Vad vill ni...?

Hejsan!
Så var det söndag igen och skola väntar imorgon. Dagen har ägnats åt att baka bröd (något mysko med solrosfrön), försöka komma ikapp i matten, börjat på labrapporten i biologi och i nuläget ägnas den åt att resonera med min lugg som inte alls delar min åsikt om hur den bör ligga. Satans envis är den också. 
 Och eftersom ni förmodligen inte har något som helst intresse av att läsa om något av detta mer ingående så tänkte jag börja snacka om något helt annat. Dock har jag ännu inte kommit fram till vad. Jag skulle kunna skriva något långt och mycket filosofiskt inlägg om färgval på nagellack, gnälla i ett helt inlägg om att inte kunna äta mjölkchoklad eller skriva något överdrivet seriöst om grodors hjärtan. Fast... på något sätt känns det inte helt som något ni vill läsa heller.
Vad tusan vill ni att jag ska skriva om egentligen? :S

Skriv någon trevlig liten kommentar eller något :P

Kram


Robinson

Hejsan!
Kollade nyss på finalen av Robinson... Var det bara jag som reagerde på att samma röst på Hans visades upp två gånger? Jag spolade till och med tillbaka för att kolla och det var precis samma lapp som visades upp igen. Den med ett stjärna som A. Hmm.. nåja, kanske var någon som skrivit något man inte ville visa på någon röst och då valde man att visa upp samma lapp två gånger.

Kram

Ögon

Hejsan!
Det här inlägget har väl ett rätt genomgående tema, ögon. Så skullle ni ha någon typ av fobi mot detta synorgan får ni väl blunda eller något ;)
 I ren tristess (och efter lite tjatade  om att hon skulle sitta stilla :P) fotade jag Ulrikas öga. Fotade även mitt eget, har ju liveview och vridbar skärm på kameran så det gick väl relativt ok. Dock hade jag ju ingen mascara eller något alls. Kändes liksom lite meningslöst att sminka sig bara för att fota ögat.
Här kommer bilderna iaf:
Mitt öga, lite sne bild men tycker att jag lyckades få irisen rätt skarp iaf.

Ulrikas öga i profil

Ulrikas öga framifrån, har faktiskt inte sett/lagt märke till den där bruna fläcken tidigare.


Kram

Känslan av frihet

Hejsan
Nu är fysikprovet avklarat och jag har insett något fantastiskt. Det enda jag har att göra är lite spanska, lite matte och lite svenska. Detta är alltså allt jag har att göra fram till lovet i princip! Det är ju fullkomligt underbart, jag slipper ha dåligt samvete och en tanke om att jag borde plugga ständigt malandes i huvudet.
 Jag kan ägna mig åt att vara social med mina kolpennor och ge bilden som flugit omkring i mitt huvud i ca 2 veckor ett liv på ett papper (kanske roligare att skutta omkring bland mina hjärnceller, men den har lekt färdigt där nu!). Jag kan se alla tv program som jag varit tvungen att spela in eftersom jag inte haft tid att se dem pga allt plugg. Jag kan plåga dammråttorna i mina högtalare med Nordman och skriva berättelser istället för att plugga. Eh okej, detta låter som att jag är helt ledig, fast så är ju tyvärr inte fallet. Men det ska bli GRYMT SKÖNT att inte ha något prov på sisådär tre veckor (inklusive sportlovet då). Jag kan fota! Om det är någon som mot förmodan skulle ha missat det så är jag lite lycklig här :P
 
Nästan så jag tycker synd om er som inte går på NV och har ett flertal prov varje vecka eftersom ni förmodligen inte känner er såhär bara för att ni råkar ha 3 veckor utan några större prov :P

Kram

Fysik

Hejsan!
Någon som kan avskaffa fysikprov? Skriva en ny grundlag om att fysikprov inte får förekomma t ex? Tyvärr känner jag viss tvivel gällande om någon som läser min blogg har möjlighet att ändra grundlagarna... 
 Urk det känns hemskt, känns som att jag inte kan ett dugg. Har ju suttit med näsan i en bilologibok fram tills idag, bra planering, jag vet.

God natt!

Makro


Hejsan!
Nu borde jag egentligen sova, men jag börjar klockan 13 imorgon så kan fixa det här först.
Tre bilder tagna med makroobjektiv. Jag måste väl lära mig lite mer om det där med skärpa, men tycker det blev helt ok iaf.


