Filosofiska tankar om bloggande

Nu har jag sovmorgon och tänkte sätta mig och  fundera, eller vara allmänt märklig, det kan man välja själv skulle jag tro. Jag borde plugga biologi, jag har prov om sisådär 3 timmar.

Iaf. Det här med bloggar. Jag har insett att när jag lagt till en blogg till på blogglovin så prenumererar jag på 40 bloggar. Fyrtio!? Sen bör kanske tilläggas att 10 av dem skriver en gång i månaden, om ens det. Det som jag just började fundera över är, av vilka orsaker läser man en blogg om man inte på något sätt känner personen ifråga? Jag bläddrade igenom de bloggar jag läser utan att ha en förbaskad aning om vem personen är som sitter bakom skärmen (med att känna menas denna gång även de som jag har internetkontakt med men faktiskt aldrig träffat irl, för ni är inte helt okända).
Jag konstaterade (till min egen stora lättnad) att det inte fanns en enda blogg jag läste av anledningen att jag var extremt intresserad av någon annan människas privatliv.
Jag konstaterade också att anledningarna till att jag följer bloggar är tämligen varierande. Jag har ett par som jag följer bara för att jag tycker att språket som de använder är förbannat bra, ett par för att innehållet brukar vara tämligen underhållande (ett fåtal som är en kombination av dessa), en del för att de driver en fotoblogg och tar vettiga bilder osv.

Sen, när jag konstaterat att jag duktigt nog inte roade mig med att läsa ihjäl mig om totalt okända människors vardag så började jag fundera över min egen blogg. Gjorde en snabb sammanfattning av första sidan:

8 inlägg (!?) handlar till stor del om att jag borde plugga mer
3 inlägg innehåller iprincip bara uppvisning av bilder (ett av dessa platsar i första också)
1 inlägg består av ett recept
1 inlägg är tämligen vettigt om konad nagelstämplar
1 inlägg är fullkomligt meningslöst.

...då börjar man ju fundera över vad tusan ni läsare gillar i min blogg egentligen? Ni är ju trots allt 20 - 30 pers som dagligen kollar den, utan att jag på något sätt ansträngt mig för att få hit folk :P Det är jättekul att ni börjar bli fler och fler. Men jag börjar ju på allvar undra vad man egentligen kan gilla med min blogg? Majoriteten av inläggen är gnäll om att jag borde plugga mer. Heja. Vilken sjukt innehållsrik blogg jag driver.

Undra om jag borde förändra det eller om ni gillar att läsa mitt gnäll om att jag borde plugga mer. Tror det beror på hur körd jag känner mig inför nästa prov ;)

Hejs.

Gammal bild

Hejsan
Kan ge er det här inlägget i repris. Enda som behöver ändras är titeln på boken, En andra chans istället för Glöm mig inte (samma författare). Förbannat bra bok , läste ut den igår. Istället för att plugga biologi, därav resten av inlägget... Sen stämmer det väl inte helt att jag ägnat min dag igår åt födelsedagsfirande, för det har jag inte. Men ja. Biologi plugg idag.

Gick igenom lite gamla slängda bilder igår (eller ja, bilder jag bara låtit ligga utan att göra något med dem för att jag inte tyckt att de var tillräckligt bra). Måste säga att man nästan får en annan syn på dem när de legat ett tag. Tror det kan ha något att göra med att när man tar bilden har man en tanke i huvudet kring hur man vill att bilden ska bli. Om bilden då inte uppfyller tanken klassificeras denne som dålig. Nu i efterhand har jag dock glömt tanken som jag hade när jag tog bilden. Vilket medför att bilder i stil med den här kan definieras som fullt acceptabla.


Hejs ^^

Ovän med fysik

Hejsan
Här sitter jag och försöker bli vän med min fysiklabrapport. Vi är osams och den gör helt ärligt inte några större försök vara vänlig. Den har aldrig bjudit mig på te, bara suttit och tjurat och ansett att jag faktiskt får ta och anstränga mig lite för att upprätthålla vår vänskap (som just nu inte existerar). Sedan huruvida jag verkligen vill bli vän med den eller inte kan väl diskuteras. Har dock en känsla av att jag inte har så många andra val än att försöka förstå mig på den. Suck.

Någon smart människa som kan medla fred mellan en labrapport om strömvågor och mig?

Tiden ofanns

Hejsan
För er som började fundera så kan jag meddela att tiden inte gömde sig under min säng, även om den försvunnit. Tänk vilka bra rubriker det blivit "Tiden hittad under säng - bortskrämd av biologibok".
Påtal om tidningar så lyckades tidningen få platsbrist. Så min artikel som jag så dutkigt skickat in efter deadline fick jag veta faktiskt skulle varit med, egentligen. Fast den kommer med nästa vecka verkar det som.
Kan någon förklara för mig varför jag aldrig presterar lika bra rent språkligt till saker som ska till tidningen? Det är ju extremt ologiskt.

Nåja.

