Värdelös som medvetslös

Hejsan!
På idrottslektionen idag roade vi oss med HLR (hjärt- lungräddning). Där lärde vi oss bland annat hur man får igång hjärtat på en person som vars hjärta inte slår och lite sådant. Sedan kom vi till att vi skulle lägga varandra i stabilt sidoläge och göra den där rutinkollen när någon ramlat ihop. Se om den är vid medvetande, kolla andning och kolla puls. Dock var jag extremt kass som medvetslös eftersom jag är otroligt kittlig. Detta medförde alltså att så fort någon rörde min haka, för att försöka frigöra mina luftvägar och kolla andning, rörde i mitt knäveck för att lägga mig i stabilt sidoläge eller försökte ta min puls på halsen, så började jag skrika och fäkta med armar och ben ungefär. :S Kort sagt, jag var värdelös som medvetslös.

Imorgon ska vi till konstmuseet med fotografisk bild och när det är avklarat är det dags för ett efterlängtat påsklov!

Kram

Inget inlägg

Hejsan!
Sorry, men jag orkar inte skriva idag. Ni får försöka stå ut utan mitt pladder :P

Kram


Promenad i vårsolen

Hejsan!
Idag hade vi kursprov i fysik vilket var relativt plågsamt. Hade även bookreport i engelska.
Efter skolan gick jag en promenad och kameran fick följa med, blev väl kanske inga överdrivet lyckade bilder men fastnade lite för denna


Nej nu ska jag försöka förstå mig på beräkningarna inför laborationen imorgon.

Kram

Ett halvår och sommartid

Hejsan!
Idag är det exakt ett halvår kvar tills jag är fyller 18 och är myndig. Visste väl att alla var gräsligt intresserade av att läsa det :P
 Sommartid är det också. Är det bara jag som tycker att övergången till vintertid är mycket trevligare? Bara för att det då känns som att man får lägga sig en timme senare och vakna en timme senare. Vilket ju självfallet är ett par miljoner gånger trevligare än motsatsen.
Sedan så bryr sig klockan i forumet på djur.nu inte alls om huruvida det är sommartid eller vintertid, den är konstant bosatt i vintertiden. Vilket gör att man nu måste tänka en timme fram i tiden, igen :P Men nåja, man vänjer sig.

Idag ska jag plugga.

Kram

Bländare


Här kommer andra delen av min fotoskola. Denna gång hade jag tänkt berätta lite om det här med bländare och slutartid (som har lite med exponering att göra vilket jag berättade om i
förra fotoskolan). Dock blev det bara bländare eftersom det blev ett sabla långt inlägg enbart om detta. Slutartid kommer i nästa lektion. Som sagt, säg gärna vad ni tycker och kom med förslag på vad ni vill att jag ska skriva om när jag gått igenom grunderna.


Vi börjar att prata om bländare vilket kan vara lite halvrörigt men jag ska göra ett tappert försök. att förklara det på ett vettigt sätt.  
 Bländaren är alltså den öppning i objektivet som släpper in ljus. En liten bländare släpper in lite ljus och en stor bländare släpper in mycket ljus. Än så länge låter det förhoppningsvis relativt förståeligt.
 Det är nu vi kommer till det röriga. En stor bländare har nämligen ett litet bländartal medan en liten bländare har ett stort bländartal.

Grejen med detta är alltså, om vi ska se till det som du faktiskt ser i kameran och inte mängder med info kring hur det kommer sig att det är så. Så om det står att du har bländartalet 2,8 så är det alltså en väldigt stor bländare som kommer att släppa in mycket ljus. Medan om du har bländartalet 32 så är det en väldigt liten bländare som kommer att släppa in lite ljus.
 Ser ni ni varför jag valde att förklara detta efter att jag förklarat exponering? Om kameran släpper in lite ljus, du har alltså ett stort bländartal så är risken större för underexponering än om du har ett litet bländartal.

Men, bländaren har också en annan funktion mer än att avgöra exponering på bilden. Den avgör nämligen skärpedjupet. Det vill säga om skärpan ligger på ett stort eller litet område i bilden. Här är det med siffrorna bra mycket enklare:
Stort bländartal = Stort skärpedjup (mycket i bilden blir i skärpa, ska visa exempel sen)
Litet bländartal = Litet skärpedjup (endast litet område i bilden blir i skäpa, ska visa sen)

Blir blommor som exempelbild den här gången också, mest för att jag i somras gjorde ett försök med olika bländare när jag fotade en solros. Nu fick jag för första gången användning för de där bilderna :P
Här ser ni en bild som är tagen med bländartalet 29 och som ni ser så är bakgrunden inte särskilt oskarp (klicka på bilden för att se den i större format).