Godnatt och kram

Nu är sagan slut

Hejsan!
Sagan om en smurvelmurvelsmurf i ett mörkrum där hon har roligt och kopierar bilder lider nu mot sitt slut. Sorgligt men sant. Kommer sakna det. Att testa sig fram med provremsor för att försöka få fram den där svärtan som man strävar efter, att se bilden växa fram från ett tidigare vitt papper, att titta med lupp för att försöka se små små korn och vara medveten om att man har den rätta skärpan inställd. Ja till och med att händerna luktar äckligt av framkallningsvätska/fixeringsvätska...
 Usch jag vill verkligen fortsätta men nu är jag färdig med att kopiera bilder. Bara ett par saker kvar och sedan efter lovet är det dags att börja fota digitalt. Visserligen underbart roligt det också, men det är något fascinerande med det där.
 Ingen som har lust att ge mig ett mörkrum i födelsedagspresent eller så? :P

 Påtal om foto så har jag iaf fått tillbaka mitt makroobjektiv nu, efter drygt en månads reparation.

Kram

Självförtroende på burk

Hejsan
Mitt trejde blogginlägg idag. Måste slänga in en till diskussion, tagen från msn. :P

- Du behöver mer självförtorende.
- Men det vet jag redan, kan man köpa det på burk?
- Det är klart det går att köpa, bredvid burken med äkta kärlek
- Men jag kommer säkert ta fel och köpa burken under, den med ostron
- Det är inget att oroa sig över, om du häller chokladströssel på ostronen så har de samma effekt...
- Haha

Ostron + chokladströssel = självförtroende

Så nu vet ni det ;)


Pistage

Hejsan!
Jag är smått galen i pistagenötter, vilket ledde till denna fina diskussion:

"Om du inte varit laktosintolerant hade du kunnat äta sån där glass med pistage"
"Men jag gillar inte pistage"
"Du köper ju pistagenötter minst en gång i veckan?"
"Ja men de smakar inte pistage"

Men vadå, pistagenötter smakar inte pistage :P


Kram


Vatten

Hejsan!
Idag är det plugg som gäller (och egentligen hade jag planerat att fota småfåglar, men är ju satans mulet ute så blir inget fint ljus...).
Får väl fota lite inomhus istället :P Lite som jag gjorde igår...


För övrigt sitter jag fortfarande och plågar dammråttorna i mina högtalare som eventuellt inte gillar Nordman :P

Kram

Mitt i en korsväg

Hejsan!
Vaknade relativt nyss. Så nu sitter jag och lyssnar på Korsväg. Rubriken stämmer på två sätt :P Dels så är det första låten på skivan och dels så är jag just nu mitt i listan över låtar (för er som är lite tröga, skrivan heter Korsväg och det är Nordmans senaste). Tycker lite synd om alla i min omgivning som kommer tvingas höra Nordman varje gång jag sitter vid datorn den närmaste tiden. Mest synd är det nog om alla eventuella katthår och allt damm som bosatt sig i mina högtalare, för de lär få musiken på väldigt hög volym. Fast har de valt en så dum plats att bo och inte gillar Nordman får de faktiskt skylla sig själva!

 Idag ska jag vara social med mamma, pappa, farmor och Ulrika (ovanligt... eller kanske inte :P). Vi ska se på gamla bilder, så jag lär inte vara med på några. För så vitt jag vet var jag inte född i början av 80-talet och då är det en aning svårt att vara med på bild.  

Sen ska jag försöka plugga lite biologi och förstå mig på termofysik som ännu känns en aning ibegriplig. Men det kommer väl, verkar som att det går bäst på proven när allt bara klickar bland de sista dagarna. Min kemilärare blev ganska förvånad över att jag fick MVG på provet när han bara en vecka tidigare suttit och gått igenom de absoluta grunderna för syror och baser med mig. Då var det verkligen sådär, plötsligt två dagar innan provet förstod jag hur det hängde ihop!

Sen så ska jag skriva Nynäshamn (eller landsort, eller Sthlm eller galningen eller vad man ska kalla honom, haha, valet är fritt, tror jag :P) här, bara för att han frågade om jag skrev om honom på bloggen och nu har jag gjort det. Tror han förtjänar att nämnas eftersom han faktiskt står ut med att kommentera alla inlägg på bloggen :P

Kram

Utåtriktat matteprov

Hejsan!
Idag var det kursprov i matte som gällde för min del. Eller rättare sagt, ett halvt kursprov. Var bara den delen med miniräknare. Andra chansen för de flesta andra, första chansen för mig då jag var sjuk vid det ordinarie kursprovet. Hoppas på ett vg. Det här provet var mycket mer vänligt och utåtriktat än kemiprovet. Vi blev nästan vänner, fast bara nästan. Jag och geometrisk talföljd kom inte alls överens, blev en vild diskussion mellan oss som slutade med att jag tvingades ge upp uppgiften. Någon vänlig själ som kan avskaffa geometriska talföjder?
 
