Kladd

Hejsan.
Kladd. Hade tråkigt ^^ Ta inte detta som en seriös teckning för guds skull.
 

Kram


pi^2 * 2 - (cos^2 v * sin^2 v) - 0,7 år

Hihi okej jag var tvungen :P
Det som står där är alltså:
3,14^2 * 2 - 1 - 0,7 = 19,73 - 1 - 0,7 = 18 år
 Avrundat och sådär kul då :P
Sen kan man säkert inte alls dra in trigonometriska ettan eller sådär i det hela. men det var typ enda sättet som jag kunde få det att bli -1 utan att skriva ut det ^^
 Sorry alla som jag förvirrade. Mitt enda budskap i detta inlägg är att jag fyller år idag och blir 18 :P

Förövrigt, stycket i det här inlägget avslutades med meningen "Ingen som har lust att ge mig ett mörkrum i födelsedagspresent eller så? :P". Jopp! Det var det. Visserligen införskaffades det hela i somras, men lär fixas i ordning den närmaste tiden. ^^

Kram

Läsa papper och säga "Hm"

Hejsan!
Idag är min sista dag som omyndigt barn. Fast ehm, jag vet iofs inte riktigt vad den egentliga definitionen på vuxenhet faktiskt är. Det är nog rätt svårt att definiera skulle jag tro, åtminstone om vi snackar vuxenhet rent mentalt. När man är vuxen läser man nog papper hela dagarna och säger "Hm". Okej det slog mig just att jag ägnat iprincip hela min dag åt att läsa papper för att plugga till biologiprovet imorgon. Fast jag brukar åandra sidan inte låta som en sködlpadda som satt i halsen för det... (Kan sköldpaddor ens sätta i halsen?).
 Nåja, när man blir seriöst vuxen mentalt blir man med största sannolikhet obotligt tråkig. Och jag tänker inte bli seriöst vuxen och tråkig. Denna definition medför iofs att en otroligt liten del av världens befolkning faktiskt är mentalt vuxna. Dock är det nog tur. Jag tror man ska roa sig med att ha barnsliga stunder och vara rolig livet ut. Man blir nog inte klokare av att läsa papper och säga "Hm" dagarna i ända.
 Okej, det jag försöker säga här är att jag fyller 18 imorgon alltså. ^^

Kram

Bland delokaliserade elektroner

Hejsan!
Jag har paus i mitt pluggande. Ska övergå till biologiplugg snart. Nåja, pluggbild. Jag och periodiska systemet är mycket goda vänner sedan flera år tillbaka. Hälsa nu snällt på varandra.
Periodiskt system - bloggläsare. Bloggläsare - Periodiskt system. Så, fin presentation. :)Kram

Lugg och femtioöringar

Hejsan!
Min lugg börjar nå synnerligen irriterande längder. I nuläget innehar den en så pass korkad och ogenomtänkt längd att den varken går att ha framme eller lägga bakom örat. Oförskämt av den. Nåja, jag tänkte inte ägna hela detta inlägg åt att beklaga mig över min lugg. Försöker man skaffa lång lugg istället för pannlugg som man haft större delen av sitt liv får man kanske skylla sig själv.
 Vi firade min födelsedag lite smått idag eftersom det var närmaste helgen. (Fyller ju på tisdag). Trevligt trevligt. ^^ Fick lite roliga saker också. Presentkort på in-ex samt mediamarkt och färgade papper (haha, slipper jag leta reda på de som jag la på något superbra ställe som jag glömt). Fick även 500 kr :)
 Sen fick jag alla Ulrikas femtioöringar idag också, bara för att hon själv inte orkar köpa något för dem innan 1 oktober, haha. :P
 Lär få något mer på tisdag om jag inte har helt fel. ^^ Men jag är grymt nöjd.

Kram

Ps. Imorgon ska jag vara duktig och vara social med min jättesöta biologibok. Den blir säkert glad över att jag kommer och kliar den bakom örat eller så.


