En god pizza

Hej!
Orkar inte skriva så mycket nu, det har inte funkat att komma in här för mig på två dagar, därför har jag inte skrivit något. Vill inte skriva så långt nu heller i fall det försvinner som i måndags.
 Hade skrivit rätt långt då och sen försvann allt.
 Sitter och puiggar engelska, blää..

Kramiz


Köpt alla mina julklappar...

Hejsan!
I dag köpte vi alla mina julklappar, ett Nintendo Wii, en extra spelkonsol, ett spel där man simmar under vattnet (ville först ha den där Mario Galaxy men den var dyrare och Endless ocean hade väldigt fina miljöer).  Sen köpte vi en bok, Jag har en drakfisk i magen hette den, till sist köpte vi en skiva. Nintendo Wii kostade 2495 tror jag det var så blir inte några fler dyra saker i julklapp såklart. Men jag lääängtar till julafton! =) 


Ett litet smakprov!

Hejsan hoppsan!
Eftersom jag inte har så mycket att skriva i dag så tänkte jag att ni skulle få ett smakprov på min nya novell.

"Hennes liv gick ut på att plugga. Kvällarna bestod av pluggande tills paniken kom krypande. Hon klarade inte av pressen i nian. Alla betyg som man konstant strävade efter, alla prov och alla läxor, det blev för mycket.

 Hennes största intresse var att spela fotboll, hon tränade när hon fick tid numera. De flesta fotbollsträningar den senaste tiden hade hon fått skippa på grund av skolan. Innerst inne visste hon att hon skulle komma in på samhällsvetenskap med betygen hon hade första terminen i åttan, vilket var 250 poäng. Det var en ganska radikal förändrig att gå från att spela fotboll fyra gånger i veckan till att sitta och plugga varje kväll och spela fotboll när hon hade tid. Hon var övertygad om att människan mådde mycket bättre av att spela fotboll än att sitta och plugga, tyvärr ansåg lärarna att skolan gick före allt."


Läst klart..

Hejsan!
Om jag ska vara helt ärlig så har det inte hänt ett skit i dag. Först matte, helt okej, vi håller på med kvadratrötter vilket faktiskt är väldigt lätt. Sen hade vi So, en låååångt, tråkig lektion om andra världskriget. Sen fysik, rätt skoj, elektronik. På svenskan kollade vi på film. 
 Har läst klart boken Afrodite och sveket. Otroligt bra bok :)

Kramizzz


Mössa och trippelboll

Hejsan!
I dag gjorde jag klart min mössa på syslöjden. Den blev faktiskt riktigt bra, den är rosa, lila, grå/grön och ljusbrun. Tycker om den jättemycket, den är bara lite varm.
 Sen på rörelsen så var det en gymnastikförening där och hade hand om det. Det var ganska jobbigt för vi skulle slå kullerbyttor hela lektionen.
 Sen blev engelskan inställd för alla niorna skulle antingen vara med eller kolla på trippelbollen. Jag kollade på...

Kramizzz


En ehm... intressant Hk-lektion.

Hej!
 Hemkunskapen i dag började tråååkigt. Vi gick igenom instuderingsfrågorna som vi hade i läxa tills i dag. Eftersom läraren skulle berätta en hstoria kring varje fråga så tog det sin lilla tid.
 När vi äntlige var klara hade det gått ca 45 minuter. Då var det egentligen tänkt att vi skulle göra mixsoppa med en massa rotfrukter i. Låter om jag ska vara ärlig inte riktigt som om jag skulle gillat den. 
 Ingen orkade göra den där äckliga soppan så vi kom med lite olika förslag och till slut sa en av killarna "Kan vi itne gå och äta i bamba så kan du lära oss hur man äter rätt?" läraren svarade "Ja det kan vi göra!". Alla trodde först att hon skämtade men hon gick in och hämtade sin jacka, sen gick vi till bamba och åt köttfärsås och spagetti. Fast vi fick sluta ca 15 mintuer tidigare. Läraren pratade hela tiden om hur man skulle äta och hur otroligt bra den där idén var. Det tyckte vi också för alla var hur hungriga som helst. :)
 Nej nu är det dags att sluta skriva, ska plugga lite och sen är det utvecklingsamtal  klockan 16.00 som gäller.. håll alla tummar ni kan!

