22. Gamla julkort.

En kommentar

Inte läst infon? Gör det först. Kan även vara en god idé att börja från del ett i julkalendern om du inte läst tidigare. Kanske dags att gissa snart om ni har en aning förresten.

På hemvägen var Matsson djupt försjunken i tankar.

   -       Jag tror att jag börjar förstå, mumlade han för sig själv.

   -       Förstå vadå? undrade Östberg förvånat.

   -       Hur det hela hänger ihop… svarade Matsson frånvarande.

Östberg satt och funderade över detta en stund. Själv hade han inte en blekaste aning om hur det hela hängde ihop, vilket ju kändes en aning snopet i och med att det faktiskt var han som var kommissarien. Visserligen inte på riktigt, men lite halvt på låtsas sådär.

   -       Men vad ska vi göra då? frågade Östberg då de var framme vid kontoret.

   -       Julpynta, svarade Matsson lugnt.

Östberg tittade förbluffat på honom. Hur kunde han tänka på att julpynta nu? Dessutom var det väl inte ens julafton förrän om en väldig tid framöver. Han slängde en snabb blick på kalendern och insåg att det visst var julafton snarare än han trott.

 

 Matsson verkade till Östbergs stora förvåning inte alls särskilt intresserad av vare sig tomtar eller glitter. Istället stod han och stirrade på en bunt med gamla julkort.

   -       Precis som jag trodde, titta här, sa han till Östberg.

Östberg stirrade länge och väl på julkorten utan att känna att han blev på det klara med hur Matsson menade. Där fanns julkort ifrån alla i byn, Matsson hade till och med letat fram ett gammalt som Tores bror en gång skrivit. Plötsligt hajade Östberg till, det var något som inte stämde.

 
1 C U A D R O - linnéas lilla blogg.:

skriven

SV: Tror nog luciatåget var minst lika bra som en sovmorgon, eller kanske inte riktigt men det är ju bara en gång om året (: