3 veckor sedan

Ni får ursäkta mitt inaktiva bloggande, det finns ju gränser för hur roligt det är att läsa "Idag hade jag körlektion, sen gjorde jag ingenting resten av dagen" i inlägg efter inlägg, så jag har helt enkelt inte orkat. Händer absolut ingenting.

Nu var det tre veckor sedan studenten, och jag börjar någonstans inse att jag inte kommer att komma tillbaka till skolan efter sommaren. Känns supertråkigt, var en bra skola vilket jag väl iofs redan klargjorde i det här inlägget. Så nog tjatat om det.

Just nu ägnar jag mig åt att irritera mig något extremt på ett humlebo i väggen som onekligen kan få en att misstänka att man drabbats av tinnitus. Man kan dock lugna ner sig lite när man inser att det räcker att man flyttar sig ett par rum bort så slutar det surra, fast helt klart irriterande.

Nåja. Jag har inget vettigt att skriva, alls. Snart tre veckor kvar tills jag bör få besked från universitetet, känner mig ganska lugn ändå, blir väldigt förvånad om jag inte kommer in.

Hejs

DNA!

Hejsan
För ett par månader sedan fick jag för mig att "Åh. Jag skulle vilja ha ett hjärta av DNA på en munktröja". Efter en hel del letande (visade sig att de flesta som tryckte på kläder av någon orsak inte kunde trycka egna bilder på munktröjor, mycket frustrerande) hittade jag slutligen en som ägnade sig åt detta.

Idag fick jag då hem min tröja. En aning för stor (kanske borde beställt S istället för M) men bättre det än att den är för liten tyckte jag, och stora munktröjor är i allmänhet lite mysigt sådär.

Hejs ^^

Snart en vecka sen

Hejsan
Imorgon är det en vecka sedan jag tog studenten (och min hjärna är fortfarande extremt inställd på "Vadå jag ska väl tillbaka till skolan igen efter lovet.. eller?" ungefär så). Så jag tänkte berätta lite om studentdagen innan jag helt glömt av vad som hände, dumt att skriva om det när jag sitter på ett ålderdomshem om 80 år eller så liksom.

Jag vaknade. Var allmänt nervös. Åt frukost. Var allmänt nervös. Åkte bil till skolan. Var allmänt nervös. Var till en början ensam med lärarna. Var allmänt nervös. Och eh ja... jag tror ni fattat principen där. Jag var allmänt nervös, helt enkelt.
Vi samlades i salen där vi haft en hel del lektioner (iprincip den enda lektionssalen som inte är labsal, misstänker att det var för att vi skulle kunna fika, i labsalarna är det som bekant inte tillåtet att äta eller dricka) och pratade lite, skrev namn och små hälsningar varandras studentmössor och hörde på när lärarna sjöng egenskriven sång till melodin av Idas sommarvisa som handlade om våra år på skolan.


Sedan var det dags för fotografering, sista fotograferingen med klassen. Alla såg väl lite allmänt glada ut misstänker jag (det gjorde man väl åandrasidan hela den där dagen, tror inte jag såg särskilt många sura miner faktiskt ^^). Studentlunch sedan, helt okej, bättre än bambamaten men som vanligt smakade såsen utan mjölk iprincip enbart majonäs.

Därefter tillbaka till salen igen för uttdelning av betyg och lite sådär. Sedan dags att inta aulan. Det är något särskilt faktiskt när alla står där i fina kläder med studentmössor och sjunger Den blomstertid nu kommer och Sjung om studentens lyckliga dag.

Sen var det då dags för utspringet. Extremt rörigt och oorgraniserat får jag nog medge. Men ja, det gick väl tillslut. Sen leta reda på folk (och det var inte lätt kan jag säga, var läskigt mycket folk, det där är väl kanske ungefär 2/3 av dem som var där, om ens det).


Sen åka flak och skrika lite ^^ Jag kan meddela att jag nu faktiskt förstått varför studenter faktiskt inte kan sitta hemma och läsa en bok, vilket jag bestämt hävdat i 18 år att de borde göra. För jag får väl medge att just då hade jag inga som helst planer på att sitta hemma och läsa bok. :P

Sen hem, bli fotad lite.

(Funderar över vad jag gör med mina armar på den där bilden, de ser felvridna ut på något sätt, men aja)

Sen öppna lite presenter. Portal 2. Converseväska. Glas. En del pengar. Och bok. Jättestor bok. 1300 sidor. Om en cell (haha, tack Ulrika ^^).


