Önskas: Teckningstips

Hejsan!
Nu tycker jag att ni kan komma med förslag på vad jag ska teckna.
 Berätta vad ni vill ha målat och vad ni vill ha målat det med (alternativen är typ pastellpennor, vanliga färgpennor, kolpennor, akvarellpennor, svart tusch, blyerts eller i photoshop). Så får jag ha lite roligt och se vad jag kan åstadkomma. :P Jag är inget proffs precis, det vet ni, så ha inte skyhöga förväntningar. Kan inte heller garantera att resultatet visas på bloggen, hänger på hur acceptabelt det blir. ;) Låt fantasin flöda, för jag känner viss saknad av sådan just nu.

Kram

Är vi lättroade frågetecken

Hejsan
Marie och Mariam var här och vi gjorde en kraftansträngning för att göra klart kemin som ska vara klar på fredag. Påvägen hem till mig gjorde vi ett sjukt vetenskapligt test (eller kanske inte) för att undersöka hur det skulle låta om man sa t ex "Hej utropstecken vad ska du göra idag frågetecken Jag ska fota punkt". Ja ni, förstår principen :P Vi konstaterade att det blev ganska underhållande, eller så är vi bara en aning lättroade. :P 
 En typisk smurvelbild.


Kram

Skalbagge

Hejsan
Den här ville absolut inte vara stilla. Vilket ledde till gigantisk bländare pga kort slutartid. Acceptabel dock.


Gud så tråkiga mina inlägg känns.

Kram

Padda eller groda?

Hejsan.
Nu tänkte jag göra den här saken klar en gång för alla.
Det här var en padda. Den dagen var det en padda jag fotograferade. Det var alltså ingen groda. I det här inlägget är det däremot en groda, för det fotograferade jag idag.


Nu när ni har möjlighet att jämföra råder ingen tvivel längre hoppas jag?
Stora skillnaderna är:
Grodor hoppar längre och högre än paddor (även om paddor i den där storleken som jag visade i det förra inlägget också kan hoppa rätt hyffsat vilket tycks vara det som förvirrar många).
Grodor saknar giftkörtlar bakom ögonen (ser ni att paddan har en liten upphögning bakom ögat, det är en giftkörtel, som ni kan se att grodan saknar)
Vanlig groda har en mörk fläck bakom ögat (syns väldigt tydligt på bilden ovan)
Grodor har slät hy medans paddornas är mer vårtig. (detta brukar bli mer framträdande då de blir lite äldre, paddornas vårtor alltså).

Så. Lite grod- och paddkunskap.

Kram


Det här med shopping

Hejsan!
Idag har jag varit inne på gina tricot för ungefär första gången i mitt liv. Åtminstone var det första gången då jag själv var medveten om att det var gina tricot jag var inne på. Det var en hemsk upplevelse. :P Hela affären var full av sminkade modeintresserade tonårstjejer som cirkulerade runt lite som universums bakgrundstrålning som vi studerade idag på kemin. Rester från big bang, måste säga att universums bakgrundstrålning faktiskt har en mer vettig anleding att cirkulera runt än vad de i butiken hade och dessutom råkar den av en smurvel klassas som bra mycket mer intresseväckande. Men nog om den. Jag klarade i alla fall av att köpa tre rutiga skjortor där inne (ja jag köpte tre av samma modell för att behöva vistas så kort tid i lokalen som möjligt) och sen ta mig ut ur affären igen. 
 Okej, jag låter otroligt märklig. Jag har ingen fobi för klädaffärer eller så, jag tycker bara inte om att handla kläder. Jag ser inget roligt alls med det. Fast allt det här har jag redan tagit upp tidigare. Jag förstår absolut inte alls vad som skulle vara underhållande med att stå i evigheter och prova kläder man inte ens tänker köpa. Fast alltså, tycker man att det är roligt så är det fritt fram att roa sig med det. Nåja. Jag är inte mycket för shoppning, om det inte framgått :P

Kram

Lär man sig aldrig?

