Högskoleprov

Hejsan
På lördag är det högskoleprov. Bläk. Orkar inte.
Förlåt för min extrema inaktivitet, saknar blogglust helt.

Mona och Mastiff

Hejsan
Sitter och ser/lyssnar på Mona och Mastiff på youtube. ^^ Bara för att jag inte hört det sedan jag var liten (tror iofs att de förekommer i tv även numera?). Ägnat morgonen i övrigt åt att se Abra kadabra med Doris och Gösta, En cellsam historia, från A till Ö och Fem myror är fler än fyra elefanter. Haha. ^^

Vad tusan hände egentligen med alla bra barnprogram...?

Funderar på att fota nu dock :)

Snödroppar

Hejsan
Jag och Zafir har fotat snödroppar. Eller ja. Jag har fotat snödroppar, och Zafir har stått och tittat på och sett mycket fundersam ut.

(lite sur över att det är en aning utfrätt på nosen och under ögonen)


Hejs!

Vår, nästan

Nu börjar våren komma. Till helgen tänkte jag fota lite vårblommor som börjar kika fram ^^

Hejs

Motsägelsefullt

Sitter här och stressar ihjäl mig över prov i övermorgon och försöker lära mig "Metoder för att hantera din stress". På något plan känns det en smula motsägelsefullt att jag stressar ihjäl mig för att lära mig att hantera min stress?

Så går det när man har prov på stress och sömn. Det resulterar i stressade sömnlösa elever (okej, jag är rätt duktig på att sova rent allmänt, så det sistnämnda gäller nog inte mig).

Naglar

Efter att ha införskaffat två nya bildplattor för att stämpla med såg mina naglar ut såhär.


Hejs!

Livet som buddhist

Jag överlevde kemiprovet, tror jag. Annars är jag ett spöke nu, det hade ju iofs varit lite spännande men så är nog inte fallet.
Nu sitter jag här med Nordman i högtalarana och försöker klura ut hur livet är som buddhist. Klart bättre än att ha prov på buddhismen iaf. :P Sen är ska jag stressa ihjäl mig med ett biologiprov om stress, passande att ha prov på det samtidigt som man har femtioelva andra saker samma dag.

Nej nu ska jag se om jag kan komma fram till något vettigt om buddhismen.

Hörs

Planering för dagen:

Jag tänkte skriva en trolig planering för dagen. Så som vi rent tidsmässigt beräknat att det kommer att bli:

Vakna
Plugga kemi
Åka pendel
Åka spårvagn
Gå vilse
Hitta rätt hus att befinna sig i
Gå vilse
Hitta rätt lokal
Vara förvirrade
Lyssna på föreläsning om biologiprogrammet
Gå vilse
Åka spårvagn
Äta lunch
Åka pendel
Gå hem (eller till skolan, inte helt bestämt än, beror på var jag vill plugga)
Plugga kemi
Plugga mer kemi
Plugga ännu mer kemi
Plugga kemi
Plugga kemi
Plugga kemi
Plugga mer kemi
Äta middag
Plugga kemi
Plugga mer kemi
Plugga ännu mer kemi
Plugga kemi
Sova

(Nej jag tänker inte bry mig om att Bella säger att man inte ska plugga efter kl 16 dagen innan man har prov, det gäller bara om man inte känner sig helt totalt körd...tror jag)

Hejs.

Bara för att...

Hejsan
Bara för att det extremt sällan inträffar vill jag bara poängtera att jag skickat in min krönika till tidningen hela FYRA DAGAR innan deadline. Jösses. Jag som brukar komma på dagen innan att "Åh, jag har deadline imorgon. Jag kanske borde... göra något".
Så nu är det kemiplugg för fullt som gäller tills på fredag. Hur det går på provet återstår att se, måste ha mvg, egentligen. Usch, hatar när man inte presterat asbra på de tidigare proven och därför måste jobba ihjäl sig på de sista. Bläk.
Biologin är bättre, där borde ett mvg i betyg vara ganska spikat. Vi har ett prov kvar i kursen, har haft 3 prov där jag fått mvg på alla. Dock borde jag nog plugga till det sista provet också, ser kanske lite märkligt ut med mvg, mvg, mvg, g eller så :P Iofs, min betygsserie i matte-kurserna är ju mvg, g, g, mvg så... ^^ Men ja, borde nog plugga på det sista också, även om det skulle förvåna mig något enormt om jag inte fick mvg där.

Kanske skulle vara duktig och traska iväg tidigare och sätta mig med kemiboken. Får fundera på saken.

Hörs

Haiku på religionen

Hejsan
Min dag har varit rätt... slapp.
Den började med biologi breddning då vi förvisso fick ett förbaskat tjockt häfte om stress att läsa på till provet nästa vecka, men det lär man stå ut med. Förutsatt att man inte blir allt för stressad. ;)
Sen var det dags för biologi B som mestadels gick ut på att se på film och få reda på resultatet på biologiprovet, mvg för min del.
Sen religion som enbart gick ut på att skriva haiku. ^^ Som sagt, våra religionslektioner är så extremt innehållsrika :P

Sysselsättning på en lördag

Jag har ägnat min dag åt projektarbetet. Åt att sitta och försöka förstå mig på forskarsidor på engelska om klamydiabakteriens livscykel. Åt att försöka hitta mer information om möjlighet att skapa ett vaccin mot klamydia. Åt att försöka förklara vad som egentligen menas med endocytos. Åt att vara fruktansvärt trött på allt som har med klamydiabakterien att göra.