Hejs

Bortskrämd tid

Hejsan
Jag funderar över var tiden tog vägen. Undra om den gömt sig under sängen. Bäst jag lägger mig i sängen och ser om den kommer fram. Utan biologibok, för den skrämmer bort tid.

Natt

Underbar logik

Hej
Jag har så fruktansvärt mycket jag borde göra att jag sitter vid datorn och inte gör något av dem för att jag helt enkelt inte kan komma fram till vad jag ska göra först. Otroligt mycket blir gjort på det här sättet, eller kanske inte.

Fint när man har så mycket att göra att man inte gör något av dem. Underbar lokig.

Påminner lite om något vi lärde oss i biologi a när vi roade oss med etologi. Handlade dock om typ... gråtrutar. Jag är ingen gråtrut. Inte sist jag såg mig i spegeln iaf.

Jättebra när man skickar in saker efter deadline också. Heja.

Gud vilket otroligt positivt inlägg det här blev (ironin ekar ju nästan... eller så är det Zafir som snarkar).

Suck

Hej
Projektarbete
Kemilabrapport
Fysiklabrapport
Biologiprov
Svenskareferat
Körkortsteori

... Just det. Jag skulle inte klaga efter tvåan. Men jag är lite trött på dem ändå, faktiskt.

Särskilt projektarbetet. Påminn mig om att aldrig någonsin i mitt liv skriva en avhandling om klamydiabakteriens livscykel igen. Eller åtminstone först göra det när jag förstår något av den...

Hejs.

Makro

Blev lite bilder ändå. Trots att jag skulle plugga.
Varför gör man aldrig det man tänkt om man hittar annat som kan vara roligare att sysselsätta sig med?


Kram

Pluggande

Hejsan
Sorry för min extrema inaktivitet. Har haft fullt upp med släktingar på besök och knappt en ledig stund vid datorn. Nu sitter jag här med biologiböckerna framme och konstaterar hur äckligt mycket jag har som jag borde göra. Som vanligt. Märkligt nog har det ingen som helst betydelse hur mycket man pluggar, man blir aldrig klar ändå. En ständigt gnagande känsla av att man borde plugga mer. I det här fallet är känslan dock tämligen genomträngande, eftersom jag har extremt mycket som jag inte alls börjat på. Heja mig.

Kanske skulle gå ut och fota sen... Eller så pluggar jag. Jag vet vad jag borde iaf. Suck.

Hejs

Motljus

För första gången på flera månader har jag blivit seriöst nöjd med en bild. Äntligen. Eller ja, två bilder egentligen men den understa är jag mest nöjd med.

Fingervante

Hej
Jag har stickat en fingervante, världens enklaste fingervante. Man slipper alla sabla strumpstickor och annat tjafs. Ska fota lite stegvis när jag stickar den andra vanten och lägga ut en stickbeskrivning. Jag funderar seriöst på varför folk inte stickar vantar såhär istället.
Det började med att jag stickade ett fodral till min iPod touch och konstaterade att man på samma sätt borde kunna sticka annat. Sedan föddes idén om en fingervante och då var jag ju bara tvungen att testa om det fungerade, och det gjorde det! Ha! Jag är sjukt nöjd med reslutatet faktiskt :)

Kram

Mallards in action

Hejsan
Mallards in action. Bilderna är sådär, acceptabla, eller något. Ville ha lite rörelse i dem. Kommer andra bilder som inte gjorde sig bra i svartvitt en annan dag.


Kram

Inget vettigt

Hejsan
Minns ni inlägget där jag gnällde över allt jag borde göra? Tre av punkterna där var: Skriva krönika, göra religionsuppgiften och plugga kemi.
Kemiprovet fick jag mvg på, krönikan gick så pass bra att jag uppenbarligen inte behöver skriva fler krönikor i sv c för att hon kunde konstatera att jag kunde det och religionsuppgiften fick jag beröm för inför hela gruppen... Jag kanske oftare borde gnälla över vad jag borde göra? :P

Äsch, jag kände bara att jag inte skrivit något på ett par dagar. Fixade till mina naglar nyss, så nu är de svarta med vit fjäril och blomma på.

Mitt språk känns rätt kasst. Jag orkar inte anstränga mig.

Hörs.

Konad nagelstämplar

Hejsan
Jag har införskaffat något mycket spännande. Konad Nagelstämplar som finns att köpa bland annat på nelly.com. Så jag tänkte visa er bild på min allra första stämplade nagel någonsin och förklara lite vad jag tycker.
Jag är extremt nöjd med det hela. Innan jag bestämde mig för att skaffa det hade jag läst en hel del om det, sett youtube-klipp med hur det går till (kan rekommenderas starkt) osv och kommit fram till att det nog var något för mig. De flesta tycks hävda att det är svårt att få hela motivet att komma med och liknande, men detta håller jag inte alls med om. Jag hade inga som helst problem med att få med hela motivet. Dock gjorde jag som så att jag tryckte stämpeldynan mot plattan/nageln istället för att rulla som man egentligen ska. Kanske är jag för skakig när jag rullar eller liknande men  det blev iaf ganska ojämt och skakigt då. Jag tror det handlar lite om att få in tekniken, men det är otroligt roligt! Det är (tyvärr) rätt dyrt, men vill man hålla på med det är det helt klart värt pengarna. Tänker man bara använda sig av det 1 - 2 gånger är det inte värt det, men jag lär nog använda det om inte varje så iaf varannan gång jag målar naglarna (vilket ju är rätt ofta..).
Men jag är supernöjd i alla fall, vill ni se hur det fungerar så gå in på youtube och sök på konad så får ni upp massor av videos där de visar det ^^

Min första stämplade nagel någonsin. Det svåraste var nästan att få den på rätt plats, men det handlar nog mest om träning.