Kramizzz

Notkunskap

Hej!
 I dag har vi haft prov på notkunskap, det gick väl sisådär. Jag bör få godkännt i alla fall, vi har som sagt grymt mycket läxor just nu och det berodde delvis på det att jag inte skrev någon blogg i går. I går slutade vi klockan 15.45, sen gjorde jag läxa och åt. Sen till teatern som höll på till halv åtta (för er som inte vet det så går jag på teaterkurser på måndagar). Nu kommer min kompis, måste dra.

Kramizzzz


Sing star och laxmackor!

Hejsan!
 Har precis ätit en god luch (tre laxmackor med philadelphiaost + gräslök, rökt lax och sparris, mums!) och sitter nu här för att informera resten av världen om vad som hänt hittills.
 Jag har varit hos en kompis och spelat Singstar, gick dock kanske inte så bra i någon annan låt än Jimmy Janssons "Vi kan gunga" eftersom det var i stort sett den enda låten som jag kunde både texten och melodin på. Sen tog vi några låtar som ingen av oss kunde melodin eller texten på, det gick inte såå lyckat kan jag ju säga. I alla fall inte för mig. 
 Min svensklärare sa att jag skulle akta mig för bloggfällan eftersom risken fanns att jag började skriva i novellerna på samma sätt som jag skriver i bloggen, undra om det är så smart att börja skriva blogg igen då? Fast det skiter jag i, det är skoj att blogga så jag fortsätter och när jag skrev blogg tidigare gick det ju bra ihop med berättelserna så varför inte? 
 Redskap i morgon på gympan, tror det ska gå ganska bra. Det är i alla fall inte ringar och räck, för där kan jag verkligen INGENTING. Det är typ att man ska slå kullerbyttor och gå armgång i lite större utsträckning. Kanske kan fyra eller fem saker, håll en liten tumme för mig va?
Jaja, nu ska jag ge mig in i pluggandets Ounderbara värld i väntan på att min kompis ska komma efter lunchen.

Kramizzzzzz

Funderingar

Hej!
En sak som jag reagerar på är att i stort sett hela livet som ung går ut på att ha dåligt samvete för att man inte pluggar tillräckligt mycket?!? Jag menar, vuxna säger "Ta vara på den härliga tiden när du är ung". VILKEN HÄRLIG TID!? Att sitta och plugga halvt ihjäl sig tills paniken kommer krypande och det dåliga samvetet över att man inte kan det man borde kunna faller över en. Sen sitter man där och kan inte läsa för att allt är suddigt av tårar och paniken som etsats sig fast i hjärnan så att man inte kan koncentrera sig, vilket knappast gör saken bättre. 
 Man trycker in informationen för att kunna det till provet, om du frågar personen en vecka senare kan jag lova dig att han/hon inte kan svara! Om man hade lite mer intressanta/roliga inläringsmetoder och om man hade längre tid på sig att lära sig något kan jag lova att det skulle ge betydligt mycket bättre effekt än att läraren står och berättar något som inte en enda elev lyssnar på och sen säger "Jaha, ni ska läsa sidan 22 - 34 där detta står tills i morgon och svara på de 23 uppgifter som hör till kapitlet". Om läraren istället skrivit upp frågorna på tavlan, låtit eleverna jobba gruppvis/ensamma med dem skriftligt och diskutera de svar de kommit fram till m.m. Så kan jag lova att det skulle ha en betydligt mycket bättre effekt. Då hade lektionen inte gått åt till att läraren skulle prata med sig själv eftersom eleverna inte lyssnar och eleverna hade sluppit läxorna och de hade dessutom LÄRT SIG NÅGOT! 
 Nej nu är det dags att gå och ta itu med läxorna... eftersom lärarna tyvärr har fel inlärningsmetoder.

Kramizzz

Välkommen till min nya blogg!