Hej.
Varför lär man sig aldrig att inte lägga saker på jättebra ställen så att man lätt ska kunna hitta dem? Det är ungefär det dummaste man kan göra. För de kommer absolut att försvinna då man i 9 fall av 10 glömmer bort den där otroligt bra placeringen. Suck. Jag hade en hög färgade papper som jag när vi möblerade om la på någon plats där jag tänkte "Jag lägger dem här så vet jag var jag har dem". Inte tusan vet jag var jag har dem... De är helt borta. Jag har noll minne alls av exakt var den där jättebra placeringen där jag parkerade mina färgade papper för att de inte skulle komma bort är någonstans.

Läggdags nu, får fortsätta leta imorgon.
Kram


Stativ är att föredra

Hejsan!
Nu har jag någon förhoppning om att det inte syns allt för väl på den här lilla blden, men det är viss rörelseoskärpa i den (utöver det som är tänkt att vara). Jag hade inget stativ utan den här bilden är tagen i en sabla blåst med mitt knä som stöd för kameran. Måste säga att stativ är att föredra om man vill minimera skakning. Men ja, acceptabel bild ändå.


Kram


Tedrickning och regn

Hejsan!
Regnet vräker ner (som vanligt, eller vad man nu ska säga). Jag sitter och lyssnar på Vem Kan Säcka Elden och funderar på att göra en kopp te. Jag har börjat fatta visst tycke för te. Dricker ju inte kaffe och har fram till för ungefär en månad sedan bestämt hävdat att jag avskyr te också. Dock har jag fastnat för liptons Persiko och mango te. Sen är jag rätt förtjust i det persiska te jag fått av Marie. Nåja, nog om te och vädret. Jag har inget vettigt att skriva alls känner jag.

Kram


Himmel utan pannkaka

Hejsan!
Hade först tänkt skriva "Himmel och pannkaka" som rubrik men då pannkakan saknas fick det bli "Himmel utan pannkaka" :P Himmel är det iaf, onekligen. Kan tilläggas att regnet började vräka ner inom en kvart efter att denna bild togs.


Kram

Fotat bufonidae

Hejsan!
Bufonidae är padda på latin, om någon skulle förundras över rubriken.
 Dessa bilder gav mig 10 myggbett på händerna, men det var nästan värt det i mina ögon.


Kram


Bra lärare gör mycket

Hejsan!
Att det spelade enormt stor roll hur bra läraren var gentemot hur lektionen blev, det visste jag. Men jag hade inte trott att skillnaden skulle vara såhär stor. Idag har jag haft svenska C och kemi B och verkligen insett hur otroligt bra lektioner kan bli om läraren är bra. En dålig lärare kan förstöra en rolig kurs, en riktigt bra lärare kan göra så att även de tråkigaste lektionerna blir helt okej (eller rent av roliga) men den absolut bästa kombinationen är både bra lärare och intressanta kurser. Vilket är precis vad jag upplevt idag.
 Min lärare i svenska C är toppen. Hon är en dam med rött hår, fräknar och en smula värmländsk dialekt samt ett par dussin humor. Iofs så vore det ju ganska dumt med en lärare i muntlig och skriftlig presentation om hon inte varit bra på att formulera sig. :P
 Sen att min lärare i biologi/kemi är toppen har nog inte undgått många. Idag förklarade han till exempel varför vi består av kol istället för kisel. Det var något i stil med "Det som varit så tråkigt om vi bestått av kisel istället för kol hade varit att vi då hade andats ut kiseldioxid istället för koldioxid. Och kiseloxid råkar vara fast i rumstemperatur så vi hade behövt andas sten. Vilket nog inte varit så roligt, tänk att hela tiden ha massa stenar att andas ut. Vad jobbigt det hade blivit". Därefter förklarade han länge och väl hur trevliga overheadapparater var, tills han insåg att den inte fungerade. :P Nåja, bra lärare gör mycket, det var lite det jag ville komma fram till här.

