Ekorre

Hejsan!
Okej, jag är väl medveten om att "Smurvelmurvelsmurfen" står med ovanligt stor text på dessa men jag är grymt stolt över vissa av dem. Är inte varje dag jag fotar en ekorre (faktum är att jag inte tror att jag sett någon alls på flera år). Extrem copyright alltså (visserligen anser jag mig ha copyright på alla mina bilder, så är absolut inte fritt fram att kopiera bara för att mitt namn inte står lika stort...).


(är det bara jag som är imponerad över att ekorren faktiskt tar sig ner på ett vettigt sätt efter den där ställningen? :P) Hade önskat att få med hela svansen dock, men jag får väl överleva :P

Kram

Svartvit vs färg?

Hejsan!
Nu tänkte jag be er om lite hjälp här. Jag har fotat och kan inte bestämma mig för om jag vill ha bilden i svartvitt eller i färg?
Vad tycker ni?


Jag tycker båda är rätt bra, på sitt sätt. :S

Kram


Naturvetares minigolf

Hejsan!
Idag spelade jag och Larissa minigolf. Jag förlorade precis som väntat. Jag börjar mer och mer ana att man får viss "yrkesskada" när man går natur. :P För inte håller väl andra på och diskuterar eventuella fall av magnetiska fält som gör att bollen inte hamnar i hålet, ifall man skulle kunna utnyttja enhetscirkeln för att räkna ut lutningen på banan, drar in newtons lagar en aning och gör sitt bästa för att dra in arkimedes princip i det hela? (det sista gick dock inte då det har att göra med krafter som påverkar ett föremål  som sänks ner i en vätska :P). Okej det här låter inte helt normalt :P Jag tror jag dissar teorin att beräkna lutningen på banan och lägger mig istället och läser Stadsrådet och döden. Rätt bra bok det där faktiskt.

Fotade en del idag förresten :) Hade önskat mer skärpa på ögonen på paddan dock.


Kram


Okej, jag är nöjd

Hejsan!
Nu är själva djuret färdigt iaf, är tänkt att det ska stå på en klippa sedan också. Jag får väl ärligt säga att jag är rätt nöjd. Därav "Smurvelmurvelsmurfen" över hela svansen där.  Har lagt ner bra många fler timmar på den här än vad jag brukar göra med teckningar. Hårt arbete kanske lönar sig? ;)


Jag kanske för första gången i mitt liv lyckats med en halvvettig anatomi.. :P

Kram

Sakta men säkert

Hejsan!
Eftersom det inte är sådär gigantiska mängder skolarbete kvar så ägnar jag mig i nuläget åt att jobba med en teckning som jag började på för ett rätt bra tag sedan.
 

Det där är alltså mest ett smakprov, vi får se hur den blir senare. Nu får ni se en sjukt liten variant med Smurvelmurvelsmurfen över hela bilden men ja, ni får stå ut.

Kram

Inte mindre än tre

Hejsan!
Jag känner mig sådär extremt efter. Jag insåg just att när man skriver "<3" efter en mening så innebär detta inte att meningen är mindre än tre. :P Jag har funderat över det där rätt länge nu och insåg plötsligt att det är ett hjärta. Haha, jag är inte alls efter eller så, nej nej.
 Låter finare att säga "Jag såg det hela ur ett naturvetenskapligt perspektiv" än "Eh, jag fattade inte helt att det var ett hjärta.." så jag tror jag skyller det hela på att jag är naturvetare.

Håll tummarna för mig på historian och spanskan idag! Efter skolan ska jag fota, för första gången på evigheter. Blev ju lite inspirerad av mitt mvg i fotografisk bild :)

Kram

Historiskt pluggande

Hejsan!
Jag vill knappast påstå att mitt pluggande är särskilt historiskt i sig. Däremot roar jag mig med att plugga historia inför provet imorgon.
Fick för övrigt mvg i fotografisk bild A. Vilket jag är rätt stolt över :)

kram


Kasta derivata

Hejsan!
En fråga bara. Har man haft för mycket matte för sitt eget bästa när kan döper om Kasta gris till Kasta derivata? Vi (jag, Marie, Mariam och Larissa) ägnade nämligen slutet av idrottslektionen åt att kasta derivata. Mestadels för att vi ville ha ett längre ord än "gris" och ett av de första vi kom på var derivata. Eh, av någon anledning låter ju det faktum att det första ord vi kom på som var längre än "gris" var "derivata" onekligen som att vi faktiskt haft en hel del matte.