Fick se en bild på Ulrika för ett tag sedan som var tagen 1986 (eller något sådant) och konstaterade att hon såg äldre ut då än nu, haha :P Fast det var tydligen modernt att se sådär ut. :S

 Idag har jag skaffat Nordmans nya skiva, korsväg. :)

Kram

Saknas: fantasi

Hejsan
Jag är på skrivhumör. Egentligen mer på humör för novellskrivande men eftersom min fantasi just nu mest handlar om logaritmer, derivata och annan skit som man egentligen klarar sig utan (vissa personer kommer bli galna på mig för den där meningen och tror det finns risk för ett par föreläsning om hur underbart matte är, men det får jag väl stå ut med :P) så det blev blogginlägg istället. Vilket vissa andra förmodligen hoppar av glädje över medan andra gråter av förtvivlan över att behöva läsa mitt meningslösa pladder (dock har jag för mig att min blogg är högst frivillig att läsa, så förhoppningsvis finns det inte så många av det sistnämnda). 
 Snart läggdags för min del och imorgon är det ytterligare ett sånt där underhållande prov. Den här veckan har ju verkligen varit mycket avslappnande.
Vi kan läsa i innehållsförteckningen:
2 kursprov
Smakförsträrkare
1 labrapport
Stress
Färgämnen
1 redovisning
24% Dammråttor
1 engelskaprov
Konserveringsmedel
Kan innehålla spår av nötter

(är jag helt säker på att jag har sån enorm saknad av fantasi...?)

Nästa vecka är mycket lugnare, då har jag bara två prov. Kan ärligt säga att jag aldrig trodde att jag skulle säga den där meningen. "Mycket lugnare" och "två prov" låter rätt overkligt i en och samma mening. 
 Veckan därefter kantras av en salig blandning av besök på Chalmers och lite annat smått och gott.

Nej, nu är det läggdags, tror jag botat mitt värsta skrivbehov. Håll alla tummar ni kan för mig imorgon!

Kram och godnatt!

Sovmorgon

Hejsan!
Det här är vad jag kallar sovmorgon, börjar klockan 13 :P Om man bytt ut engelskan mot någon mer trevlig och underhållande lektion hade torsdagar varit perfekta.

Nej nu kanske man skulle fixa iordning sig lite :P

kram

Kurprov i kemi

Hejsan!
Idag var det ett kursprov i kemi som jag direkt blev ovän med. Provet och jag hade inte alls samma åsikter om vad man borde kunna, dessutom tänkte mitt minne tydligen "Jaa! Nu ska hon ha prov! Jag glömmer av allt hon brukar kunna!" eller något i den stilen. Även kallat hjärnsläpp. Tur att det inte är avgörande för mitt betyg iaf. Egentligen undrar jag fortafarande varför jag gjorde kursprovet, var man nöjd med sitt preliminära betyg (vilket jag var) behövde man inte göra det. Nåja, nu är det gjort iaf och även om jag bara skulle få G på provet så påverkar inte det mitt slutbetyg i kursen.

Ägnat kvällen åt att plugga engelska... Bläk.

Kram

För mycket

Hejsan
Jag har inte övergett bloggen, men är på tok för mycket i skolan nu... sorry.

kram

Önskas: Rimfrost

Hejsan!
Kan ingen vädergud ge mig lite rolig rimfrost!?
 Sen tycker jag att min kamera kan sluta underexponera mina fågelbilderna och att molnen kan förintas. Sedan är jag nöjd. :P

Ödla

Hejsan!
Idag var det inte mitt fel att det inte blev ett långt inlägg. För blogg.se var halvt avlidet varje gång jag försökte. Så nu blir det bara en ödla som jag kladdade ihop idag.
Visst är detta en ödla och inte någon apa?! :P


Kram

Borta och rösta

Hejsan!
Hade tänkt skriva ett långt inlägg om min händelserika dag med brandlarm och dylikt men eftersom sisådär 3 timmars arbete i photoshop nyss försvann så tappade jag lusten.

Nåja, när jag ändå inte kan skriva om det tänkte jag rekommendera er att ni kan rösta på Heja Abbe i Stora bloggpriset. Grymt bra blogg det där följt den ett bra tag nu :) Här hittar ni länken

Kram

Upp-och-ner-världen

Hejsan!
Glasögon behöver putsas när världen med glasögon har en gråare nyans än världen utan. 
 Varför kommer jag alltid på att jag ska blogga precis innan jag ska lägga mig och då inte har någon som helst ork att skriva något vettigt?!
 