Visst låter det som en underbar sysselsättning en lördag?

Artikel

Måste säga att vissa artiklar känns smått... onödiga.
I aftobladet idag hade de rankat vilka program som är svårast att komma in på. En lista med tio punkter, och gissa vilka program som ingick? Enbart läkare och psykolog. Vilken sjukt chockerande information... Det hade väl ingen kunnat räkna ut, eller...?  Som sagt. Sjukt nödvändig artikel.
För det är ju inte alls som så att det är rätt allmänt känt att det är svårt att komma in på läkare? Eller att folk som är intresserade kanske har någon typ av tanke på att gå in på vhs och kolla själva...? Jag bara undrade. Tyckte att det var lite slöseri med träd bara.

Jag borde fixa projektarbetet...

Var tog våren vägen?

Var tusan tog våren vägen!?
Vi satte oss och såg på film på religionerna. När vi drog ner persiennerna var det mulet, när vi drog upp dem igen vid lektionens slut var det snöstorm! Se nu vilka följder religionsundervisning får. Vädergudarna fick totalfnatt. Eller det kanske inte berodde enbart på religonsundervisningen. Men man skulle ju kunna tänka sig att de blev smått upprörda över att vi inte tillbed dem.

Förbaskade snö.

Vad jag inte gjort idag

Jag satte mig här och tänkte "NU ska jag blogga och verkligen berätta vad som hänt idag!". Nästa tanke var "Eh... fast vad tusan har egentligen hänt idag?". Jag hittade inget bra svar på frågan. Måste haft en fruktansvärt meningslös dag.
Så jag tänkte roa mig med att berätta vad som inte hänt idag.
Min dag började med att jag inte blev uppäten av en stor blåprick flodhäst och jag åt inte heller levande spindlar till frukost. Därefter flög jag inte till skolan med ett jetplan eller hoppade fallskärmshopp. Sedan fortsatte dagen med att jag inte hamnade i konflikt med en häftapparat eller förstod mig på fysiken. Sedan ägnade jag inte lunchrasten åt att hoppa grodhopp genom korridoren eller slog världsrekord i att stå på ett ben. Skoldagen avslutades inte med att jag virade in lärare i garnnystan eller blev anfallen av en enorm krokodil på biologin.

Sådär. Det var vad jag inte gjort idag. Detta förutsätter dock inte att jag ägnat mig åt allt annat förutom detta, men jag kände att jag kanske inte skulle räkna upp precis allt jag inte gjort.

Hörs.

Labrapport

Nu är labrapporten i kemi äntligen färdig. Denne labrapport ledde till en mycket fin diskussion mellan oss två gruppmedlemmar idag.
Jag visade det jag skrivit under helgen och fick höra:
"Alltså, det är jättebra och sådär. Men det är ett fel..."
"Var då?"
"...Jag heter inte Mariam"

Underbart när man skriver fel namn på folk ^^ Får skylla på att jag var för upprörd över att fruktos oxideras för att kunna tänka på exakt vad folk hette just då :P

Meditation

Tjo
Som jag förmodligen redan berättat är våra religions lektioner tämligen... intressanta. Hittills har vi gjort en uppgift (och har nu fått vår andra) under kursens gång. Denna lektion ägnade vi åt meditation. Det var ganska mysigt faktiskt men man börjar ju undra lite vad folk egentligen tänkt om de tittat in och sett att vi alla satt skräddarställning på golvet i en ring och tittade ner i marken framför oss.
Egentligen skulle man uppenbarligen sitta och titta in i väggen, förmodligen hade folk undrat ännu mer om vi suttit runt hela salen och stirrat in i väggen. Kanske tur att vi inte gjorde det. Bara för att vi råkar vara naturare behöver vi ju inte verka ännu mer nördiga än vad vi redan är? ^^

Funderingar söndag kväll

I ärlighetens namn. Hur många ägnar sin söndagskväll åt att fundera över fruktos inte oxideras vid trommers prov? Möjligen resten av gruppen som skriver labrapport till på tisdag, frågan är väl om ens de ägnar sin söndagskväll åt en sådan sak. Dock konstaterade jag just en sak:
Med ganska stor sannolikhet hade jag förmodligen ägnat min kväll åt detta oavsett labrapport eller inte. Sedan att man kanske kan få lite cred för sitt resonemang i och med att det platsar i labrapporten är väl inte helt fel.

Kan man ägna en halv helg åt att fundera över varför vitt socker (disackarid) är en springande kolhydrat när frukt som innehåller fruktos och glukos (monosackarider) är en halvspringande, så kan man fundera över det mesta.

Ibland misstänker jag nästan att jag valt rätt linje. Faktiskt.

Sådär ja

Så. Nu har jag varit duktig och fixat ny desgin på bloggen, jag var lite småtrött på den gamla. Stilren får man väl säga att den är, liksom den tidigare.
Lite vårig sådär. Nåja, jag är ganska nöjd iaf.

Nej nu är det labrapport som gäller.

Hejs

Barr

Barr. Eller så.


Min blogglust har semester.

Hejs.

Hej jag lever

Hej, jag tänkte bara meddela att biologiprovet inte åt upp mig. Ifall någon skulle ha fått för sig det. Eh. jag kom just på att jag kanske faktiskt bloggat efter i måndags. Okej då var det inget.

Hejs.