Kram

Tre-bokstavigt mattebetyg

Hejsan!
Vi fick vårt betyg i matte D idag. Mitt bestod av tre bokstäver, så jag förmodar att ni kan lista ut vad jag fick? :P Sådär otroligt många betyg med tre bokstäver finns ju knappast. ;) Iaf. Jag fick mvg (vilket ni förmodligen redan räknat ut vid det här laget :P) och det är jag otroligt nöjd med. Eh... hade ju också varit sjukt mysko om jag varit missnöjd med MVG, haha.

Idag har jag pluggat historia, ska återgå till denna utråkiga syssla inom kort.

Kram

Blandad känslo-kompott

Hejsan!
Idag har jag varit smått överlycklig över mitt MVG på matte nationella. Matte D dessutom, tror inte att jag numera kan hävda att jag inte förstår matte. Sedan så har jag drabbats av enorm tristess och stress över att jag inte fattar ett skit av historian. Känt uppgivenhet över att Candide är fullkomligt obegriplig och eh ja, det är väl rätt sammanfattningsvis mestadels skolarbete som mitt liv består av. Men nästa vecka har jag mina sista prov i tvåan och veckan där efter väntar skolavslutning och det mest välförtjänta sommarlovet under min skoltid. För fy tusan vad jag slitit. 

 För att citera Ulrika: "Jo jag var inne och läste på din blogg, det stod mest att du skulle plugga". Jag känner att hon har förfärligt rätt och nu blev det ytterligare ett inlägg om skolan... heja mig, eller något.

Nåja, min blogg blir förhoppningsvis en smula mer intressant när jag inte har så förbannat mycket i skolan. Urk vad jag vill teckna, hela min kropp skriker av kreativitet som vill ut ut ut. Snart så... snart ska jag teckna, läsa, skriva och fota ordentligt igen. Snart.

Passar på att göra lite reklam för en kompis med grym sångröst också. Lyssna här.

Kram

Sovmorgon

Hejsan!
Här sitter jag igen. Har sovmorgon som alltid på måndagar. I skolan väntar sedan kursprov i spanska steg 4, debatt i engelskan (tror jag?) samt en del andra halvtrista lektioner.
 Efter skolan ska jag till frisören, läskigt. Eh ja okej kanske inte. :P Är inte helt säker på att frisören klassas som det mest läskiga man kan gå till ;)

Solen skiner och jag har sommarkänslor i hela kroppen.

Kram på er

Gårdagen i bilder

Hejsan!
Tror jag låter bilder och bildtexter tala för sig själva gällande gårdagen. Mycket trevligt!

Fotade lite makro, droppar på ett löv

Glöm mig inte (förgätmigej)

Min morbror har tre hundar. Två border collie och en belgisk vallhund (kan ha fel på rasen där)

"Jag vill också vara med" (tassar under dörren)

En maskros på vindrutan till bilen, därav spegling

Ni skulle bara veta hur svårt det är att fota maskros där fröna flyger av och försöka få det skarpt...

Den här tycker jag blev lite småhäftig.

Bredvid min morbrors hus låg ett stort fält som blommade gult av raps.


Sådär ja, blev en del bilder. Ni får stå ut.

Kram


Candide

Hejsan!
Jag är i Danmark och min kväll ska ägnas åt att läsa Candide. En sabla tråkig bok som någon snubbe som levde på 1700-talet roade sig med att skriva. Förmodligen för att han tänkte "Haha, nu ska jag skriva något som skolan kan tvinga sina stackars elever att läsa, den ska vara så tråkig som möjligt!". Eh... någon som vet om författare brukar resonera så? 
 Det absolut enda positiva med den där boken är att den inte är så överdrivet lång iaf. Borde kunna läsa ut den nu under helgen. Gäller bara att förstå handlingen också då jag ska ha prov på onsdag. Ett sådant förfärligt underhållande prov med analytiska frågor... Hurra vad jag längtar, eller kanske inte.

Kram

Lägesrapport av plugg

Hejsan
Sitter här och skriver på den där sabla idrottsrapporten som jag så fint planerat att skriva klart idag.
 Ni får be om ursäkt för mitt inaktiva bloggande i nuläget. Det är så sjukt otroligt förfärligt gigantiskt jättejättemycket skolarbete. Urk vad jag klagar känner jag. Ska snart sluta vara social med mina skolböcker och återgå till att skriva om annat än hur mycket jag har i skolan.
 I helgen ska jag i alla fall vara social med annat än skolböcker (eh, visserligen lär jag vara social med dessa även då eftersom de får följa med...). Imorgon bär det nämligen av till Danmark. 