 Jag har en idé (som är totalt oseriös men som förmodligen känner sig förfärligt diskriminerad om jag inte tar upp den här).
 Kan inte någon liksom bara vända upp och ner på hela världen för en vecka eller så? Bara ändra om på precis allt. Jag kan få vingar och börja använda fotosyntes och min dator kan få fötter och gå iväg. Fast inträffar det sistnämda binder jag nog fast min dator så att den inte blir ihjältrampad av någon studsande telefonsvarare eller så. Men det hade varit sjukt mycket trevligare att bara kunna flaxa iväg på något vänster när tiden började saknas. Sen kan träden bli roivdjur och stenarna blir trädätande troll som äter upp alla träd som eventuellt försöker gluffsa i sig någon flygande jättehamburgare med en diameter på någon mil eller så. 
 Så, nu har jag kommit med idén, då tycker jag att någon annan kan genomföra den i praktiken. Jag har ju ändå lagt ner så mycket tid på att komma på den (hela sisådär 20 sekunder innan jag började skriva ner den).

Nej nu är det läggdags tror jag innan min fantasi skenar iväg fullständigt, sen om den kan skena iväg mer än ovan är ännu oklart.

Kram

Varning: Onödig läsning

Hejsan!
Jag borde sova, mina händer luktar fortfarande framkallningsvätska eller fixeringsvätska efter fotografisk bild. Kan inte riktigt säga vilket eftersom jag använt båda samtidigt varje gång. :P
Som sagt, jag borde sova, ändå sitter jag här och skriver något fullkomligt meningslöst blogginlägg som ni definitivt inte borde lägga tid på att läsa, fast vill ni vara snälla kan ni göra det ändå :P
 Jag är trött...
Nåja, haft möte på lokaltidningen idag iaf, massa snack om kommande nummer. Var stormöte så vi hölls på redaktionen.

Nu är det läggdags. Jag som planerat att skriva ett långt trevligt inlägg, fast kvällen ägnades åt tv tittande och lite annat.

Kram

Historia och ledsen palm

Hejsan!
Nu har jag skrivit in en tiondel av glosorna i engelskan på glosboken.se, skrivit syfte, teori, hypotes och material på labrapporten och kollat igenom ett fåtal uppgifter i matten i någon typ av förhoppning om att det ska gå relativt okej på kursprovet på fredag. Känner mig väldigt duktig, eller inte. Borde ha gjort betydligt mycket mer än så men är väl allmänt lat helt enkelt. 
 Dagen inleddes med historia, där vi hade grupparbete och hysteriskt kul åt att texten definierat tidpunkten väldigt exakt på vissa ställen och på andra ställen angett den väldigt odefinierat. Dessutom hade generalförsamlingen två jäkligt långa möten som enligt texten varade i flera månder vardera och som det därför borde vara väldigt segt att gå på. Liksom "hejdå jag ska på möte, jag är tillbaka om 3 månader" (varför lät det där inte som något som det var fullkomligt normalt att gapskratta åt i 50 minuter...?).
Nåja, sedan var det dags för spanska, där plockade vi ut några mycket mysko fraser ur en text och jobbade sedan med pluskvamperfekt. 
 På engelskan övade vi hörförståelse med hjälp av några gamla kursprov. Relativt segt sådär... 
 Jag kanske borde skriva något annat än vad jag gjort idag, detta känns lite som totalt meningslös och urtråkig läsning. Sen kan det väl kanske iofs diskuteras om det blir roligare läsning av att jag skriver något långt filosofiskt inlägg gällande mina tankar om derivata eller något annat totalt mysko. 
 
Vår palm ser för övrigt väldigt ledsen ut, tror den är deppig för att den står inne i ett mörkt hörn och väldigt sällan är social med den stora varma vännen vid namn Solen. Den har en kompis, som står i fönstret och den ser väldigt mycket gladare ut, iaf har den fler blad. Sen om antalet blad definierar gladhet av palmen är ännu oklart, men jag har någon typ av teori gällande detta. Tror det har lite  att göra med den där stora varma bollen av brinnande gas som tycker att det är förfärligt underhållande att umgås med växter.

