Vädret på mitt sätt

Hejsan!
"Det finns viss risk för nederbörd och är övervägande mulet väder" - för att låta som en meterolog. Fast om man ska låta mer som en smurvel så blir det mer tal om något i stil med "Någon mysko blandning av diväteoxid och lite annat faller ner från himlen med jämna mellanrum. Det är mest såna där stora gråvita saker fyllda med denna märkliga blandning som roar sig med att vara bosatta där i nuläget. Moln har jag hört att de kallas" Varför säger meterologerna aldrig så? Eh, kanske för att de har vissa begränsningar i tv-tiden och skulle de omnämna varje väderlek på mitt sätt skulle det ta bra mycket längre tid. Fast det hade säkerligen varit mer underhållade. TV4 kan väl ta bort lite av all sabla reklam och dåliga tv-program och istället slänga in lite mer underhållande väderleksrapporter? :P 
 Något i stil med
"God kväll alla jordgubbar och eventuella rymdvarelser. Idag ska jag berätta för er vad det blir för väder, inte för att jag egentligen vet det särskilt väl. Det görs mer för att ni av någon märklig orsak gärna vill höra på mina antaganden. Nåja, nu  ska vi kanske sätta igång då.
 I nuläget ser det ut som så att den där stjärnan som vi brukar roa oss med att kalla för Solen lyser på en viss begränsad del av norra Norrland, tror jag. Men ni som bor där kan ju titta ut genom fönstret och se om det stämmer, det är ju ändå ni som har mest glädje av informationen om just detta område.
 I området kring huvudstaden som vi av någon anledning valt att kalla Stockholm är det mest massor av vattenmolekyler och annat bråte som befinner sig i lämplig höjd i luften och bildar sådana där moln.  Det vet jag faktiskt ganska säkert, jag tittade ut genom fönstret nyss. Mestadels för att bekräfta att mitt antagande om övervägande soligt väder var helt fel, så ni får faktiskt rätt information. 
 Ni i den mer södra delen av Sverige har förmodligen likadant väder. Förmodligen kommer diväteoxiden och det andra bråtet bara att befinna sig på en sådan höjd för en tillfällig parkering. Ganska snart kommer de säkert att ramla ner och träffa någon stackare i huvudet. Så ni kanske ska ta på er lite regnkläder eller liknande när ni går ut. Eller så låter ni bli och ser om jag har rätt, för det är inte alls säkert.
Nåja, nu tog tv-tiden tyvärr slut så ni som inte bor i norra Norrland, Stockholm eller södra Sverige ni får helt enkelt titta ut genom fönstret. Vilket säkerligen ger mer exakt information om det nuvarande vädret än vad jag kan ge.
Ha en fortsatt trevlig kväll!"

Eh... av någon anledning tror jag inte att TV4 nappar på min idé :P Vad  tror ni? ;)

För övrigt ser det ut som att jag kommer vara ägare av mörkrumsutrustning i slutet av nästa vecka. Jippie!

Kram på er.

Humlor nu och då

Hejsan!
Ibland märker man faktiskt skillnad. Stor skillnad. Sådant är trevligt, åtminstone när det går åt det bättre. Jag var ute och fotade humlor, med acceptabla resultat. Resultat, som jag aldrig kunnat drömma om för ett år sedan. Nu ska jag snart visa er en bildsom är ca ett år gamla (finns i gammalt blogginlägg också vet jag).
Dessa två togs idag (eller igår, för nu slog klockan visst om till 00.00),  (togs mot blommorna som växte ut mot asfalten, därav grå bakgrund).

 
Här kommer en bild som är ca ett år gammal.

Detta kort togs förra sommaren. Bakgrunden är rörig, bilden är brusig och det är halvdan skärpa på motivet.
 När jag var helt nybörjare tänkte jag "JA! Humlan kom med på bild!". När jag utvecklats lite mer var det "Åh! Det blev skärpa på humlan". Numera ser jag de två första som en självklarthelt för att bilden överhuvudtaget ska vara acceptabel i mina ögon. Nu är det "Yay! Bakgrunden blev vettig!"