Nej nu ska jag försöka få klart den där sabla idrottsgrejen för vid 20 ska jag se på tv hade jag planerat.
Matteprovet idag gick för övrigt helt okej, om någon nu skulle känna något intresse av den informationen.

Kram

Saknas: Diväteoxid

Hejsan!
Vi har inget vatten (kemiska namnet för vatten är diväteoxid, två väte, en syre, H2O alltså). Har blivit någon läcka någonstans som de håller på att reparera i nuläget. Exakt när vattnet kommer tillbaka återstår att se...
Nåja, idag hade vi laboration på kemin iaf. Med sådana här roliga saker


Varför känns det alltid lite mer läskigt med dödskallar på flaskorna? :P (ber om ursäkt för dålig mobilbild)

På spanskan var jag första eleven. Läraren låste upp men skulle sedan gå och hämta något så jag var ensam i klassrummet. Någon minut senare kom massor av spanjorer som stormade in i klassrummet, de skulle alltså vara med på vår spanskalektion. Så där satt jag och visste inte vad jag skulle säga. Jag förklarade vad jag hette och en frågade hur jag mådde då var väl mitt svar ungefär så simpelt som "Bra, själv?" :P Dock kom läraren tillbaka relativt snabbt så hon kunde snacka med dem då.

Kram

Ge mig tid

Hejsan!
Hur kan tid vara den mest rättvist fördelade resursen när det känns som att vissa har hundra gånger mer tid än andra? Jag tror att någon liten varelse sitter på något åskmoln och stjäl ett par timmar av mig. Det finns ju inte ens tid för dator i nuläget... Det mest "underbara" är ju det faktum att jag inte ens har tid för allt skolarbete även om jag i princip sitter från hemkomst till läggdags.

Ge mig tid att göra allt jag vill göra. Nu genast tack. Min blogg är extremt tråkig i nuläget känner jag, iofs så är mitt liv rätt segt också eftersom det endast inkluderar en sabla massa prov. 17 skoldagar kvar. Det här måste vara det mest välförtjänade sommarlovet i mitt liv.

(Rubriken är alltså inte bara för att det råkar vara en låttitel på en sjukt bra låt med Nordman :P)

Kram

Jag är duktig

Hejsan!
Hittills har mitt schema gått toppenbra och nu har jag skrivit att jag har rast fram tills efter att jag ätit lunch. Det allra bästa med mitt schema är egentligen rasterna som jag så fint lagt in efter varje pluggmoment. Heja mig. :P 
 Detta inlägg känns fullkomligt meningslöst och det blir bara mer meningslöst ju längre jag skriver. Så jag tror att jag slutar skriva nu.

Kram

Planerat pluggande

Hejsan!
Nu har jag gjort en mycket detaljerad planering över morgondagen som ska ägnas åt plugg, plugg och åter plugg. Har till och med varit så ambitiös att jag skrivit när jag får ta rast. Det känns trots allt ganska bra att ha något att följa. Dessutom så har jag gjort en något mer överskådlig planering gällande vad jag ska ha gjort dag för dag de kommenade två veckorna. Gud så mycket enklare allt plugg känns nu när jag vet vad jag ska göra och när jag ska göra det och dessutom har det nerskrivet. För i nuläget gör jag 1000 andra saker än att plugga i ett försök att förtränga allt plugg jag borde göra. Jösses vilken bra lösning det låter som hör jag.

Nej nu ska jag sova så att jag orkar med allt plugg imorgon.
Eh, jag kom just på att min planering inte inkluderar några måltider, det borde jag nog kanske fixa...

Räknade nu ihop och det ser ut som att det blir ledig kväll från 20.00 - 22.00 imorgon om allt går som det ska. Dock plugg mer eller mindre från 10.00 - 20.00 då. Kan väl också sägas att under de där 10 timmarna har jag planerat in sammanlagt drygt tre och en halv timmes rast. Så det är inte riktigt så illa som det låter iaf.

Kram och godnatt.

Hemsida med foto!

Hejsan!
Nu ska jag göra lite reklam för mig själv eller så. Iaf så hade jag tänkt göra lite reklam för min fotosida som jag ägnat halva dagen åt.