Stackars dissade biologi

Hejsan
Jag får nog ärligt medge att jag tänkt dissa biologi större delen av dagen idag också. Blir födelsedagsfirande för min del. Men ja, jag får väl sätta mig med näsan i den underbara söta blå biologiboken ikväll eller så. ^^ Och dessutom ägnade jag grymt mycket tid i torsdags åt att plugga biologi (ja, det fanns en tanke bakom, jag var väl medveten om att jag varken igår eller större delen av idag skulle kunna plugga). 
 För övrigt kan sägas att Glöm mig inte av Anne Cassidy verkar vara en riktigt vettig bok. Kan rekommenderas tror jag, åtminstone så pass långt som jag läst nu. :)

Kram 


Glad ut i tårna

Hejsan!
Jag har haft en jättebra dag. Bokmässan är en av årets bästa dagar, det går inte att komma ifrån. Den är fullkomligt underbar varje år. Jag är glad. Och just nu känns biologiprovet (dessvärre) inte överdrivet prioriterat. Jag tänkte ägna min kväll åt att vara glad och dissa pluggande. Det är trots allt fredag. :)

Kram

Biologiplugg

Hejsan.
Jag har paus i mitt biologipluggande. Prov på tisdag. Något segt att ha prov på sin födelsedag :P Men ja, det innebär iaf att jag slipper plugga den dagen, så kanske bättre än att ha prov dagen efter.

Kram

Motvind

Hejsan
Jag hade tänkt skriva ett långt analyserande inlägg kring varför man alltid har motvind när man cyklar, oavsett åt vilket håll man gör det. Dock hade jag (olyckligtvis) medvind på hemvägen, vilket ju gjorde att hela min idé kring att man alltid har motvind sprack. Hm. :P
Min dag har sett ut som de flesta andra. Först hade vi en föreläsning om cirkelrörelse och sedan förklarade Bertil varför kolatomerna varit så ledsna om elektronerna inte varit delokaliserade i aromatiska kolväten. Ehm, jag tror inte att jag ska ge mig in på någon närmare förklaring gällande detta dock. ^^
 Många av er brukar ha allmänt svårt för att förstå det roliga när jag återberättar sådant ändå. ;)

För övrigt, det är idag exakt en vecka tills jag fyller 18 ^^

Kram

Jag bloggar inte om valet

Hejsan!
Jag tänkte bara göra ett inlägg för att inte blogga om valet. Alla andra bloggar kring valet så jag tänkte gå rakt emot trenden. Med andra ord skriver jag ett fruktansvärt meninglöst inlägg istället.

Kram

Ytterligare ett foto...

Hejsan
Känner mig extremt omotiverad att blogga just nu. Så jag slänger in en bild ifrån idag.


Kram


Hösten intar sin plats

Hejsan!
Urk så kallt det har börjat bli. Mitten av september, regnet vräker ner och det är ovanligt kyligt ute. Hösten närmar sig med stormsteg.
En bild från i somras, men som hade lite höstiga färger iaf.


Kram

Insekt

Hejsan
Tänkte bara slänga in en bild.


Kram

Letande efter rektor

Hejsan!
Ja, min gymnasieskola är tämligen liten (eller ja, 1900 elever eller så på den om jag inte minns fel, men finns ju klart större skolor) ändå gick det helt utmärkt att ägna 40 minuter åt att hitta ett förbaskat arbetsrum utan resultat. Jag började allvarligt tro att det helt enkelt upphört att existera.
 Vi skulle försöka få tag på rektorn för sektor 4. Vår sektor med andra ord, låter ju urbota dumt att ränna runt en hel lunchrast för att leta efter en annan sektors rektor (sektor och rektor rimmar, eh okej jag är udda, hihi :P). Iaf så lyckades vi ha ett sjukt givande samtal medans vi letade. Marie konstaterade t ex att definitionen av en läskig kille är att han har häng, för stor grå munktröja, keps och är stor åt båda hållen. Dessa fanns det enligt henne mycket av på mek, tek och fordon. Själv känner jag viss tvivel i frågan om mekatronik, fordon och teknik verkligen är invaderade av killar med häng, för stora gråa munktröjor och kepsar. Dessutom kan det ju diskuteras exakt vad som skulle klassas som läskigt. Jag har hört att kepsar och grå munktröjor bara bits i självförsvar. :P

Kram

Pastell i färg.

