Sista dagen för mycket

3 kommentarer
Hejsan
Idag var det sista dagen för många saker. Dels för en stackars daggsmasks (gud vad märklig den där stavningen såg ut) liv som jag trampade på imorse, men var väl kanske inte den jag i huvudsak syftade på.
Sista dagen att ansöka till universitet och högskola, blir som jag tidigare nämnt molekylärbiologi som etta och läkemedelskemi som tvåa. Om antagningen inte höjs något helt extremt lär jag utan problem komma in, både om man ser till högskoleprov och betyg (beror väl iofs på att det är tämligen låg poäng på både molekylärbiologi och läkemedleskemi). Hade vissa funderingar på apotekare ett tag också (lite 50/50 om jag kommer in där eller inte) men jag la ner den idén av lite olika orsaker. Mestadels för att jag tror att "risken" att jag hamnar på ett apotek i framtiden då är rätt stor, vilket jag inte alls är sugen på. Jag vill jobba i ett lab, punkt.
Tror vi är typ 10 - 15 st bara från hela NV3 (54 pers) som tänker börja plugga direkt efter gymnasiet. Är ju iofs inte särskilt skoltrött och vet inte vad jag skulle ägna mig åt om jag inte pluggade, så för mig var valet ganska självklart ^^

Första utkastet till projektarbetet ska in idag, och efter sisådär 9 timmars slit (inklusive den där timmen som det tog att skriva ut allt...) de senaste två dagarna så blev vi klara igår kväll. Yay. Känns sjukt skönt att ha allt färdigt, med undantag för alla saker som handledaren lär hitta och ha synpunkter på. Jag ska aldrig någonsin i mitt liv efter detta ägna en enda minut åt att läsa om klamydia bakteriens livscykel. Jösses vad trött jag är på den nu.

Sedan är det deadline för tidningen också, men det är ju inte precis någon ovanlig händelse.

Nåja, nu hävdar klockan att mitt bröd jäst färdigt, så kanske ska umgås med det ett tag.

Hejs
 
1 enlitenida:

skriven

Hej!

Fin blogg du har:)

Tack för den långa kommentaren, alltid roligt:)Molekylärbiologi är ganska spännande:) Jag känner mig väl inte heller som den här fältbiologtypen, men jag tycker att slemsvampar är riktigt coola!Haken om man ska kombinera kemi och fysik är att i det gränslandet (exempelvis nanovetenskap) jobbar man mycket med att utveckla ny teknik, och jag vill syssla med grundforskning, och då går det inte så bra att kombinera. Så jag måste välja. Svårt värre men snart kan vi alla andas ut:)Lycka till med studierna!

2 enlitenida:

skriven

Svar: Nej inom nanovetenskap handlar det mycket om att förvalta kunskaper som andra kommit på. Visst sker det ny forskning, men det är mer för att komma underfund med detaljerna. Jag tror inte riktigt att det är min grej.Haha, för mig är det rätt chill. Det är inte så högt tryck på fysik - astronomi utbildningen. Det brukar vara många platser över och snittet låg väl på 11,07 eller nåt förra året:)

På kemiprogrammet har jag garantiplats eftersom jag går basår:)

Och det är ju skönt i alla fall:)

3 Katrin:

skriven

tänkte på stavningen och du skrev daggsmasks... det är ju en daggmasks i så fall =)

kramar