En händelserik dag

3 kommentarer
Hej!
Jösses vilken dag. Ja händelserik har den ju varit iaf, det är väl det minsta man kan säga. Så får varna för mycket läsning.
 Det hela började som planerat, jag tog mig till stationen där jag var kvart i tio i åtta och tåget skulle gå 8.02 så bra timing. Hittade Marie där och vi började leta efter fler personer från klassen. En minut innan tåget skulle gå var vi 5 pers (av sisådär 25 st) och han som hade busskortet som vi alla skulle åka med var inte närvarande så vi visste inte vad vi skulle göra. Vi kunde ju inte gärna åka utan att betala (eller jo, men vi hade blivit avkastade när de kollat). Ingen av oss hade mobilnummer till någon lärare eller någonting. Så plötsligt kom han och en till springandes och hann med nöd och näppe på tåget innan det åkte. Snö och kollektivtrafik är en sjukt dålig kombination, anledningen till att vi var så få var ju att bussar blivit försenade/kört i diket eftersom det snöade som attan. 
 Så för en liten stund var allt alltså frid och fröjd fram tills dess att vi stannade vid en station i en tunnel. Tåget stannade och vi trodde ju då att det skulle börja åka igen när folk gått av och på men så var inte fallet. Det hade blivit tekniska problem sa de i högtalarna. Så för att "spara ström" som de uttryckte sig så stängde de av all ström på tåget och det blev kolmörkt. Låter det inte underbart att sitta i ett mörkt tåg med tekniska problem i en lång tunnel? Efter ett par minuter tändes dock ljuset och tåget började åka igen.
 När vi efter ett par om och men samt en bit med spårvagn kommit fram till Naturhistoriska så väntade en specialpedagog + ytterligare 2 elever där. Biologiläraren var inte närvarande eftersom hon satt fast i en bilkö på E6:an. En som jobbade på naturhistoriska kom för att berätta för oss om däggdjurens och människans (som iofs är ett däggdjur men ja ni förstår) evolution. Lite halvintressant sådär. Efter ett tag kom läraren och lite senare kom även en hel del andra elever som tvingats ta en senare pendel pga fel på bussar och liknande som jag tidigare nämnde.
 
När vi var klara på naturhistoriska var det dags att ta sig till Chalmers, vi skulle ju få mat på kårhuset där och sedan labba. Vi frågade läraren hur vi skulle hittat till kårhuset och fick till svar "Ni får titta på skyltarna, ni förstår väl språket". Eh... ja, båda de där två kan väl ifrågasättas. För det första fanns det inga skyltar och vi kunde inte hitta det på kartan, för det andra så var det ingen som vi försökte fråga som kunde svenska. Så om vi verkligen kunde språket kan väl diskuteras. Efter ett tag och ett telefonsamtal med en som gick på Chalmers så fick vi veta att vi i princip stod utanför Kårhuset. Där träffade vi en kemi/biologilärare som visade oss till matsalen där vi skulle äta. Jag hade tagit med mig tablett så det blev inga problem med laktos eller dylikt. Maten var iaf god, så det var väl något positivt. :P
 Sen kom vi till nästa problem, att försöka hitta till kemihuset. Vi kollade på kartan och efter en stunds irrande hittade vi dit. Där fick vi börja med att labba. Det gick först ut på att lägga olika tabletter i vatten och sedan försöka para ihop rätt tablett med rätt burk, lite knepigt sådär. Dock hade vi bara ett fel, så det var väl helt okej. Därefter fick vi tillverka en egen gel med typ det som finns i normala kosmetiska produkter (han berättade att det som finns i t ex hårgelé kostar typ 2 kr och det kostar förpackningen också att tillverka, resten är bara vinst). Dock vet jag inte riktigt vad jag ska använda min gel till, men om det är någon som känner sig sugen på brandgul gel som kanske kan användas som hårgele så kan ni ju hojta till. :P 
Nästa sak var en massa uppgifter och att en annan snubbe visade oss hur man tillverkade en tablett med C-vitamin (ni vet sån där brustablett?). Han visade även lite olika maskiner som används för att testa tabletternas kvalitet, hållbarhet m.m. 

Sedan var det ju då det där med att ta sig hem igen. Vi tog första bästa spårvagn (alla kommer väl till Centralstationen förr eller senare) som visade sig vara totalt proppfull, tror inte det gick att få in en enda människa till. Hade en ramlat så hade alla som stod upp ramlat, vilket var en hel del, hela mittgången var full med folk. Vi kom iaf till stationen och hann för andra gången idag precis med tåget (DÄR låg turen iaf på vår sida). Den här gången kom vi hem utan tekniska problem och sedan var det bara en sisådär 10 minuters promenad hem som gällde. Efter det så hamnade jag här i något försök att sammanfatta min dag på ett begripligt sätt som ni ser :P

Sådär ja, nu har ni lite att läsa iaf!

Kram
 
1 Nynäshamn:

skriven

När du ändå var i den där mörka tunnen kunde du ju passa på att leka kärlekstunnen med nån söt kille på pengeln

2 Katrin:

skriven

ingen kunbde svenska? var sjutton var ni nånstans?

3 Smurvelmurvelsmurfen:

skriven

På Chalmers :P Men vi lyckades bara fråga massa utländska studenter tydligen.