen verkade ju dirket sakna den eftersom de bara slängt den över hela bordet) så vi spelade stress en massa gånger. Sen kom en från 9A och satte sig och pratade med oss. Han var lika galen som alltid och höll på och dillade om buddha eller vad tusan han pratade om :S :P Nåja, sen kollade vi lite på fotbollen, gick dock inte så bra, slutade 1-2 så skolan förlorade mot någon skola i örebro.
 Sen nu ikväll så var vi och åt på en kinaresturang, det var grymt gott. Fast kändes lite halvtråkigt när alla andra åt glass till efterrätt och jag satt där med min frukt :(

Kramar