Så. Det var nog ungefär hur min studentdag såg ut. Sen tillbringade jag kvällen åt att först umgås med folk och sen fastnade jag här och spelade portal ^^

Nu ska jag ha körlektion dock.


Hejs

Studenten

Hejsan
För ganska precis 28 timmar sedan sprang jag ut genom skolans dörrar tillsammans med ett gäng andra naturvetare. Vi som tagit oss igenom tre år på det naturvetenskapliga programmet tillsammans. Vi som kämpat med samma prov, samma labrapporter, försökt förstå oss på samma labhandledningar och vistats i samma korridor under tre års tid. Alla mot samma mål med gymnasietiden; Studenten. Igår nådde vi vårt mål, alla med olika betyg, alla med olika val av kurser, men vi har ändå en sak gemensamt. Vi har gått naturvetenskap, på samma skola och tagit studenten 1 juni 2011.

Den 18 augusti 2008 tog vi våra första försiktiga kliv in på gymnasiet. Ett gäng nya ettor, som lämnat sin grundskola för att ta nästa steg i livet, gymnasiet. Som valt naturvetenskap, alla av olika skäl, alla med olika bakgrund, men alla siktade vi på samma sak; Studenten.

Vi har tagit oss igenom mycket under de här tre åren, vi har skrattat oss igenom mängder av föreläsningar, haft föreläsningar som känts oändligt tråkiga, prov som varit helt horribla, prov som inte varit fullt så hemska, labrapporter från laborationer man inte fattat något alls av men som man förstått under skrivandets gång, inlämningar som varit ett rent helvete att skriva, inlämningar som faktiskt varit riktigt intressanta och för att inte tala om projektarbetet som vi alla jobbat med under tredje året. Vi har alla många minnen, minnen som med all säkerhet skiljer sig från person till person. Själv har jag en hel del minnen från saker jag skrattat mig igenom. När vi fick demonstrerat för oss hur man inte gör en neutralisation, när lärarstolen råkade ut för en brandsläckare, KUF-labbarna (jag kommer sakna KUF), när jag råkade bränna upp en halv tjuga på öppet hus och mycket mycket mer. Även föreläsningar som inte innehållit så mycket annat än prat framme vid tavlan har stannat kvar i mitt minne, när vi första fysiklektionen fick höra om gravitationen "Utan den skulle jag liksom vandrat iväg över rummet uppåt såhär, och det hade ju sett lite fånigt ut", när vi på en biologilektion fick höra ett resonemang kring huruvida morötter har en själ eller inte, sagan på kemin om de två vattenmolekylerna som var så stolta över att vara amfolyter, exempel i matten kring att det är absolut förbjudet att dividera tal (och tårtor) med noll och mycket mycket mer också här. Jag skulle enkelt kunna sitta och skriva hur mycket som helst om föreläsningar, labbar, klassrumsdiskussioner och dylikt som jag ser tillbaka på med ett leende på läpparna. Minnen som jag bär med mig, trots att gymnasietiden nu är över och jag traskar vidare mot nästa steg i livet; Universitetet som väntar till hösten. Jag är helt övertygad om att det också blir en jättebra tid, förstås med en hel del plugg, stress och ångest över diverse tentor. Men det kan absolut bli bra trots det, för att jag varit stressad under de här tre åren kan jag inte förneka och de har varit superbra ändå. Delvis tack vare helt fantastiskt bra lärare. Lärare som jag faktiskt kommer att sakna, personer som valt helt rätt yrke och som jag verkligen är tacksam för att jag fått höra på föreläsningar av. Föreläsningar vi skrattat oss igenom och föreläsningar som verkligen varit intressanta trots att ämnet i sig kanske inte alltid egentligen intresserat mig, just dem finns kvar i mitt minne. Dåliga lärare kan lätt förstöra ens favoritämne, bra lärare kan göra det värsta ämne roligt och att ha bra lärare i kurser man faktiskt tycker är intressanta måste ju då vara oslagbart?
De sega föreläsningarna (för visst har vi haft även sådana) har för länge sedan glömts bort, men dem jag verkligen gillat och nästan suttit och önskat att de ska hålla på över tiden finns kvar. Kanske inte just allt vi borde lära oss under den där timmen, men delar av det finns kvar, de där delarna som fick oss att skratta och delarna som var helt otroligt välformulerade. De där delarna som visade hur fantastiskt bra många av lärarna faktiskt var. För det var de, verkligen.

För jag har tagit studenten

För jag har tagit studenten. För jag har tagit studenten... ^^

Jag har tagit studenten (för det framgick säkerligen inte alls av de första meningarna). Har varit en bra dag, berättar mer en annan gång ^^

Hejs!