Här ser ni en bild som är tagen med bländartalet 4.8, dvs ett vässentligt mindre tal och bakgrunden är också mycket er oskarp.


När ska man då använda vilket? Ett stort tal kan vara lämpligt när man fotar landskap eller liknande, då är det ju relativt sällan som man bara vill ha en liten del av bilden skarp.
Fotar man däremot blommor eller något annat där man vill ha oskarp bakgrund, så kan det vara lämpligt att ha ett lite mindre tal.

På en Nikon (systemkamera) ställer du in bländaren genom att gå in på A i menyn på ratten som finns uppepå kameran. På en Canon ställer du in den genom att välja Av.

Det här kändes mer obegripligt än mitt förra inlägg i fotoskolan, är det något ni undrar så får ni fråga. Har jag fel om någon fakta så får ni väl rätta mig.

KAMERAN ÄR FORTFARANDE BARA ETT REDSKAP, DET ÄR DU SOM FOTOGRAF SOM SKAPAR BILDEN.

Nästa lektion blir det slutartid.

Film => Mer än 10 000 ord

Hejsan!
Efter mycket överläggning kom vi idag fram till något (o)vettigt. Det gör vi visserligen oftare än motsatsen.
Det hela började med att jag sa att det en bild sa mer än 1000 ord. Marie funderade över detta en stund och sa sedan:
"Men om en bild säger mer än 1000 ord, hur mycket säger en film då? För om någon blir mördad så är det ju mycket bättre att ha en film än bara en bild på mordet. Så en film måste säga mer än 2000 ord"
"Ja en film borde väl säga mer än så, typ 10 000 ord"
"Jaa!"
Så ja, sammanfattningsvis:
En bild säger mer än tusen ord.
En film säger mer än tiotusen ord.

Tål att tänkas på faktiskt :P

Kram

Photoshop

Hejsan!
Jag redigerade en bild på mitt öga igår.


Tycker det blev lite coolt :P

Orkar inte skriva mer.. pluggat idag.

Kram

Plugga fysik var det ja

Hej!
Kan ingen bara ge mig lite ork att plugga fysik? Jag orkar verkligen inte och jag har kursprov på måndag, vilken underbar kombination...

Iaf, min dag har väl varit helt okej. En sådan dag som man inte minns vad man gjorde under mer än max en vecka. Tror ni vet ungefär var jag menar?
Dagen inleddes med en förhållande vis seg fysiklektion där jag iofs förstod vad ersättningsresistans är men den var ändå gigantiskt seg. Sedan var det dags för kemi och just nu minns jag inte ens vad vi gjorde då... Eller jo, det var föreläsning om Syrakonstanten (det är alltså meningen att ni ska bli imponerade nu över att jag mindes vad jag gjorde för 10 timmar sedan). Sedan var det dags för biologi där vi såg barnförbjuden film. Förfärligt patetiskt och komiskt att den var barnförbjuden, det var en faktafilm som handlade om att klona ärtplantor. :P Fast barn kanske inte får se på filmer om sådant? ;)
 Sedan var svenskan inställd och håltimmen där (som hängde ihop med lunchen) ägnades åt att spela kort och att äta, vilket ju inte alls var en logisk sysselsättning på en lunchrast, nej nej.
Idrotten var jobbig fast faktiskt relativt rolig.
 Därefter var det dags för matte, den tror jag inte att det finns så mycket att skriva om. Har redan uttömt hela min vokabulär gällande den där lektionen... eller något sådant :P

Nej nu ska jag försöka plugga lite faktiskt.

Kram

Bra reklam!

Hejsan!
Sitter här och försöker förstå mig på fysik... och försöker intala mig själv att fysik B inte alls kommer gå åt helvete för att jag just nu har problem med saker i fysik A.
 Min dag har varit extremt tråkig och inte alls innehållsrik. Fick tillbaka två prov och surade över att utan några idiotiska slarvfels existens så hade jag kunnat få ett högre betyg.
 Snart ska jag dock ägna mig åt min extremt roliga svenskauppsats som bör vara klar så snart som möjligt.

Urk för skolarbete.

För övrigt är det den bästa icareklamen någonsin i nuläget!! Nordman är med!!
Eftersom jag förstår att ni blev väldigt nyfikna så får ni en länk här
http://vms.qbrick.com/?cid=&mid=B85AFA90


Persikoträdet blommar

Hejsan, tror rubriken och att jag fotat säger det mesta. Så nöjer mig med att lägga in bilder här utan längre utläggning :P
Lite oskarpa på sina ställen, men det kan jag väl stå ut med.

