Hej du sabla kärnfysik

Sorry för inaktivitet, jag var inte helt säker på hur fruktansvärt underhållande ni tyckte att det var att läsa om att jag pluggar. Just nu får jag nog ärligt medge att jag mestadels umgås formelsamling, diverse böcker, räknare och block. Lite mer exakt är det jag är social med väl kärnfysik, immunförsvaret, vattenbalansen i kroppen, sen jämviktreaktioner inför kursprovet i ke b och diverse andra saker... Yay. Nåja. Det är ju rätt intressant det mesta iaf (..utom fysiken, eller okej så hemsk är den inte, när man väl förstår kan fysik faktiskt vara riktigt roligt, men det är väl inte precis någon nyhet att jag föredrar biologi och kemi framför fysik). Fast om någon vänlig själ där ute anser sig vara bra på det här med kemisk jämvikt får personen ifråga gärna höra av sig :P

Nu ska jag sluta gnälla och börja plugga, om jag bara kunde förstå exakt vilket intresse man egentligen har av att beräkna halveringstiden av Teknetium när man bara kan kolla upp det i en tabell och slippa räkna (eller varför man ens vill veta halveringstiden för den)... Iofs vet jag inte helt vilken användning jag av att ta reda på hur långt tid det tar för 1,0 kg uran 235 att klyvas i en reaktor heller. Fysikhjälp innan tisdag uppskattas också förövrigt.

Men nu. Pluggdags.
...Fast man kaanske skulle spela lite portal först. ^^

Hejs.

Kompaktkamera

Tänkte bara ägna mig åt att motsäga lite teorier om att det är omöjligt att ta bra bilder med kompaktkamera. Följande bilder är inte tagna med systemkamera utan togs 2009 innan systemkameran införskaffades.


Nu säger jag inte att en kompaktkamera för den sakens skull helt kan mäta sig med en systemkamera, men jag håller inte med om att det är tekniskt sett omöjligt att ta bra bilder med en kompaktkamera. Visst, den har inte tillräckligt stor sensor för att du ska kunna få helt extrem stor bländare, men går helt klart att fota med om man inte vill vara kreativ och leka med bländare och slutartid.

Hejs.

Backsippa

Backsippa

Storslagna planer (igen)

Hejsan
Sista dagen på påsklovet, superfint väder och jag har storslagna planer på hur mycket jag ska plugga idag. Det faktum att jag hade sådana planer även igår, och att det enda jag lyckades åstadkomma var sisådär 10 rader om islams gudssyn behöver inte nämnas.
Dock tror jag nästan att man behöver vara smått pressad. Vet man om att "Det här kan jag lika gärna göra imorgon, eller i övermorgon, eller någon annan gång" så är det tämligen lätt hänt att det blir just "någon annan gång" som man gör det.
Nåja. Idag ska iaf religionsarbetet göras nästintill färdigt (ska in onsdag) och jag tänkte placera mig i solen och försöka förstå mig på kemisk jämvikt. Bläk för kursprov på saker man inte umgåtts med alls på över ett år...

Här är bild på vitsippa också för övrigt


Hejs

3 skor

Från aftonbladet bland reklamerna:

"Nu för alla skor: Ta 3 betala för 2"


Frågan är ju vad man ska med tre skor till? ^^

Hejs

Ramlösa vs Loka

Hejsan
Idag stod jag och funderade över vad jag skulle ha med mig att dricka till halkkörningen imorgon (..för vilken smak på det kolsyrade vattnet man har är väl avgörande, eller?). Då upptäckte jag att ramlösa fanns i nya roliga smaker, då jag är rätt förtjust i Loka med smak av Vattenmelon tyckte jag att det kunde vara spännande att smaka en ramlösa med samma smak. Blev även en med smak av ananas till imorgon, om någon nu skulle känna sig extremt intresserad.
Iaf, jag tog lite Loka i ett glas, och lite Ramlösa i ett annat. Och oj, vilken skillnad det var i smaken. Ramlösa smakade tuggummi. Sånt där tuggummi som ser ut som små meloner, examt så smakade det och det föll mig inte i smaken alls. Hoppas verkligen att ananas är bättre. Ska testa rabarber senare också, men inte denna gång.
Nu hoppas vi iaf att ananasen är godare än vattenmelonen och i sådana fall är den som vinner smakutmaningen (finns ju bara plats för en av dem i det ordinarie sortimentet).