Kram

Wienervals, får jag lov?

Tjo
Idag var alltså första dagen tillbaka i skolan. Det kändes helt okej, utom det faktum att vi fick ägna två timmar åt att öva på att dansa wienervals. Treorna förra året hade tydligen problem med att de kommit till studentbalen och inte ha övat tillräckligt på wienervals, vilket ledde till att lärarna ansåg att vi borde börja öva tidigt i år. Första skoldagen närmare bestämt. Jag som trodde att det bara skulle vara "Hej, kul att ni är tillbaka, hejdå".
 Alltså okej, det var ingen jätteplåga att dansa wienervals och viss motion fick man väl säkert men att dansa pardans är inte riktigt min grej. Har en tendens att alltid trampa ihjäl fötterna på den andra personen, så var fallet även idag. Dessutom var jag tvungen att varna alla jag skulle dansa med gällande att jag är otroligt kittlig, hade ju varit lite dumt om jag plötsligt börjat skrika eller så. :P

Kram på er


Lite mindre bländare

Hejsan . 
Jag gav mig nyss ut och fotade (är ju vettigt väder och gäller ju att ta tillvara på den sista sommarlovsdagen).
Lite mindre bländare hade nog varit att föredra. 4.8 var nog lite väl stort. Men jag är ganska nöjd ändå faktikst får jag nog medge.


Kram

Blandade känslor

Hejsan!
Om ganska exakt 34 timmar kommer jag att befinna mig på en plats jag inte varit på sedan den 10 juni. I övermorgon börjar mitt tredje år på naturvetenskapliga programmet på gymnasiet. Det känns förbaskat konstigt. För exakt 2 år sedan hade jag gått min första riktiga dag på gymnasiet. Då kändes de här tre åren som en hel evighet. Nu är det mindre än ett år kvar tills jag tar studenten. Nåja, jag skulle inte skriva ännu ett inlägg gällande hur lite jag vet vad jag vill efter gymnasiet osv osv osv för jag känner att det är en aning uttjatat. Infon var mer att i övermorgon börjar jag trean. Det är med blandade känslor jag lämnar sommarlovet och övergår till vardagen. Visst är det skönt att vara ledig, men jag tror att trean blir rätt bra. Jag har nästan bara ämnen jag tycker om och finner intressanta och vi har ett ortroligt bra schema. Jag börjar allvarligt undra hur de som lägger upp kurserna tänker. Tvåan hade sina stunder då den var hemsk, horribel, otroligt stressig och jag vet inte allt. Det fanns stunder då jag nästan allvarligt funderade på om jag verkligen valt rätt, om det skulle vara sådär förbaskat stressigt. Självfallet är det skönt att ha ett lugnt schema i trean, men frågan är om det inte varit bättre för alla om man tagit lite av allt ifrån tvåan och lagt det i trean. Nåja, innan jag kryper till sängs med en god bok tänkte jag berätta om mitt schema. Enda jag skulle kunna vara en smula irriterad över är att jag på torsdagar har håltimme mellan 10.45 - 13.30. En sådan tid som är precis av den längden så att jag inte riktigt vet om jag orkar ta mig hem eller inte. Jag bor ju ca 10 mins cykelavstånd ifrån skolan, men känns ändå inte helt som att det är värt det på något sätt. Vi får se. Fredagar är klart trevligast, då slutar jag vid halv tolv. Kan knappt bli bättre :P Onsdagar är min längsta dag (eller ja, lång är den verkligen inte egentligen, haha) Då går jag från 8.25 - 15.20. Dock har jag projektarbete på slutet av dagen där. Jämför detta med förra året då jag slutade någonstans mellan 16.10 - 16.30 majoriteten av veckan. Min senaste dag i år är nästan vid samma tid som min tidigaste dag förra året. :P