Kram

Tusensköna

Hejsan!
Jag har lärt mig att den här heter tusensköna på svenska, fast för mig är den fortfarande bellis (heter Bellis perennis på latin för övrigt).


Idag har jag varit inne i Gbg och gått i affärer, hittade lite kul saker iaf :)

Kram

Bildkomposition


Nu har jag tagit mig i kragen och beslutat mig för att skriva det femte inlägget i fotoskolan. Detta kommer även att bli det sista om ni inte kommer med tips på vad ni vill veta mer om gällande fotografering. Så kom med tips nu, för jag tycker att detta har varit riktigt roligt! Hoppas att ni lärt er något av detta?
 Bildkompositioner är ju aktuellt även för er med kompaktkameror, det tidigare har väl varit mest för dem med system. Jag får väl säga att jag inte kan ge bildexempel på allt och det får ni nog dessvärre stå ut med är jag rädd. Men blir en del bildexempel (för ovanlighetens skull utan namn, men jag tror inte att någon vill kopiera dessa ändå, ni kommer att se varför :P). Kan tilläggas att källan för allt detta är ett häfte som vi fått i fotografisk bild A.


Så nu ska vi alltså snacka hur man komponerar bilder. Till att börja med tänkte jag nämna tre saker:
En kvadrat ger ofta ett lugn intryck
En liggande rektangel förstärker det horrisontella draget och känns även den allmänt lugnande.
En stående rektangel känns för det mesta mer dynamisk och aktiv.

Nu kommer vi alltså till själva kompositionen. En första grej, sätt helst inte motivet helt i centrum av bilden. Det gör ofta bilden tråkig och ger den mindre spänning.
Om man sätter motivet i ytterkanten istället känns blden mer spänningsfull (det är dock inget fel i att sätta motivet mitt i bilden om man önskar, ibland kanske det se bättre ut).
Bildexempel på en asymmetrisk komposition (klicka för att se i större format) jag har markerat mittpunkten av bilden): 


Jag hade tänkt nämna 5 olika grundmodeller för bildkomposition (finns fler än så).
- Horisontalkomposition
- Vertikalkomposition
- Diagonalkomposition
- Triangelkomposition
- Cirkelkomposition

Jag börjar med att visa horisontalkomposition som bygger på rörelser i sidled eller horisontella linjer. En bild med horisontalkomposition är sällan särskilt dramatisk. En spegelvändning av en sådan bild kan ge stora resultat eftersom blicken rör sig från vänster till höger. Alltid i liggande format.
Här kommer ett bildexempel (klicka för större):Sedan kommer vi till vertikalkomposition och i motsatts till horisontalkompositionen så försträks de lodräta linjerna i bilden. En sådan bild är alltid i stående format och mer dramatisk än en bild i horisontalkomposition.
Bildexempel (klicka för större):En diagonalkomposition har en eller flera linjer/rörelser som går som en diagonal genom bilden. Diagonala kompositioner ökar i många fall dramatiken.
Bildexempel (klicka för större, det är så i fortsättningen av exemplen också, så låter bli att skriva det sen): 
 


Triangelkomposition
kommer vi till nu. Där finns det två olika (dock har jag bara bildexempel för ena). En vilande trianel ger ofta ett sabilt intryck, medan en balanserande triangel ger motsatt intryck. Vid en balanserande triangel känns bilden mer oroande. Balanserande triangel är alltså en som har spetsen nedåt.
Bildexempel för vilande triangel:Nu tänkte jag gå över till olika perspektiv att fota i.
Vi börjar med var horisontlinjen placeras. Förhållandet mellan mark och himmel har stor betydelse för hur bilden blir. Har man horisontlinjen mitt i bilden får man ett ganska tamt intryck och man har inte riktigt visat vad det är man vill att betraktaren ska fokusera på.
Bildexempel (mittpunkt markerad):


Väljer man däremot att ha med mer i bildens nederkant eller överkant laddas bilden något mer.
Bildexempel (mittpunkter markerade):


Nu var detta ganska extrema exempel, självklart måste det inte se ut såhär.

Jag låter bli att gå in på fågelperspektiv och grodperspektiv då jag tror att de flesta av er vet ungefär vad dessa är.

