Skog

Skog med lång och kort slutartid.

Ett fullkomligt kaos

Hejsan
Jag sitter och lyssnar på Ett fullkomligt kaos med Bo kaspers orkester (nej jag har inte slutat lyssna på nordman, men Bo kaspers är inte så kasst faktiskt ^^).

Jag tyckte det var en passande låt. För det kändes lite som att sjukt många saker som rör skolan som jag funderat över ett tag bara plötsligt löste sig. Så det känns grymt bra. :)

Nu ska jag vara social med projektarbetet!

Kemi.

Hejsan
Ge mig lust att plugga. Ge mig ord att skriva med. Ge mig kreativitet och fantasi. Och få mig att sluta beklaga mig över att inget funkar.
Visst ser det fruktansvärt underhållande ut..?

Jag borde.

  • Jag borde skriva krönika, men jag vet inte vad jag ska skriva om.
  • Jag borde göra en illustration till tidningen, men jag har ingen inspiration.
  • Jag borde skriva klart religionsuppgiften, men mitt språk känns under all kritik.
  • Jag borde plugga kemi, men elektrofila och nukleofila attacker känns inte så attraktivt just nu.
  • Jag borde plugga körkortsteori, men jag känner mig för seg för att göra det.
  • Jag borde redigera bilder, men det känns bara enformigt och tråkigt.
  • Jag borde ta bort nagellacket som numera enbart täcker halva naglarna, men det får vänta.
  • Jag  borde göra fysikuppgifter, men formler och tal är i en enda röra.
  • Jag borde ägna mig åt projektarbetet, men jag har ingen idé varesig till design eller till att formulera avhandling.
  • Jag borde sluta skriva gnälliga blogginlägg, men jag har inget bättre för mig eftersom jag har så fruktansvärt bra anledningar till att inte göra alla andra saker jag borde.
Jag saknar ord, ork, kreativitet, inspiration och fantasi. Ge mig dem tillbaka. Snarast möjligt tack. Jag behöver det för ovanstående.

Bortrest fantasi

Min fantasi har tagit semester och dragit med sig intresset som moraliskt stöd. Skolarbetet blir fantasilöst och ointressant, liksom rätt många andra saker. Suck.

Detta är bara ett skyltfönster

Hejsan
Jag såg en helt fantastisk skylt igår "Detta är bara ett skyltfönster". Åh, vilken tur att de meddelande det. Annars hade jag säkert ägnat resten av min kväll åt att fundera över om det verkligen var ett skyltfönster eller bara en illusion.
(De menade att det bara var ett skyltfönster medans butiken låg ett par hundra meter bort, men jag hade ändå lite småroligt åt skylten).

Jag har fortfarande ofantligt mycket för mig.

Hörs.

Giftemål mellan molekyler

Kol överger brom och gifter sig med hydroxidjonen. Vi är övertygade om att det berodde på att den var otrogen.

Jag har så sjukt mycket att göra nu och är enbart social med skolböcker och anteckningsblock. Ni får ursäkta.

Systemkamera, en "ha" pryl?

För att jag inte ska bli överröst med kommentarer som missuppfattat det hela tänkte jag börja med att klargöra en snabb sak. Är du intresserad av att fota och vill lära dig om hur systemkameran fungerar ska man självfallet skaffa en om man har möjlighet till det, inget snack om saken. Det är inte alls det som detta rör sig om.

Däremot så kan man faktiskt klara sig med kompaktkamera en bra bit. jag kan ha missuppfattat det hela, men det känns lite som att systemkamera har blivit något man bara skaffar sig för att man ser sjukt mycket proffsigare ut än om man fotograferar med en kompakt, inte för att man egentligen har något intresse i fotografi.

Tänker du enbart använda din systemkamera för att ta bilder på "dagen outfit" i spegeln, så kan man precis lika gärna göra det med en kompakt.
Tänker du enbart använda din systemkamera för att fotografera någon gång då och då på släktträffar fungerar det också ypperligt med en kompaktkamera.
Har du inte ork att lära dig om slutartid, bländare, ISO osv är det också mer eller mindre slöseri med pengar att lägga tusentals kronor på en systemkamera.

Men. Tänker du lära dig om hur kameran fungerar, är intresserad av att fotografera och vill få mer frihet att vara kreativ så är en systemkamera helt perfekt för dig.

Det jag irriterar mig på är folk som kommer och gnäller till mig om att min systemkamera tar bättre bilder än deras, eller att det inte blev lika stor skillnad som de trodde när de gick ifrån kompakt till system.
Jag har pratat med sjukt mycket folk som vill ha råd och hjälp med systemkameror och jag hjälper gärna till. Dock blir jag lite fundersam när folk svarar att de vill ha en kamera som ser "cool ut i spegeln" eller för att de ska fota sitt rum..?! Sen återkommer de en månad senare och gnäller över att deras kamera inte är lika bra som min.