Nåja, läggdags.
Kram

Rutiga skjortor

Hejsan!
Det första jag ska säga är följande. Det här är absolut ingen bild jag är det minsta stolt över. Jag brukar inte fota kläder och det här var ingen särskilt genomtänkt bild, jag la dem på golvet och fotade. Punkt. Inte ens orkat bry mig om vattenstämpel då jag betvivlar att någon kommer orka kopiera ändå. Inte så mycket man kan göra med en sådan här bild.
 Jag avskyr att handla kläder, det är bland det tråkigaste jag vet. Har aldrig riktigt sett vad som skulle vara underhållande i att gå och vända och vrida på saker i tyg. Jag är inte så mycket för att shoppa rent allmänt. Min teori gällande att handla kläder är något i stil med "Är jag helt säker på att jag inte kan ha de här jeansen lite till?" "Behöver jag verkligen en ny tröja?" osv. Nåja. Det var egentligen inte min åsikt om shopping jag tänkt skriva om (även om det kanske iofs skulle kunna ge ett helt inlägg i sig självt). Jag hade tänkt berätta att jag faktiskt införskaffat två rutiga skjortor idag. SMURVEL + SKJORTA = Otroligt Ofattbart. Jag har aldrig gillat skjortor, fast jag insåg för ett tag sedan att de faktiskt kan vara fruktansvärt snygga. Som många av er säkert redan vet är jag enormt förtjust i rutiga saker (kan ingen ge mig sån där rutig målarfärg som de har i kalle anka på julafton? :P). Jag är mot all förmodan ganska jätteförälskad i mina två nya rutiga skjortor.
Jag som alltid alltid alltid haft pannlugg och munktröjor har nu plötsligt fått för mig att skaffa lång lugg och hittat två rutiga skjortor som jag gillar. Hur ska detta sluta tro? :P


Nästan så jag skäms över den där bilden, men den får duga.

kram

Jag ska inte bli gräsklippare

Hejsan!
Regnet vräker ner i odefinierbara mängder och utanför roar de sig med att klippa gräset på den stora gräsplanen utanför. Påminn mig om att jag aldrig ska bli gräsklippare. Eh, gräsklppare är ju iofs en sådan man använder när man klipper gräset, inte själva gubben. Nåja, jag hade varken planerat att bli gräsklippare eller gräsklippningsmänniska.
 Oj, vilket konstigt inlägg jag känner att det här blev, jag hade tänkt skriva om vädret... Nåja.

Kram

Blomröra

Hejsan!
Känner att mina senaste inlägg är sjukt innehålls lösa och här kommer ännu ett.
 Abstrakt blomröra. Godkänd bild. Acceptabel bild. Okej bild. G helt enkelt., varken plus eller minus.


Kram

Abstrakta vattendroppar

Godkväll
Jag har roat mig lite med kameran och en blomspruta.


Tycker de blev rätt acceptabla.

Kram


Nya glasögon

Här kommer bilden på de nya glasögonen. Faktum är att jag också ser bättre med dem än mina gamla (okej, det är inte så otroligt imponerande kanske då min syn försämrats en aning och de här är starkare). Jag vill noga påpeka att de är mörklila och inte svarta som de ser ut att vara på bilden. :P


Mer diskreta än mina tidigare.

Någon smart människa kan ju också förklara för mig exakt varför jag just nu sitter och repeterar kemi B. Jag brukar inte plugga på loven.

Kram


Lite smått abstrakt

Hejsan!
Jag gav mig ut med kameran som sällskap tidigare idag. Blev lite härligt halvabstrakt. Sådana där bilder som jag börjar fundera över om jag verkligen borde gilla men som jag tycker så mycket om ändå utan att direkt kunna hjälpa det.


Hämtat mina glasögon idag också, ni lär få se bild på dem sedan. Dock enbart glasögon då, ingen smurvel :P

Kram

Rubrik utan mening.