Fotade vitsippor idag också förresten eftersom jag just nu har en levande kamera.

Sista dagen för mycket

Hejsan
Idag var det sista dagen för många saker. Dels för en stackars daggsmasks (gud vad märklig den där stavningen såg ut) liv som jag trampade på imorse, men var väl kanske inte den jag i huvudsak syftade på.
Sista dagen att ansöka till universitet och högskola, blir som jag tidigare nämnt molekylärbiologi som etta och läkemedelskemi som tvåa. Om antagningen inte höjs något helt extremt lär jag utan problem komma in, både om man ser till högskoleprov och betyg (beror väl iofs på att det är tämligen låg poäng på både molekylärbiologi och läkemedleskemi). Hade vissa funderingar på apotekare ett tag också (lite 50/50 om jag kommer in där eller inte) men jag la ner den idén av lite olika orsaker. Mestadels för att jag tror att "risken" att jag hamnar på ett apotek i framtiden då är rätt stor, vilket jag inte alls är sugen på. Jag vill jobba i ett lab, punkt.
Tror vi är typ 10 - 15 st bara från hela NV3 (54 pers) som tänker börja plugga direkt efter gymnasiet. Är ju iofs inte särskilt skoltrött och vet inte vad jag skulle ägna mig åt om jag inte pluggade, så för mig var valet ganska självklart ^^

Första utkastet till projektarbetet ska in idag, och efter sisådär 9 timmars slit (inklusive den där timmen som det tog att skriva ut allt...) de senaste två dagarna så blev vi klara igår kväll. Yay. Känns sjukt skönt att ha allt färdigt, med undantag för alla saker som handledaren lär hitta och ha synpunkter på. Jag ska aldrig någonsin i mitt liv efter detta ägna en enda minut åt att läsa om klamydia bakteriens livscykel. Jösses vad trött jag är på den nu.

Sedan är det deadline för tidningen också, men det är ju inte precis någon ovanlig händelse.

Nåja, nu hävdar klockan att mitt bröd jäst färdigt, så kanske ska umgås med det ett tag.

Hejs

Inget foto

Hejsan
Det är fint väder och jag var jätteglad och tänkte att "Då kan jag fota idag!"
...sen kom jag på att min kamera inte fungerar och slutade vara glad över det fina vädret.

Sablar.

Hatar när saker inte fungerar, särskilt när kamera beslutar sig för att inte fungera när man behöver den som bäst. Skit också. Har ingen lust alls med att den ska vara sönder, särskilt inte just nu.

Makrosäsongen har börjat!

Hej!
Det finns biiiiiiin i krokusarna. Och solen skiner. Jag är glad. Så nu kan jag nog utlova fler bilder, brukar bli så när makrosäsongen drar igång :)


Hejs ^^

Skors DNA

Hejsan
Nu reagerar världens naturvetare och tycker att "SKOR HAR VÄL INGET DNA!". Jodå, mina har det, åtminstone som det ser ut ^^ Mitt senaste projekt har nämligen varit att måla DNA på ett par skor ^^

(halvkass bild dock)


Lite småojämt, men det syns inte på avstånd :)

Om grannen har en giftorm

Hejsan
Läste en intressant grej på aftonbladet. "Såhär vet du att din granne har en giftorm" löd rubriken. En artikel som väckte många frågor.
För det första. Varför vill jag veta om min granne har en giftorm? Inte så mycket jag kan göra åt saken oavsett om jag nu inte skulle vilja bo granne med en sådan. Sedan tror jag väl kanske inte helt att det är aktuellt i mitt fall, även om jag väl skulle bli en smula imponerad om det visade sig att grannen med rullator äger en giftorm. Men vetskapen skulle ju förmodligen bara göra majoriteten av människorna livrädda, berätta något när djuret rymt, då är det vettigt att veta något, men innan dess ser jag inte riktigt vad jag ska med infon till?
För det andra, om man nu skulle vilja veta om min granne äger en giftorm, är det inte enklare att bara fråga grannen? Istället för att leta efter eventuella varningsskyltar på terrariet liksom...
För det tredje, om din granne nu är så pass vettig att han/hon sätter upp varningsskyltar, så är denne förhoppningsvis också så pass vettig att han har ett vettigt terrarium till ormen också.