Förhoppningsvis märker ni viss skillnad?

Åker till Danmark imorgon för övrigt.

Kram

Lepidoptera

Hejsan!
Varför är jag inte nöjd? Vem som helst hade varit nöjd med de här bilderna men inte jag... fast jag kan inte heller sätta fingret på varför jag inte är nöjd.
(rubriken är fjäril på latin)


Kram

Imse vimse spindel

Hejsan!
Grannen tittade mycket förundrat på mig när jag stod med en blomspruta på gångvägen utanför hennes hus och sprutade vatten på ett spindelnät i hennes tall. :P


Blev helt okej iaf.

Kram och godnatt

Smurvel om konst

Jag har kommit på en sak.

Konst är som bäst när man kan få något sjukt genomtänkt att se ut att vara totalt ogenomtänkt. :P

Kram och godnatt!


Brachycera

Hejsan!
Jag vill bara visa er en bild. Fick höra igår att den här bilden var för bra för att inte läggas upp på bloggen så jag får väl slänga in den här :P
Rubriken betyder fluga på latin, jag gillar rubriker på latin när det handlar om djur. Men ni måste ju liksom instämma i att "Brachycera" väcker mycket mer spänning än vad "Fluga" gör. ;)


Kram på er

Abstrakta blommor

Hejsan!
Ni får ursäkta att jag varit gräsligt dålig på att blogga den senaste tiden. Jag ska börja igen, jag lovar. Igår var jag inne i Göteborg och rusade omkring. Besökta in-ex (åh, den underbara affären) och två antikvariat. Fick köpt lite pastellpennor på In-ex. Helt ärligt, är ni intresserade av att teckna/måla och bor i Göteborg (eller kommer dit någongång och tänker shoppa) så besök in-ex. Den är otroligt underbar. En hel vägg med bara olika färgtuber, ett helt rum med bara dukar, ett rum med massor av olika pennor och sådant. Åh, det är helt underbart. Och särskilt dyrt är det inte heller, billigare än i bokhandlar (iaf de flesta saker) och otroligt mycket större sortiment.
 Nåja, nog om In-ex. Jag har fotat lite också. En aning abstrakt, sjukt stor bländare och allmänt trevligt.


Kram på er

Fantastisk fantasi

Hejsan!
Det är faktiskt kul att roa sig med att måla något totalt oseriöst.
Resultat:


Kram


Hemma

Hejsan!
Tänkte bara säga att jag är hemma nu.

Läggdags dock.

Kram

Halvlång slutartid

Hejsan!
Nu ska vi snart bege oss från Mön till Köge där vi ska spendera resterande dagar av vår Danmarksvistelse. Vi ska bo hos min morbror och eftersom jag lär använda hans dator är risken sjukt stor att ni får stå ut med lite danska ä och ö :P Så njut av de svenska bokstäverna så länge de varar eller så.
 Vädret är fint även idag och förhoppningsvis blir det inte sådär förbannat varmt. Det är grymt segt att sitta i en bil när det är hur varmt som helst. Detta tror jag att alla som någon gång varit med om det är villiga att skriva under på. 
 Igår kväll tog jag mig en promenad ner till stranden för att roa mig med att fota lite vågor med halvlång slutartid. Jag blev ganska nöjd med resultatet får jag nog säga, var riktigt härligt ljus ute. Den där stjärnan som vår planet kretsar kring lyste lagom starkt och det var inte särskilt kyligt. Nåja, resultat av kvällen:


Kram

Möns klint

Hejsan hoppsan!
Idag har jag varit och besökt möns klint. Kan säg att det var ett sabla jobb att gå ner och sedan upp för de 496 trappstegen (kan vara något liten felberäkning, men något liknande iaf). Dock har jag en stark känsla av att det faktiskt var värt det, för det var rätt ordentligt snyggt där. Här kommer lite bilder, bara för att visa att det faktiskt var snyggt.
Igår när vi åkte hit fick jag förresten den mycket oväntade informationen att Mön är en ö. Dock inte en sådan där jobbig ö dit man tvingas ta sig med hjälp av ett fordon buret på vatten, i dagligt tal kallat båt. Det fanns en mycket trevlig bro som man kunde åka över och på så sätt slippa allt båtande.