Hejsan!
Har varit en dag med fullt upp får man nog säga. Först nu fått en liten tid vid datorn. Fast usch vad jag känner att jag har lite att berätta, trots att det har hänt sjukt mycket. Detta kommer låta lite som en dagbok av en sjuåring. Något i stil med "idag gjorde jag det och det, nu ska jag gå, hejdå". 
 Men men. 
 Dagen inleddes med att jag umgicks med Marie för första gången på 6 - 7 veckor skulle jag tro. Vi spelade lite spel (precis som vi gjort de tidigare gångerna vi setts), pratade lite och jämförde våra scheman och insåg att vi hade rätt många lektioner tillsammans. Jag älskar verkligen mitt schema inför trean, enda som är en smula märkligt är att vi har matte D. Varför står en kurs på schemat som vi redan avslutat och fått slutbetyg i liksom? Nåja, förmodligen antingen något man inte behöver gå på eller en felskrivning i schemat. För jag tänker inte stanna tre timmar extra i skolan på fredag eftermiddag för att ha lektion i en kurs som jag fick mvg i slutbetyg i förra terminen. :P
 Sen var det dags för möte på lokaltidningen. Det var bara jag som var där av ungdomarna dock, men det gick ganska bra ändå tyckte jag (alltså, jag hade ju inte möte med mig själv förstås :P). Vi får se hur det blir. Om allt går som det ska så ska jag intervjua en riktig fotograf. Hihi, sådär går det när jag det bara är jag där ;)
 När jag var klar där så var vi hemma och åt lite innan vi gav oss iväg för att fiska lite. Även idag utan resultat dock.
Nej nu ska jag gå och parkera mig i soffan, Mitt i naturen börjar snart.

Kram på er.

Höstlöven dansar idag

Hej hopp
Jag vet att jag otaliga gånger börjat mina inlägg med titlar på Nordmans låtar och så även denna gång.
 Låten Höstlöven dansar idag spelas ur högtalarna så att allt katthår och eventuella dammråttor som valt att bosätta sig där väcks ur sin tillfälliga sömn. Nåja, det var inte mina dammråttor eller allt katthår om jag tänkt blogga om (visst blev ni förbluffade?). Ganska många av dem har nyligenuppslukats av en stor läskig sak kallad dammsugare, som skrämmer slag på både dammråttor, katthår och katthårens tidigare ägare. Men nog om det.
 Låten fick mig att tänka på att hösten börjar närma sig med stormsteg, med både gott och ont.
Gott i stil med
-Rutig väst
-Mysiga stickade tumvantar
-Fotograferande av höstlöv
-Medtagande av äpplen från eget äppelträd att äta vid brist på god skolmat
-Svampplockning
-18 års födelsedag


Ont i stil med
-Stress över att inte ha någon aning om vad man ska ha för projektarbete
-Grubblerier över vad man ska göra efter gymnasiet
-Regn och rusk i kyligare väderlek


Dock tror jag att listan över goda ting kan göras längre än listan över de lite sämre delarna. Så det kanske egentligen inte är så hemskt att vinden börjar pusta lite mer deprimerande att blandningen av diväteoxid och lite annat börjar falla från stora mörka moln och att kylan kan komma att knacka på. Kylan borde ju egentligen vara lite positivt, jag gillar rutig väst och tumvantar :P


Bi på blomma

Hejsan . 
 Jag har inte så mycket att skriva, så jag visar en bild istället :)