Nu är det iaf läggdags, sov gott alla galningar! (och ni andra som haft oturen att inte vara galna än)

Kram

Stort och smått

Hejsan!
Här kommer lite bilder från dagen, temat är djur, om ni mot förmodan skulle missa det och tro att hästen är en sten eller så.
 Tror att jag var ute någon timme försent när jag fotade fåglar, för de verkade ha emigrerat eller något i den stilen. Gillade min bild på blåmesen iaf :)
 Hästen var också rätt söt, fast hästar är i största allmänhet läskiga djur, därför är bilderna på hästen taget med teleobjektiv så att jag slapp gå så nära, haha :PKram

Förflyttning av Jupiter

Hejsan!
Som ni förmodligen förstått vid det här laget har Ulrika väldigt smarta (läs: konstiga) idéer ibland. Diskussionen gick:

Ulrika: "Jag såg månen igår"
Jag: "Det har jag gjort i flera dagar?"
Ulrika: "Jo men jag såg den klockan åtta!"
Jag: "Okej...? Är den extra bra då?"
U: "Men finns det inga andra grejer man typ kan kolla på? Såna där planeter och sånt?"
J: "Jupiter gick att se någon gång i höstas iaf"
U: "Kan man inte flytta den?"
J: "Jupiter!?"
U: "Jaa! med en sån där... Vad heter de? En lotsbåt!"
J: "Ska du flytta jupitrer med en lotsbåt? Jupiters volym är mer än 1000 gånger större än Jordens?"
U: "Är den så liten?"
J: "Och exakt hur ska du köra lotsbåt i rymden hade du tänkt dig?"
U: "Måste den vara i rymden nu också..."

Som ni hör, heeelt normalt :P

Farmor har för övrigt ett lexikon som är nytt. Ja, väldigt nytt var det, trycktes 1985 :P

Kram

Kyla med mera

Hejsan!
Nu hade jag tänkt vara duktig och skriva ett långt inlägg för ovanlighetens skull. :P Sen om det är något värt att läsa lär visa sig, men orkar ni inte med onödig text så råder jag er att sluta genast. 
 Det är rysligt kallt ute, på tok för kallt för att smurvelmurvelsmurfar ska trivas. På vintern ska det vara typ 0 till -5 grader, är det kallare är det för kallt är det varmare är det för varmt :P Imorse var det -16 grader, brrr.
Då tänker ni förstås genast "åh nej ska hon göra en sån där tråkig grej som hon gjorde med fördelar samt nackdelar med regn som hon gjorde här " fast det hade jag inte tänkt göra, för finns inga fördelar alls med att det är kallare än -5 :P
 Min dag började iaf med spanska (onödigt tidigt började den också, bläk) som var sådär halvsegt. Vi hade någon total mysko dialog som stod på svenska som vi sedan skulle översätta.
 Efter spanskan var det dags för historia vilket innebar föreläsning i ett par tusen evigheter (kan någon människa förklara för mig varför man måste läsa historia A för att man får natur?!). Sedan fick vi info om något grupparbete vi ska skriva som ska redovisas vecka 3, urk.
 Sedan ett studiepass som ägnades till viss del åt historia och till viss del åt korsord (min fysiklärare säger faktiskt att det är bra att lösa korsord! :P)
 Mattedags sedan, första lektionen av två. Lärarna delade ut kursproven för matte C som jag ju inte gjort och sen var det dags att äta lunch innan nästa mattelektion började. Då tjuvstartade de lite på matte D, helt okej föreläsning för övrigt då det var den bra matteläraren som höll i den.
 Fysik väntade efter matten, sista lektionen för dagen. Den bestod av utdelning av gamla labrapporter som vi skrev innan jul och sedan var det dags att räkna lite.

Nej nu är det snart tv dags och det får räcka med långt inlägg :P

Kram

Skola

Hejsan!
Tillbaka i skolan igen. Hade min sista lektion i miljöpolitik idag. Orkar inte skriva mer :P

kram

Hejdå *vinka*

Imorgon åker jag till Danmark och kommer hem på onsdag. Förstår att ni kommer sakna mig något emort ;)

Kram


Fyrverkerier

Hejsan!
Här kommer ett kollage med lite olika fyrverkerier som jag satt ihop till en bild (svar nej det här är inte att fuska på något sätt, för detta är ett kollage och där sätter man ihop bilder!).
Nu skulle jag kunna skriva ett långt och mycket filosofiskt inlägg om varför jag inte gillar raketer och smällare. Fast jag tror att det är lite för sent på dygnet för så mycket tankeverksamhet, så jag låter bli :P Dessutom har jag för mig att jag skrev ett sådant för typ två år sedan, eller det kanske jag har drömt.
Här kommer bilden iaf.


Kram

Gott nytt år!

Hejsan!
Gott nytt år på er.
 Jag har inte bloggat på ett par dagar, jag vet. Det är lite mycket här just nu och sen har jag inte helt orkat, ska till Danmark måndag till onsdag, på begravning (i Damark ska man begravas inom en vecka efter att man dött, eller något sådant).

Kan slänga in lite bilder på fyrverkerier sen.

Kram