Idag har jag också insett att jag gillar att fiska. Det var ju jättekul, jag vill fiska oftare, hihi :P Sen fick jag iofs ingenting annat än lite sjögräsliknande klet, men det var faktiskt roligt. Jag känner mig lite småstolt över att jag faktiskt lyckades få i den i vattnet. Eh ja, de första försöken var väl kanske inte helt lyckade, men jag har aldrig fiskat med kastspö tidigare så jag har en ursäkt :P

Kram

Värme, värme och värme

Hejsan!
Befinner mig i Danmark.
Vädergudarna tycks ha roligt just nu, dessutom verkar de i nuläget tycka mycket om variation. Min dag har till största delen ägnats åt att sitta i en kokhet bil och lyssna på en ljudbok. Då sken minsann solen. Nu vräker regnet ner i otroliga mängder och jag har en stark känsla av att det kan finnas åska att vänta.
 Besökt stranden idag också, otroliga folkmassor som kändes lite som någon märklig typ av olikfärgad koldioxid som man häller i en e-kolv. En smula trögflytande och med högre densitet än luft. Dessa olikfärgade koldioxid molekyler som egentligen var människor bredde ut sig med sina ännu mer olikfärgade handdukar över sandstranden lite så som flytande kväve sprider sig över att golv när man behagar hälla ut det där.
 Jag ägnar mig åt att läsa Liftarens guide till galxen av Douglas Adams, underbart språk är bara förnamnet. Kan varmt rekommenderas. Science fiction, fast läser den för språkets skull och inte för genrens.

Kram på er i värmen


Hästiglar i sjön

Hejsan!
Nu tänkte jag berätta om min dag. Vilket ju självfallet är något otroligt orginellt att göra i en blogg.
 Dagen inleddes med att fläderblomssaften som nu ansåg sig vara färdig hälldes upp i lämpliga burkar som sedan fick bosätta sig i frysen. Måste säga att jag är glad att jag inte är fläderblomma, kan inte vara sådär gräsligt underhållande att först bli dränkt och sedan fryst. Nåja, den blev god i alla fall kan tilläggas, kanske en aning för mycket smak av citron, men gott. 
 Därefter tog jag mig utanför dörren och insåg att det var äckligt varmt, bokstavligt talat. Jag har inget emot värme i vanliga fall, men det här var en sådan tryckade äcklig hetta som jag tror att de flesta av er känner igen. Kan dock tilläggas att det numera inte är äckligt varmt, bara varmt.
Det bar av till landet (var annars) och där hade vi en mycket givande diskussion gällande huruvida man har mer plats i bilen om man har ac eller inte :P När vi satt där och diskuterade som värst efter att vi badat började någon plötsligt skrika och springa ute i vattnet. En liten svart varelse hade tydligen ansett att badgästens fot var en ytterst lämplig parkeringsplats. Eftersom badgästen ifråga inte delade denna åsikt sprang denne skrikade upp ur vattnet. Sen kom jag här då med min igelkunskap och gav världens föreläsning om att det var en hästigel som inte sög blod utan livnärde sig i huvudsak på insektslarver. Han såg något lugnad och en smula imponerad ut över min igelkunskap men ingen i den familjen verkade direkt sugen på att bada mer. Hörde dem nämna något om att de aldrig mer skulle bada i sjön. Jag som tyckte att jag kom med så lugnande ord... Den mest tydliga skillnaden mellan hästiglar och blodiglar (som förövrigt är mycket sällsynta i Sverige medan hästigeln faktiskt är riktigt vanlig) är att blodigeln har 6 gulröda band på ryggen, vilket hästiglarna inte har. Hästigeln har en enfärgad mörk ovansida.