Okej, jag var bara tvungen att gnälla av mig lite.

Hejs.

Biologipluggande bezzerwizzer

Hejsan
Bezzerwizzer är ett förbaskat kul spel faktiskt. Kan rekommenderas. Gillar du TP så gillar du bezzerwizzer, för bezzerwizzer är roligare än TP.
För att bevisa detta spelade jag och Marie bezzerwizzer idag i sisådär 3 timmar :P

I övrigt har jag varit duktig och pluggat biologi. Biologi breddningsprov v.3... hurra. Eller något.

Kemi kanske?

Hejsan
titta vad jag skapat :P

Verkligt vit välartad vinter

Jag tänkte ägna en vecka åt att bara ha alliterationer i rubrikerna.

Nu är det inte bara vardagen som är enformig. Även världen utanför har blivit det, åtminstone om man ska se till färgvalet. Världen är vit. Väldigt vit. Dessutom roar sig vädret med att spotta ut väldiga mängder mer vitt, för att liksom understryka att det har en sådan makt. Dock tror jag att det snöar mindre än vad jag tror, det brukar se ut att snöa mer innan man tagit på sig glasögonen. Förmodlgien för att snöflingorna blir lite mer diffusa. Men jag gillar snö, så jag tror jag låter bli att ta på mig glasögonen ytterligare ett tag. För att inte sabba min nuvarande vita världsbild.

Snö är egentligen underskattat och väldigt trevligt. När man slipper gå i det, eller köra bil i det. Då är det halt och otrevligt. Dock är snö ganska mysigt egentligen. Problemet är väl lite att all kollektivtrafik och liknande får totalfnatt för att de plötsligt inser att "OJ DET KOM SNÖÖÖÖ PÅ VINTERN!!!". För det hade de inte räknat med... i år heller.
Snö är dock tämligen väluppfostrat. Det faller långsammare än regn och lägger sig lite försiktigt på jackan, istället för att göra tappra försök att dränka den som regn brukar roa sig med. Snö är trevligt. Punkt.

Jag tror på tomater för övrigt. Douglas Adams har skrivit att det är ett stort misstag att tro att man kan lösa några större problem enbart med potatis, men det är inte sagt något om tomater. ^^

Jösses vad... flummigt detta inlägg blev, bäst jag slutar.

Lätt som en fjäder

Hej
har jag missat något vässentligt eller brukar inte fjädrar stöta bort vatten? Med andra ord, brukar inte de där små ansamlingarna av diväteoxid, vattendroppar, lägga sig ovanpå fjädern?
Så var inte fallet idag, dock lekte jag med ljus och bilderna blev helt okej ändå.

Lov är egentligen gigantiskt enformiga. Särskilt när man inte gör något på dem. Dock har jag en svag känsla av att alla saker tenderar att bli enformiga om man inte gör något. Att konstant ägna sig åt att göra ingenting låter ju onekligen tämligen enformigt.

Virus är onda. De inkräktar ens kropp och tror att de kan få bli inneboende helt utan tillstånd. Eftersom kroppen då anser att "HALLÅ DÄR NI ÄR INTE VÄLKOMNA!" sätter den igång och ger en snuva och hosta för att anse att jag borde anstränga mig lite och få bort det där elaka viruset. Det elaka viruset ger tillslut med sig men då är skadan redan skedd. Jag har inte fått fotografera fyrverkerier. Utrota virus tack, gärna snarast.


En av bilderna från fjärderfotograferingen idag.

Sådär ja

Då var den klar då. Fotohemsidan alltså.

Ta en titt.

Gammal bild

Hejsan
Slänger in en gammal bild som jag tror att jag inte visat tidigare.

Jag ska bli bättre på att blogga, jag lovar.


2011

Hejsan
Jag konstaterade just hur fruktansvärt ovant det kändes att skriva 2011. Man vänjer sig väl dock, om inte annat hinner jag kanske vänja mig precis lagom till nästa nyår? ^^

Ni får ursäkta mitt inaktiva bloggande just nu, jag har fullt upp. Sitter och petar på designen till en hemsida. Från och med idag har jag faktiskt en enskild firma där jag säljer mina fotografier. Oj, vad läskigt seriöst det lät. Okej det är sjukt seriöst också iofs, men enskild firma... Det låter väldigt avancerat på något vänster. Verkar iofs extremt avancerat eftersom det är F-skattesedel och grejs inblandat. Nåja, det blir säkert bra. ^^

Kram och gott nytt år, fast det sa jag igår med.