Tänkte att jag nu skulle berätta lite om balans och dramatik i bilder.
 Man brukar försöka sträva efter någon typ av balans i en bild men många vill även försöka skapa lite spänning i bilden. Dramatiska bilder är oftast (enligt min mening, alla har olika uppfattningar) mer intressanta att se på än balanserade. Självfallet finns det inget fel i det här fallet heller.
Bildexempel på balanserad bild:

Bildexempel på dramatisk bild:


Tänk också på att blicken ofta dras till ljusa ytor i bilder. Allt detta som jag nu rabblat upp är inga regler, bara rekommendationer. Finns inga regler alls inom fotografering. Allt är upp till fotografen och har att göra med vilken typ av bild man vill ha.

Fota mycket nu och fråga om det är något ni undrar över!

FOTOGRAFEN SKAPAR BILDEN OCH ANVÄNDER KAMERAN SOM REDSKAP.

Krigsmålning

Hejsan!
Idag har vår skola kämpat mot den andra stora gymnasieskolan här. Jag har nyligen tvättat bort min jättevackra blåa krigsmålning men min fina t-shirt med skolans namn och logga har jag fortfarande på mig :P
 Det hela började med att jag sa "okej då" till att gå med och det faktum att jag skulle slippa svenska, matte och idrott gjorde det hela ännu mer lockande. ;) Så vi gick och tog var sin t-shirt (vår "biljett" för att få heja i princip, de släppte in 500 från varje skola och båda skolorna fick 500 t-shirts var).
Vid ett var det dags att tillsammans börja vandra bort mot den andra skolan där kampen skulle hållas. Tycker lite halvsynd om bilisterna som fick stå och vänta på att vi skulle gå över övergångsställena :P
 Vår skola vann alla grenar utom den sista som ju då råkade vara avgörande. Men jag tycker att vi vann ändå eftersom vi vann mest grenar :P Fast jag tyckte det var rätt kul och egentligen bryr jag mig inte så överdrivet mycket om vilket lag som vann, huvudsaken är att ha kul har jag hört. ;)

I övrigt hade jag kursprov idag som gick rätt kasst, precis som väntat. Kemi B har inte börjat bra :S

Kram

Pluggar kemi

Hejsan!
Jag sitter och pluggar kemi och konstaterar att man knappt minns ett skit av vad som menades med olika saker i anteckningar som gjordes för 8 veckor sedan. Just nu känns det som att provet i morgon kommer gå väldigt väldigt väldigt åt skogen.

Seg tankeverksamhet

Hejsan!
Idag har jag haft spanskaredovisning, engelska B muntliga nationella plus två timmars fysikprov och jag känner mig en aning seg i hela huvudet. På onsdag väntar kemiprov och diskussion i svenskan. Ingen tid att vila med andra ord, är man klar med ett prov (eller tre i det här fallet) är det dags att börja plugga inför nästa. Sedan är det långhelg som ska ägnas åt att plugga som en galning (varför finns att läsa i föregående inlägg). Vecka 21 ser förövrigt mycket underhållande ut, om man räknar alla kursprov i spanska så har jag 5 prov under veckan. Jösses, detta låter helt absurt. Dessutom har jag även två inlämningar då.
 Känns som att jag inte gör annat än pratar om skolan i nuläget. Är rädd att ni får stå ut då jag har fullkomlig saknad av fritid i nuläget.
Mina naglar mår inte bra av såhär mycket prov, 4 av dem blev kortare bara idag :(

Får väl passa på att be om ursäkt för brist på fotoskolor, som ni kanske sett har jag lite mycket annat just nu som prioriteras före fotoskola.

Kram

Borde definitivt plugga.

Hejsan!
Idag har jag storslagna planer gällande hur fantastiskt mycket jag ska plugga. Problemet ligger väl bara i det faktum att sådana storslagna planer har en tendens att inte bli lika storslagna som de var planerade att bli då det alltid kommer lite saker i vägen. Saker som anses roligare och därav alltid prioriteras före pluggande (dumt nog...). Fast urk vad jag borde plugga just nu. Har en enorm mängd i skolan nu de sista 4 veckorna. Kommande vecka går jag i skolan 2 riktiga dagar och en dag som ska ägnas åt att lyssna på redovisningar av projektarbeten. Trots detta har de lyckats få till två prov (fysik samt kemi) och en diskussionsgrej i svenskan. Veckan där efter är nästintill horribel. Då har jag nationella i engelska (writing), nationellt prov i matte D och dessutom ett historiaprov. Vad som kan tilläggas är att jag inte har 5 dagar den veckan heller eftersom vi har idrottsdag på onsdagen. Dessutom har jag en sabla massa inlämningar som jag inte ens haft ork att rabbla upp här.