Hejsan.
Jag har använt färade pastellpennor idag.
Resultat:


Kram

Nybörjartips och kompakt


Jag har från många fått höra att kompakta kameror inte kan fotografera. Så jag tänkte motbevisa detta samt ge lite nybörjartips som även fungerar för er med kompakta kameror. Kan tilläggas att den kompaktkamera jag använt är en olympus u840. Inte för att det egentligen har någon betydelse, men bara så att ingen skulle få för sig att jag hade någon superavancerad kompakt. ^^

 Som många av er säkert vet inbjuder inte kompakta kameror till lika mycket kreativitet som de mer avancerade systemkamerorna. Dock kan man faktiskt åstadkomma en hel del med kompakta, bara man vet hur man ska bära sig åt. 
 De flesta av er med kompakta vet förmodligen att man kan ställa in den på olika lägen: Sport, natt, makro, fyrverkeri osv. Dessa kan man använda sig av! :)
 Vill man till exempel åstadkomma lång slutartid så fungerar både fyrverkeri och nattläge utmärkt för detta.
Resutat (klicka för större)


Vill du ha ett hyffsat kort skärpedjup så välj makroläget (ser ut som en tulpan). Dock kan kompakta dessvärre inte lyckas med sådana extremt korta som systemkameror kan då den digitala sensorn är så sjukt mycket mindre i kompakter men man kan få acceptabla resultat ändå.
Resultat: (klicka för större)Vill man ha kort slutartid bör man välja sportläget.
Resultat (klicka för större)Nu när jag visat att kompakter faktiskt kan fotografera så tänkte jag ge er lite tips för hur man blir bättre på att fota som nybörjare:

- Hitta nya vinklar!
Om du ser en blomma t ex, så ta inte kort på den rakt uppifrån. Vänd och vrid på dig och hitta spännande vinkar att fota blomman eller vad det nu är du fotograferar.
Har ett exempel här


Lövet ser grymt mycket mer spännande ut i bild 2 än vad den gör när den är fotograferad rakt uppifrån.

- Använd inte blixt om ljuset räcker till. Blixt tenderar att göra bilder platta, tråkiga och i vissa fall överexponerade.
Med blixt:

Utan blixt:


- Tänk på bakgrunden! Röriga bakgrunder kan förstöra intrycket i bilden. Tänk också på att inte ha en väldigt framträndande prick i bakgrunden. Om du t ex har en lysnade skrivbordslampa i bakgrunden kan den avteckna sig som en ljus fläck, vilket kan dra till sig betraktarens blickar.
Rörig bakgrund

Lugn bakgrund:

Har man en lugn bakgrund framträder motivet mycket tydligare

- Se varifrån ljuset faller. Fotar du t ex ett porträtt vill man ganska sällan ha motljus då ansiktet kommer bli väldigt mörkt. Bäst blir det enligt mig om man har luset snett från sidan framifrån.

- Kapa inte en del av motivet (finns dock mängder av undantag här). Med det här menar jag alltså inte att du alltid ska ha med hela katten. Dock bör du se till att t ex inte få med hela katten utom tassarna.


Sådär ja. Det här är som vanligt inga regler, bara rekommendationer.

USB-ätande monster

Hejsan!
Hur kan det komma sig att saker alltid är i vägen fram tills dess att man ska ha dem och sedan är spårlöst försvunna? Tror bestämt att jag har ett monster unde sängen som livnär sig på att äta upp diverse saxar, pennor, sudd, hårsnoddar och annat som försvinner. Mätt monster vid det här laget, helt klart.
 Just nu sitter han förmodligen och knaprar på mitt usb-minne...

