3. Det öde huset

En kommentar

Inte läst infon? Gör det först. Kan även vara en god idé att börja från del ett i julkalendern om du inte läst tidigare.

Snön vräkte ner i sådana mängder Östberg började undra om vädret hört hans idé om en rubiks kub och tänkte hämnas över att han ens kunde komma på sådana tankar. Han tänkte igenom om detta var möjligt en stund och kom fram till att han nog skulle satsa på en lagbok istället. Kanske var vädret mer intresserat av lagböcker än problemlösning. Snön var ju i vilket fall som helst inte precis problemlösande, snarare motsatsen. Just när han kämpade för att få upp dörren som tycktes ha helt andra åsikter kring huruvida den skulle öppnas eller inte kom Matsson gående.

   -       Du har inte funderat på att låsa upp först…? frågade han flinande.

Östberg blängde på honom och konstaterade surt att det var just vad som borde göras.

Det tog ett bra tag att ta sig till Rosa Granström, trots att de levde i ett extremt litet samhälle med tämligen korta avstånd. Förmodligen var det just detta att det var ett extremt litet samhälle mitt ute i ingenstans vars väglag såhär års var under all kritik som gjorde att det tog en sådan tid.

 Efter många om och men kom de tillslut fram till Rosa Granströms stuga och insåg direkt att något inte stod rätt till. Dörren stod öppen vilket var det första tydliga tecknet då ytterst få människor lämnar dörren öppen vid tio minusgrader. Inne i huset såg det ut att ha varit bråk, inte så att hela huset var upp och ner, men det stod helt klart att någon försökt kämpa emot något. Denne någon var med största sannolikhet Rosa i egen hög person.

 På golvet låg något som såg ut som ett negativ från en svartvit film. Ett negativ som någon gjort sitt yttersta för att massakrera med en sax, vissa delar var dock fortfarande i relativt bra skick. Frågan som sedan slog dem var ganska uppenbar, fanns personen som roat sig med detta kvar i huset? Och var fanns Rosa?

 
1 Elin:

skriven

sv: för det verkar bra xD