Nej nu ska jag sluta berätta om hur skolan gör sitt yttersta för att se till att man har fullkomlig saknad av fritid och överväga att börja plugga.

Kram 

Vitsippa

Hejsan!
Regnet öser ner och jag borde plugga kemi.
Här kommer en bild från i torsdags iaf. Denna gång på en vitsippa.


Får nog säga att jag är rätt nöjd med bakgrunden :)

Kram

Nationella... urk.

Hejsan!
Kan någon vara så vänlig att förklara för mig exakt vad kursprov ska vara bra för? Gärna en avhandling på tio sidor eller så. Hade nationellt i engelska B idag. Måste de prata så förbannat snabbt med totalmysko dialekter?! Nåja, det får gå som det går, jag kan inte göra mer än vad jag kan (det vore ju å andra sidan en smula imponerande).

I övrigt så har jag inte gjort något vettigt alls i princip. Spelat gurka (kortspelet, inte instrumentet) med Marie och förlorat majoriteten av gångerna. Hm. Om ett spel mest handlar om tur, borde man inte vinna lika många gånger då om man spelar riktigt riktigt många? Känns som att hon alltid vinner mer än vad jag gör i det där spelet. Fast eh ja, vi kom ju fram till tidigare att vinna inte var viktigt, så ja :P

Alvestaglass som jag pratade om i ett tidigare inlägg är förövrigt helt underbar. Den är ofantligt mycket godare än de andra laktosfria glassarna som i nuläget finns i sortimentet. 

Helgen ska ägnas åt att plugga kemi (hurra vad roligt... Eller kanske inte).

Kram

Nyckelpiga

Hej!
Om det är någon som av någon märklig orsak någonsin skulle få för sig att det är enkelt att fota en springande nyckelpiga på ett grässtrå som rör sig i blåsten och dessutom försöka få bilden skarp så kan jag meddela att det är det inte. :S Jag har ägnat halva förmiddagen åt att försöka. Resultat: drygt 130 bilder på en oskarp nyckelpiga och ca 10 någorlunda vettiga. :P
 Här kommer en av de mest vettiga som jag faktiskt blev rätt nöjd med.


Nationella i engelska B imorgon, usch fy och blä.

Kram

Bloglovin

Hejsan!
jag har nu fattat varför folk använder bloglovin, det är ju inte alls så rörigt som jag trodde att det skulle vara :P Nej nej, jag är inte efter alls eller så ;)

Kram

Boktips?

Hej!
Jag har inget vettigt alls att skriva idag tyvärr. Men jag vill gärna ha tips på bra böcker!

Kram


Biologi

Hej!
Sorry för inaktivivtet. Gigantiska mängder plugg. Biologiprov imorgon.

Kram


En dag i maj

Hej!
Idag har det varit trevligt fotoväder. Trevligt väder i övrigt också om man nu inte ska se det hela ur en fotoälskares ögon. Fast eftersom det här råkar vara min blogg så ser vi det ur mina ögon. Eh ja, det var fint väder idag, punkt.
Jag satt och klappade Lillen lite efter att jag städat hans bur och sedan roade jag mig även med att fota vitsippor.
(som ni kanske kan förstå är det inte jag som tagit den sista bilden då jag inte har mer än 2 händer, dock har jag tillstånd från fotografen att lägga ut den :P)


Kram

Stackars kopieringspapper

Hejsan!
Kan någon lära mig att sluta ägna tråkiga kvällar åt att kladda ner stackars kopieringspapper som inget ont gjort med bläckpenna?


Eh... jag tror jag är inne i någon måla-mysko-djur period. Dock är det där relativt likt en drake. Tänker inte påpeka alla fel den här gången heller men kan tilläggas att det är 20-minuters kladd. :P

Kram

Laktosfri lycka

Hejsan!
Jag insåg nyss att Alvestaglass tagit ett så klokt beslut att de börjat tillverka laktosfri glass vilket låter väldigt väldigt trevligt. Den där verkar förövrigt ytterst vettig av innehållsförteckningen att döma. Hoppas att den smakar lika bra som den låter bara :D

Det som är ännu mer lyckosamt är att det visat sig att en del av dessa finns att köpa på coop! Sorry, men ni kommer aldrig att inse min glädje över detta. :P

Kram

Hjälp med förslag?

Hejsan!
Någon som har något trevligt förslag på vad jag kan teckna? Jag lider av enorm brist på fantasi just nu.

Kom med förslag!!

Kram