11. Avsaknad av lussekatter

Kommentera

Inte läst infon? Gör det först. Kan även vara en god idé att börja från del ett i julkalendern om du inte läst tidigare.

Efter denna upptäckt följde ett par dagar utan vidare framgång och de insåg plötsligt att lucia ägde rum inom ett fåtal dagar. Denna upptäckt ledde till att de kom fram till att de kanske borde ta en sväng förbi Tore som de alltid gjorde två dagar innan lucia. Han brukade jämt baka så välsignat goda lussebullar och det var inget Östberg sa nej till vid lucia. Inte vid någon annan tid på året heller vid närmare eftertanke.

 Till skillnad från Johan tog Tore inte emot dem med öppen famn. Han verkade allmänt upprörd över deras ankomst. Östberg kände varken lukten av lussebullar eller pepparkakor, vilket var ovanligt för att vara i Tores bostad. Slappt klädd var han också, en sliten rutig skjorta med en reva på ena armen, ett par smått förstora jeans och ett par fluffiga tofflor. Dessa fluffiga tofflor stack ut på ett mycket intressant sätt. De såg lite ut som något en femåring blivit överlyckig över att få i födelsedagspresent.

   -       Har du bakat några lussebullar i år? frågade Östberg försiktigt.

   -       Tänk för att jag inte har det, jag har inte tid med er i år, ni skulle bara veta hur mycket det är att göra för en gammal man såhär års! snäste Tore och av hans min att döma såg han ut att anse att de borde ge sig av. 

Östberg såg förundrat på honom. Detta beteende var inte alls likt Tores. Han brukade vara from som en höna, alternativt som ett lamm. Det hängde lite på vilket humör hönan hade.

   -        Du råkar inte vara intresserad av ankor? frågade Östberg och gjorde sitt yttersta för att se så intelligent ut som möjligt vilket enbart medförde att han såg mer korkad ut än vanligt.

 

Matsson som stod bredvid honom suckade och började allvarligt fundera över ifall Östberg inte borde överväga ett byte av karriär.