Brödrecept

Hejsan
Var en som ville att jag skulle slänga ut receptet på mitt rågbröd, och det tyckte jag väl att jag kunde ^^ Gjorde en ny variant idag med russin i också, blev riktigt bra :)
SÄTT UGNEN PÅ CA 200 GRADER!! (Okej jag brukar själv alltid glömma att sätta på ugnen, så därför skrev jag det överst :P)

Ingredienser:

3 dl vetemjöl special fullkorn
2 dl vetemjöl
3 dl rågmjöl
½ dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl hasselnötter (hela som sedan ska krossas)
½ dl russin
1 dl mörk brödsirap
5 dl filmjölk (laktosfri i mitt fall, men fungerar utmärkt med vanlig om ni inte råkar ha laktosintolerans)
1 ½ tsk bikarbonat
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt

Banka på hasselnötterna med en hammare och se till att inte banka på andra saker med hammare. Det är dumt, saker i stil med fingrar eller glas brukar inte gilla hammare.
Blanda ihop de torra sakerna i en bunke (russin räknas inte som torra även om de förvisso är torkade). Blanda filmjölk och sirapen i en annan bunke av valfri färg och hysta i russinen. Gegga ihop de båda bunkarna i en av dem, föreslagsvis den största. Kasta ner det hela i en avlång ungsfast form (ni vet en sån där man brukar ha när man bakar bröd?) som du lagt ett bakplåtspapper i. Släng in i ugnen som du i början av receptet satte på 200 grader. Låt brödet vara bosatt i ugnen i ca 40 - 45 minuter så att det ser ut att vara lagom nöjt och trevligt. Ät bröd och var glad.
(Man behöver inte nödvändigtvis vara riktigt så våldsam att man kastar och slänger sakerna)


Jag har en känsla av att mitt sätt att formulera recept är en smula unikt? :P

Inget att göra, eller?

Hejsan
Jag konstaterade just att jag inte hade något att göra. Min nästa tanke var "Eh. Jag har biologibreddningsredovisning på måndag, massa biologi uppgifter att göra, en avhandling i projektarbetet att skriva och läskigt mycket mer... Men jag har inget att göra?"

Nej. Jag har inget att göra. Saker man borde göra räknas inte, för dem vill man inte göra.

Om man kan välja att göra sitt projektarbete i trean om vad som helst iprincip som rör natur, varför väljer man då att ägna sisådär ett år åt klamydiabakteriens livscykel? Jag måste varit galen det ögonblicket, och sjuka mängder andra ögonblick.

Okej. Jag kanske skulle ta mig i kragen och skriva.

(Jag har allvarliga funderingar på om ni gillade min blogg bättre när jag inte skrev något. För så fort jag började skriva inlägg igen sjönk statistiken enormt :P)

Läses.

Rågbröd

Rågbröd är trevligt att baka. Just nu har jag ett i ugnen med hasselnötter, pumpakärnor och solroskärnor ^^

Funderingar

Just nu funderar jag över följande saker:

1. Om jag ska gå ut och fota eftersom solen för ovanlighetens skull inte lyser med sin frånvaro utan lyser utan frånvaro.

2. Hur jag egentligen tänkte igår när jag målade naglarna gröna med gröna prickar.

3. Om jag var totalblåst på kemiprovet eftersom jag skrivit att negativa joner hade underskott på elektroner, heja mig... (Fick iofs mvg ändå, men det där var så sjukt basic att jag började fundera över hur jag egentligen tänkte).

4. Varför man ägnar en hel svenska c lektion åt att vara på en utställning där en människa berättar om 4 tavlor.

5. Om någon ätit upp mitt lipsyl eller var fabian det tagit vägen.

6. Varför jag tog hem fysikboken när jag inte har något att göra i den (sååå kul är det inte att plugga fysik, faktiskt).

7. Exakt varför jag skriver denna lista.

8. Över om varelsen som åt upp mitt lipsyl kanske inte åt upp det ändå eftersom jag precis hittade det.

9. Om jag skulle göra något vettigt.

Jag tror jag gör något nu. Vad är ännu oklart men ja... något.

Sorry

Ni får ursäkta min extrema inaktivitet. Min fantasi och skrivarglädje är på semester fortfarande.

Några vettiga bilder blir det inte heller. Suck. Saknar makrofotografering av insekter.

Kram