Nåja, måste säga att jag står fast vid att det är vettigare att fråga grannen än att leta efter varningsskyltar på terrariet.

Kopparödla

Titta vad jag hittade när jag var ute och gick idag ^^

Programråd

Hejsan
Idag kom min mentor och frågade om jag hade något särskilt för mig i eftermiddag eller om jag hade möjlighet att stanna en stund. Jag sa att jodå jag hade tid (man borde svara nej på allt sådant känner jag såhär med facit i hand :P) och han frågade mig om jag hade möjlighet att vara med på ett programråd. Det skulle vara en elev från Nv och en från Te från de båda kommunala gymnasieskolorna här. Eftersom det kändes lite märkligt att då helt plötsligt säga "Eh... jag fick just väldigt mycket för mig i eftermiddag!" så sa jag att jag kunde vara med.
Så i en och en halv timme satt jag och lyssnade på människor som diskuterade hur de båda skolorna fungerade i förhållande till varandra. Det absolut enda komiska var att han politikersnubben hela tiden tog fel på vilken skola som var vilken. I övrigt så var det tämligen tråkigt alltså. Jag har full förståelse för att de har svårt att få dit samma elev flera gånger. Har man varit där en gång är man inte dum nog att göra samma misstag igen...

Så ett tips: Vill ni ägna er eftermiddag åt något totalt meningslöst och urtråkigt så ska ni gå på programråd.

Nej nu ska jag se om jag kan ta tag i svenskan, hörs.

Orkar inte

Ingen som har ätit upp mitt studiehäfte till körskolan eller så? Det tycks ha gått upp i rök fullständigt. Fattar inte hur det bara kan försvinna helt plötsligt, jag vet ju att jag haft det.

Suck. Hatar när saker bara försvinner.

Hejs.

Jag överlevde

Hejsan
Jag dog inte av provet i år heller. Sen vet jag inte riktigt om högskoleprov är en särskilt utbredd dödsorsak, men ja. Ifall ni började fundera eller så. Gick bättre än förra året :D Om nomineringstabellerna är så som de varit de senaste åren så bör jag få 1.0 (kollat alla gamla nomineringstabeller från våren 2006 och framåt och får 1.0 på alla) vilket jag är nöjd med. :) Sen är det väl tämligen säkert att jag kommer in på molekylärbiologi med de betyg jag har ändå iofs (förutsatt att det inte stiger från sisådär 12 - 14 som det varit de senaste åren upp till 17 - 19 något sådant helt plötsligt), men bra att ha en annan väg också utifall att.

Jag är sjukt glad att jag gjorde det faktiskt. Kändes rätt ovärt imorse måste jag säga, mitt resonemang då var väl ungefär "men... jag har ju redan ett resultat, varför plågar jag mig ytterligare en lördag med ett prov!?". Fast såhär i efterhand ångrar jag det inte ett dugg.

Känner mig väl iofs liiiite småsugen på att göra provet nästa år också, bara för att det är mer matte då. Och det gillar vi! Fast tror inte jag orkar betala för att göra ett prov på en lördag bara för att det innehåller mer matte, haha. Och i synnerhet inte om det är lika tidspressat som utprövningsdelen i år var, för den kändes det verkligen som att man hade sjukt kort tid på sig att göra.

Nåja, jag är nöjd iaf.

Hörs!

Träd

Jag har fotat träd.
Imorgon är det högskoleprov. Läste nyss mitt inlägg från sist jag gjorde det.
Nåja. Träd var det.


Hejs!
Och tänk på mig imorgon.