Sökes: Tips på böcker

Hejsan!
Nu så tror ni såklart att ni ska skriva "Det här är den bästa bok jag läst, man blir helt fast, den är jättespännande nästan lite otäck i slutet". Precis så ska ni inte skriva :P Grejen är den, att jag vill ha en bok att läsa innan jag ska sova, därför har jag lite krav (som är en aning mystiska :S)
1. Den ska inte vara otäck
2. Jag vill inte att man blir helt fast men inte uttråkad
3. Gärna lite humoristisk typ
4. Ingen science fiction (stavning?) eller fantasy
5. Inte för känslosam bok

Så om ni kommer på någon trevlig bok som uppfyller kriterierna, skriv en kommentar! :)Kram

En idiotisk poäng

Hejsan!
Jag var en poäng ifrån MVG på spanskaprovet, dessutom hade jag gjort ett satans slarvfel och missat en uppgift. Hade jag inte gjort det hade jag fått mvg, surt. 
 Gjorde historiaprovet idag iaf, det gick väl att överleva. Med andra ord borde jag få G...

Kram

Historia

Hej!
Har pluggat en satans massa historia idag... har prov i övermorgon som kommer gå käpprätt åt skogen. jag har huvudvärk och ska lägga mig nu. Är dessutom grymt trött.
Urk, alltså jag kan mycket mindre än hälften av historian. Har inte ens läst igenom alla sidor än och provet är i övermorgon. Det hela ser ju mycket lovande ut... eller inte.

kram

Öppet hus

Hejsan!
Nu tänker ni "åh vad fuskigt är hon ledig idag" eller nåt och det hade jag också varit, om det inte varit så att jag ska vara där på öppet hus. :P Ska till skolan klockan 15, då ska vi väl typ förbereda inför labben och sådär (ska vara i kemisalen, var annars :P) och sen är det öppet hus mellan 17 och 20 och förmodar att vi ska städa undan och så efteråt, så är väl hemma igen kring 20.45 eller något sådant skulle jag tro.
 Lite sur över att jag missar ett möte med kuliga människor från lokaltidningen men nåja, får väl överleva för den här gången :P Egentligen skulle vi haft det förra veckan men då var det för få som kunde så det blev denna, typiskt.

Ska ägna dagen åt historia förhoppningsvis. Måste plugga, har prov på fredag på hur många sidor som helst och jag har inte ens läst igenom allt än :S

Sorry för inaktivt bloggande, mycket i skolan som sagt.

Kram

Bilder

Tjosan!
Var hos farmor idag, har fotat en del :)
På kvällen åkte vi till havet för att fota vågor med lång slutartid :)
En häger (tror jag?) från promenad när vi var hos farmor

Lång slutartid :D

En and, samma ställe som hägern :P

Kram

Ovanligt vanlig

Hejsan!
Jag har en ovanligt vanlig färg på mina naglar i nuläget. De är röda. Dock är de väldigt väldigt väldigt skrikigt röda, inte heeelt som jag planerat, me det får väl vara okej :P

Om det mot förmodan är någon av er som någonsin stått i spöregn med ett chockrosa paraply och en systemkamera på ett stativ och fotat bilar med lång slutartid, så kan jag informera er om att detta är mycket korkat gjort :P För det första så får man regndroppar på linsen, vilket gör att bilden blir mer eller mindre prickig, för det andra så blir man blöt själv, eftersom man håller paraplyet över kameran och inte över en själv. För det tredje så stirrar folk rätt kostigt på en... Kanske inte så konstigt, kändes en aning onormalt att stå med ett chockrosa paraply och försöka fota vid en trafikerad gata där de flesta förmodligen inte ser något som helst värt att fota (såvida man inte finner det är extremt underhållande att ha bilder på en rondell...).
Kan också tillägga att alla utom en bild var totalt värdelösa, en lyckades jag rädda med lite redigering (ta det luuuugnt alla ni som hatar redigering, jag har bara gjort bilden lite mörkare...)
Resultat:

Okej okej, jag veeet, inget direkt lysande resultat (eller lysande är väl kanske det enda det är... men aja :P)

Kram

Spanska...

Hola!
Sorry för inaktivitet... är lite mycket i skolan och sånt nu. Har inte tröttnat på bloggen, mycket irl bara.
 Igår var det livskunskapsdag, två föreläsningar. En som doping och en om spelberoende, det positiva var att vi slutade klockan 12 :)

Orkar inte skriva mer just nu... men har inte glömt bort bloggen iaf :P

kram

Tre saker att minnas

Hejsan!
På mattelektionen idag sa vår lärare en sak som var rätt kul (eller så är det bara jag som är extremt lättroad som vanligt :P). Läraren sa:
"Det finns tre saker ni måste minnas och kunna, annars är det helt bortkastat att ni gått på NV. Det första är att ni måste kunna fotosyntesen och att det blir cellandningen baklänges. Det andra är att ni måste kunna att derivatan av läget är hastigheter. Och det trejde är... ehh..."
Han frågar de andra lärarna som rycker på axlarna och säger sedan:
"Det kanske bara var två... nej för tusan det var tre saker, men den tredje måste jag tyvärr ha glömt, det här var ju lite pinsamt"
Haha, jättebra, tre saker som man måste minnas för annars har man gått NV i onödan:
1. Fotosyntes + cellandning
2. Att derivatan av läget är hastigheten
3. Den hade läraren glömt bort 

Kram

Hur orkar jag?

Hej!
Kan någon vettig människa förklara för mig varför jag alltid går upp klockan 7.15 på måndagar när jag börjar 10.15 och det tar 10 - 15 min att cykla? :S

Kram

Photoshop

Hejsan!
Jajaja jag veeeet att många av er inte är överförtjusta i att man leker med bilderna i photoshop. Men det är ju KUL att leka med färger så ni får stå ut. Skillnaden är faktikst inte sååå stor om man jämför med orginalbilden.


