19. Något i inkorgen

Kommentera

Inte läst infon? Gör det först. Kan även vara en god idé att börja från del ett i julkalendern om du inte läst tidigare.

När de kom hem från julmarknaden placerade sig Matsson i den stora fåtöljen och började dra i en av de mörkblonda hårtestarna. Att han var långt borta i tankarnas värld var solklart, för alla utom möjligen Östberg som inte alls förstod något. Efter att ha suttit och granskat Matsson i någon timme beslutade han sig för att ta något vettigare för sig. Något vettigare innebar i Östbergs ögon att han letade fram ett gott te i bokhyllan och satte sig med en korsordstidning vid skrivbordet. Plötsligt ringde telefonen mitt när han höll på och försökte leta långt bak i minnet efter en solgud på två bokstäver.

-          Ja, det var Kommissarie Östberg här, sa Östberg fundersamt då hans tankar fortfarande kretsade kring solgudar.

-          Mail i inkorgen. Hejdå, sa en röst innan samtalet avslutades.

Östberg satt och stirrade på luren och insåg att han gjort det ett flertal gånger den senaste tiden. Till skillnad från tidigare gånger såg Matsson inte undrande på honom, han satt fortfarande i sin fåtölj med ett gäng djupa tankar surrandes i huvudet.  Han tyckte att det trots allt kunde vara värt att kolla inkorgen och mycket riktigt hittade han ett mail, dock inte från en adress han kände igen. Det enda mailet innehöll var en länk till en hemsida. Konstigt nog tycktes hemsidans enda vettiga innehåll vara en bild. Denna bild tycktes vara klickbar men inget kom upp hur Östberg än försökte.

 Matsson uppenbarade sig plötsligt bredvid honom.

-          Jaha, nu roar de sig väl med dolda länkar också någonstans i bilden finns en länk till en ledtråd förmodlgien hitta den, muttrade han trött.

 

En kort stund senare hördes hårda bultanden på dörren följda av snabba steg nerför trappan.