Nåja, nog info om blodiglar och min dag. Dags att ta plats i hammocken och läsa lite. Sedan ska jag packa. Åker till Danmark imorgon. Har internet där men kan inte garantera bloggande varje dag, tänkte uppdatera ibland för att liksom meddela att jag lever, haha.

Kram på er 

Kamp med reflexskärm.

Hejsan
Får väl börja med att tacka er som kommenterade i förra inlägget.
 Idag har jag ställt upp min otroligt vackra konstruktion igen (dock dissade jag reflexskärmskonstruktionen då vi skaffat en riktig reflexskräm).
 Påtal om reflexskärmar förresten. Det absolut mest krångliga jag någonsin varit med om i fotograferingsammanhang är att få ner den där sabla reflexskärmen i den medföljande påsen. För er som inte är helt inlästa på reflexskärmar så är det en stor runt vit/guldig/silvrig sak och förpackningen till denna är en sisådär 5 gånger mindre rund sak. Detta resulterar i att den där refexskärmen alltså måste vikas och böjas på precis rätt sabla sätt för att man ska få i den i förpackningen. Vilket i sin tur gör att man får ägna ungefär en kvart av sin dyrbara tid åt en så pass meningslös syssla som att få ner den där saken. Hurra... Jag borde lära mig hur man gör snart, i nuläget handlar det nämligen enbart om tur när jag lyckas böja den på rätt sätt.
Resultat av dagens jobb iaf:


Hade önskat mer skärpa och att ljuset fallit bättre. Men det duger.

Kram

Fläderblomssaft

Hejsan!
Orkade inte blogga igår. Min kanin har dött, mer förklaring tror jag inte krävs för att ni ska ha förståelse för att det inte blev något bloggande.
 Idag har jag varit ute och plockat fläderblommor som sedan blivit till saft. Skrev ju tidigare att det skulle bli fläderblomssaft och det blev det, dock inte precis på den dagen då det var planerat utan idag istället.

Äsch. Jag har inget vettigt att skriva.

kram

Canis lupus familiaris

Hejsan!
Nu har jag målat en hund. Eller en Canis lupus familiaris om man vill ha det på latin :P
 Jag vet inte hur man målar varken hundöron, nos, eller ögon så eh ja...


Kram

Solnedgång i svartvitt, eh...

Hejsan!
 Är det ens lagligt att ta svartvita bilder på solnedgång? :P Äsch. Ni får lite färg också, bara för att. Fast jag gillar faktiskt det svartvita gräset också, även om det kanske inte är en helt optimal idé att om något ha en solnedgång i svartvitt. Var otroligt fin solnedgång igår kväll.

Vad tycker ni..?

Hejsan!
Jag hade en mycket trevlig helg kan jag väl börja med att säga. :)
Idag tog jag mig ut en sväng i sällskap av kameran. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om resultatet. Oplanerade bilder. Känns lite "jag har inget att göra så jag fotar" vilket det väl också är... Så ja, jag vet inte om jag gillar dem eller inte. Vad tycker ni om dem?


Kram

35 mm f/1.8

Hejsan!
Nytt objektiv. Eller ja, inte mitt egentligen, men bosatt i samma hus som mig och jag får använda det så mycket jag vill eftersom jag lånar ut min makro :P
 Här är resultat iaf:


Nu åker jag iväg över helgen, hejdå *vinka*

Kram

Valrossens anatomi?

Hejsan!
Idag har jag haft roligt med pastellpennor på färgat papper... igen. :P Och konstaterat (för ungeför femtioelfte gången) att jag kanske borde kolla på bilder av djuret innan jag börjar måla. Exempelvis är jag ganska övertygad om att valrossars fenor inte alls ser ut såhär... Näsan/nosen/vad-man-nu-kallar-den känns inte heller helt rätt. Dessutom ringer det någon klocka långt bak i huvudet om att de brukar ha typ... morrhår eller så? Nåja, jag är rätt nöjd ändå får jag säga, ägnade ett par timmar åt den där. Nöjd om vi tittar på resten förutom fenorna då (heter det ens fenor när vi pratar om valrossar? Känns mer som typ... fiskar).


Kram