Kram

Det här med kortspel

Hejsan!
Hur många människor har inte i årtionden ägnat sina håltimmar på gymnasiet åt att sitta och spela kort? Förmodligen en hel drös med folk. Så även jag och dem jag umgås med. Grejen är bara den, att vår skola har förbjudit kortspel i andra korridorer än A-korridoren. Vår skola fungerar som så att det är en lång huvudkorridor som heter A, sen är det midre korridorer ut ifrån sidorna på A-korridoren, lite som när en femåring målar en tusenfoting eller så alltså. Mellan de små korridorerna finns en gång med glasväggar som går parallellt med A-korridoren, men inte heller där är det tillåtet att spela kort. Min stora fråga är: Varför? Vi pratar till och med mindre än vad vi gjort om vi bara suttit där och snackat. Vi tar upp precis lika mycket bordyta om vi spelar kort som om vi bara sitter och snackar. Så var ligger det stora problemet i att spela kort?
 Nu undrar ni varför vi inte bara kan spela kort i A-korridoren, eller hur? Jo för att det är sjukt mycket drygare och grymt mycket längre bort. Det är liksom inte besväret värt att ta sig till A-korridorens bord för att spela kort.
 Sen kanske också ska sägas att ungefär 1 lärare på 30 bryr sig om att säga något om att man sitter och spelar kort om det inte är någon i närheten som jobbar eller liknande. Men liksom, om det kommer någon med böcker som letar efter någonstans att sitta så är det klart att vi flyttar på oss, men om det finns femtioelva andra bord, så kan ju inte det stora problemet vara att vi tar upp plats för sådana som vill jobba. Och om så är fallet så får de ju förbjuda att man bara sitter och pratar och hänvisa det också till att man ska vara i A-korridoren, vilket låter som ett helt absurt förbud.
 Nåja, nog gnäll från mig.

Kram

David Lega föreläser

Hejsan
 Ni får ursäkta att mitt bloggande varit rätt uruselt de senaste dagarna, haft lite mycket annat i tankarna och inte helt orkat blogga.
 Idag var David Lega och föreläste i vår aula. För er som inte vet vem David Lega är så har han bland annat tagit medaljer i paralypics och föreläser numera (samt ägnar sig åt politik om jag förstått saken rätt). Han föreläste om mål och om det här med att man ska tävla mot sig själv och inte emot andra. Istället för att tänka "Hon är mycket bättre än mig" så ska man tänka "Åh, vad bra jag var som klarade det här, det kunde jag inte innan". Ungefär. Han var en otroligt duktig föreläsare och det blev ett flertal skratt, tror många gick därifrån med ett leende på läpparna och ett gäng positiva tankar i hjärnan.

Kram

Vattenfall

Hejsan
Jag känner att det inte finns så mycket att säga. Imorgon tänkte jag roa mig med att motbevisa alla tankar om att kompaktkameror inte går att ta bra kort med samt slänga in lite "nybörjartips" så lite fotoskola med andra ord.
 Men idag håller vi oss till system. Vi hittade vatten idag. :P


Kram

Smurvel på google

Hejsan!
Jag insåg nyss att om man skriver in "smurv" på google så kommer alternativet Smurvelmurvelsmurfen upp :P Haha.


Bara för att jag tyckte att det var lite kul :P

Kram

I stort sett menlös.

Hejsan
 Bok av Doglas Adams fick vara titelt till inlägget. Dessutom är det här inlägget i stort sett menlöst, så... :P
Känner lite att mina testwebsidor på webdesignslektionerna får namn efter hur jag är just då. Min förra hette "trött" och den som jag gjorde idag hade titeln "Jag vill ha te!".
 Jag borde hitta på något vettigt att babbla om på svenska c imorgon. Andra redovisningen denna vecka. Sen har vi dessutom redovisning i kemi B också om våra sabla estrar. Nåja. Bara jag som saknar blogglust och inte skriver något vettigt alls.
 Vi var på liseberg med fysiken idag för övrigt.

Kram