Lite ont i halsen idag :S

Kram

Drake

Hejsan!
Måste bara visa en drake som jag målat idag, tyckte den blev lite gullig. Ni får ursäkta att det står "smurvelmurvelsmurfen" rakt över hela bilden, är äckligt rädd om denna.


Kram

Snö som inte lägger sig

Hejsan!
Sorry att jag inte skrivit på några dagar, har varit så mycket i skolan och liknande så tid har inte funnits.
Snöade idag, fast det la sig inte :( Jag vill ha vinter ju, då ska snön lägga sig på marken, inte försvinna så fort som den träffar den. För min del kan det gärna vara snö mer eller mindre från mitten av november till februari. Innan dess ska det inte vara snö, för då är det höst och efter det ska det inte heller vara snö, för då är det vår :P
Min åsikt om årstider:
Vinter: halva november, december, januari och februari
Vår: mars, april och halva maj
Sommar: halva maj, juni, juli, augusti
Höst: september, oktober och halva november

Sen finns det väl säkert folk som har helt andra åsikter om när det ska vara vilken årstid, men det är upp till er :P

Kram

Dumma hals

Hejsan!
Min hals är dum, den gör ont :( Elakt av den. Så jag är hemma från skolan idag... Skulle egentligen ha haft book report idag på engelskan men det blir ju inte av nu.
Måste försöka bli klar med fotoprojektet också, suck. Det ska vara inne imorgon och jag har 5 bilder kvar att fixa. Två som ska förändras och 3 som ska vara nya... Det där fotoprojektet var svårare än vad jag trodde att det skulle vara.
Nåja, ska vila lite nu och hoppas på att min hals blir snäll igen.

Kram

Ord

Hejsan!
Nu kommer jag här med mina funderingar igen, så varningslampan för uttråkning blinkar ilsket röd :P
Men jag har funderat på en sak, alltså:
Vissa skriver mail andra skriver mejl
Vissa skriver schysst andra skriver sjyst eller schyst
Vissa skriver scanner andra skriver skanner
Vissa skriver stylad andra skriver stajlad

I mina ögon känns mail, schysst, scanner och stylad bäst fast det verkar det ju inte göra för alla. Beror det på ålder? Eller vad beror det egentligen på? :S

Kram

Tiden går läskigt fort

Hejsan!
Alltså, jag går i tvåan nu.. det innebär att jag vid jul har gått 3 terminer på gymnasiet och att jag då också har tre terminer kvar. Var tusan tog tiden vägen?!? Jag menar... satt jag inte nyss där utanför aulan och väntade på att få bli insläppt för att tillsammans med mängder av andra ungdomar som också skulle börja ettan höra massa info om vem vi hade som mentor med mera? Det var väl inte så länge sedan? Eller jo.. det var snart 1,5 år sedan, men det känns som att det var några månader sen.
 Jag vet inte vad jag vill efter gymnasiet, det är svårt :S Finns ju så jäkla mycket... Och alla tjatar om "men nu måste du börja fundera över vad du vill sen" det är ju det jag gör hela tiden men inte tusan kommer jag fram till något vettigt? Hur vet man vad man vill!? 
 Hela poängen med att välja NV var ju att jag inte visste vad jag ville, var lite intresserad av NO och inte tyckte att matte var pest... typ. Valet till gymnasiet var inte särskilt svårt, redan någon gång i början av åttan bestämde jag mig för att jag ville gå natur och så blev det ju. Fast valet efter gymnasiet känns typ 100 gånger svårare. 
 Om man ska prata om naturvetenskapliga saker så är det som passar mig bäst biologi och kemi, fast urk jag vet inte. Det är svårt...

Så, nu ska ni slippa läsa mer om mitt problem med vad jag vill :P

Kram

Möte

Hejsan!
Kan någon vänlig själ förklara för mig vad jag gör uppe klockan tjugo i elva? :S
Nåja, var möte idag iaf :) Möten med andra kuliga människor från lokaltidningen är något jag verkligen uppskattar. Vi börjar känna varandra nu och det är faktiskt riktigt riktigt kul :) Och jag kan väl ärligt säga att det inte baaaara pratas om kommande nummer, haha :P

Hallå människor, har ni tappat intresset för min blogg fullkomligt eller? :P Blir ju bara färre och färre som läser min stackars blogg. :S :P

Kram

God natt!

Hejsan!
Ska gå och lägga mig nu, suttit med svenskan i ett par timmar och sedan pluggat spanskaglosor... underbara sysselsättningar, eller hur? :S

Kram

Auramigrän

Hejsan!
I rubriken ser ni orsaken till att jag inte bloggade igår samt att jag gick hem ca 11.30 idag. Satans skit, påminn mig om att jag hatar det, om man mot all förmodan någonsin skulle glömma det :P
 Nåja, ska inte beklaga mig över någon ögonmigrän (eller auramigrän som det också kallas) mer. Lär inte vara särskilt kul att läsa, var iofs inte särskilt kul att ha heller.

Vi fick tillbaka kemiprovet igår (och jag nämner fortfarande bara att vi fått tillbaka saker om det gått bra :P), jag är sjukt nöjd. Fick MVG :D

Nåja, måste fixa ihop lite med foto och svenska nu innan det är läggdags.

Kram

Utvecklingssamtal

Hejsan!
Nu är jag hemma igen efter att ha uhaft utvecklingssamtal, det gick bra som vanligt :)
Sorry att jag inte bloggat på några dagar, har varit i Norrköping :) Det var väldigt trevligt och skoj, relativt bra väder och trevligt sällskap :)

Kram