Kram

Mete och solnedgång

Hej hopp!
Igår kväll var vi och metade (precis som ganska många kvällar för två veckor sedan). Fast även denna gång blev fångsten = 0 och ingenting. Nappade ett par gånger dock, fast bara masken som försvann. Gick bättre förra gången, då fick vi fisk även om vi inte fick upp den eftersom den släppte vid vattenytan. Men då var det iaf en fisk på kroken. Sen är jag inte precis överförtjust i fisk, så för mig gör det inte så mycket att det inte nappar.  Kastade lite också men med samma resultat.
Fotograferandet var det mer lycka med. Egentligen skulle ni få se bilden med solnedgång, hästar och dimma i större format, men ni får stå ut med att sen den såhär. Hoppas ni ser hästarna i alla fall. Råkade nämligen vara otroligt snygg dimma på vägen hem.
Kan tilläggas att båda bilderna är tagna med nya D80 (eller ja begagnad fast ny här hemma). Den kommer jag dock förmodligen inte att använda då den mest är införskaffad för att ha två kamerahus istället för ett (var kanske lite tröttsamt att aldrig få ha kameran när saker hände eftersom en viss smurvel skulle ha den då :P) och jag föredrar faktiskt D5000. Störde ihjäl mig på att man inte kunde se informationen på stora displayen utan fick titta på den lilla uppe vid avtrtyckaren. Men det kanske går att ställa in, vad vet jag.
Här är bilden med hästar iaf, som man inte ser så tydligt på den här lilla bilden. Men den får duga ändå, var rätt snygg dimma över fälten iaf.


Ett flöte.


Kram

Skogens guld

Hejsan
Jag lovade ju att visa bilder på kantarellerna vi plockade igår, så det tänkte jag göra nu.
 Regnet vräker ner utanför och jag är uppe äckligt tidigt. 

Resultat av 20 minuters plockning:


Kram

Flygfä

Hejsan.
Plockade mängder av kantareller idag, ska visa er sedan. Nu tänkte jag dock visa en bild på ett flygfä. Har ingen aning om vad det är.


Kram

Laktosfritt i Danmark

Hejsan!
Jag måste säga att jag tycker synd om alla laktosintoleranta stackare i Danmark. Gällande försäljningen av laktosfria alternativ måste jag säga att Danmark ligger långt efter Sverige. I Sverige finns det massor av laktosfritt, allt från något så simpelt som laktosfri mjölk till laktosfri lätt creme fraiche. Ja de flesta av er har förmodligen sett det laktosfria sortement som finns i de flesta mataffärer. I danmark finns i princip bara laktsofri mjölk. Finns laktosfri glass också, dock bara en variant, den gjord på sojamjölk. Personligen föredrar jag som ni vet Alvesta glass laktosfria sortement som faktiskt använder sig av laktosfri mjölk och grädde, istället för att använda havremjölk eller liknande. Nåja, tillbaka till ämnet. Laktosintolerans blir mer och mer vanligt ju längre söderut man befinner sig. I vissa asiatiska länder är uppemot 100% av befolkningen över 4 år laktosintoleranta, vilket faktiskt innebär att det är större del av jordens befolkning som lider av laktosintolerans än som inte gör det. Detta betyder alltså att man borde ha fler laktosintoleranta i Danmark än i Sverige. Men det finns verkligen knappt en enda laktosfri produkt att köpa. Det finns två smaker av yoghurt, mjölk och en typ av glass. Mer finns inte. Shit vad glad jag är över att Sverige (där jag liksom vistas majoriteten av tiden) har ett så pass stort sortiment.

Danmark borde skaffa sig mer laktosfria produkter!

Kram och godnatt.


Zoo bilder

Hejsan!
Här kommer bilderna jag lovade från zoo. Mycket nöje. Blev ganska många dock, ni får stå ut. Har bra mycket fler, fast orkade inte gå igenom alla. Så jag tog bara några "Åh, den här såg trevlig ut tror jag" ungefär.Kan inte garantera att de är bra allihop, den här skärmen är urusel när det gäller att gå igenom bilder, för de ser helt annorlunda ut.

Kram

God natt

Hejsan
Jag tänkte skriva ett inlägg men jag tappade lusten. Var på Köpenhamns zoo igår så lite bilder kommer, men en annan dag.

Kram