Mitt påsklov

Hejsan!
Jag konstaterade just att mitt påsklov ser väldigt fullbokat ut. Faktum är att allt är bestämt så till den grad att jag allvarligt börjar överväga om det verkligen kan klassas som fritid. Sedan skulle man väl även i det här fallet behöva en mer noga definition gällande den egentliga innebörden av fritid. (...Är det bara jag eller börjar detta låta som en svenskauppsats?) Iaf, tillbaka till ämnet.
Såhär ser mitt påsklov ut:
Långfredag: Landet
Påskafton: Landet
Påskdagen: Landet
Annandag påsk: De kommer hit
Tisdagen: De kommer hit och vi ska sen ut och äta för att fira mammas födelsedag
Onsdagen: Vi åker till Danmark
Torsdagen: Vi är i Danmark
Fredagen: Vi är i Danmark
Lördagen: Vi åker hem
Söndagen: Fotomässa

..undra när jag ska få tid att plugga för mitt engelskaprov som ligger torsdagen efter lovet?

Idag är det utvecklingssamtal klockan 16 som gäller. Fram tills dess är jag ledig och ska göra ett sista tappert försök att komma på positiva och negativa sidor för befolkningen som levde på medeltiden. Jätteintressant, verkligen. Och jag är inte alls ironisk här eller så, nej nej :P För av någon underlig orsak tror jag inte "jag levde inte på medeltiden så jag vet inte" duger som anledning till att inte ha skrivit klart.

Kram

Det kallas konstnärlig frihet

Hejsan!
Nu har jag fotat lite random sådär som jag brukar göra ibland när tristessen smyger sig på och beslutar sig för att bosätta sig i min hjärna.

Svar nej, bilden är inte knivskarp överallt och det blåste när bilden togs, men jag gillar den. Kalla den usel om du vill, jag kallar det konstnärlig frihet.


Kram

Svanar i mängder!

Hejsan!
Idag åkte vi till ett ställe med massor av trevliga fåglar. Svanar, gräsänder och x antal till som jag inte har en blekaste aning om vad de var för några.
Så jag tänkte visa den mest lyckade svanbilden samt en bild på en tulpan (som dessvärre är lite för brusig och där man ser att jag använt pappersservett som bakgrund, men den får duga).


Nu är det nog läggdags tror jag.

Godnatt!

Exponering och histogramSådär ja. Eftersom jag funderat på detta ett tag och även fått önskemål om fototips så ska vi nu se om det kan bli verklighet. Som ni kanske förstår så blir det en liten fin fotoskola. Tänkte att vi skulle börja med lite grundläggande saker och sedan kanske vi går in i det hela lite mer efter hand. Har ni önskemål eller synpunkter gällande vad ni vill att jag har med eller liknande så är det bara att skriva en kommentar.
Jag är ju som ni vet inte alls utbildad eller någonting, så vi får väl se hur det här går :P Tycker ni att det är gräsligt tråkigt får jag väl sluta med det. Så ja, skriv vad ni tycker om detta som kommentar iaf. Hade tänkt försöka lägga upp minst en lektion i veckan i genomsnitt. Ser ni något som är fel eller liknande så hojta också till så rättar jag det, men det hoppas jag inte att det ska vara. Hade nämligen planerat att kolla upp saker innan jag slänger in dem här :P
 
Jag tänkte att vi skulle roa oss första lektionen åt lite exponering och histogram. Rena grekiskan kanske? Ta det lugnt, jag ska förklara. De där två sakerna hör nämligen ihop med varandra.

Nu ska jag visa samma bild när den är underexponerad, överexponerad och "normalt" exponerad, samt histogram till dessa. Dock är det ganska kraftig överexponering och ganska kraftig underexpoering, men det ser ni.

Här är en bild som är rätt exponerad (klicka för att se den i större format)
 och histogrammet ser ut


Här är en bild som är överexponerad (klicka för att se den i större format)
 och hisogrammet ser ut


Här är en bild som är underexponerad (klicka för att se den i större format)
 och histogrammet ser ut


Som ni ser så är den överexponerade bilden väldigt ljus och den underexponerade bilden väldigt mörk. 
I histogrammet för den överexponerade bilden ser ni att det är väldigt mycket i höger sida och väldigt lite i den vänstra och sedan tvärtom för den underexponerade. Detta beror på att histogram helt enkelt är en graf som går från svart till vitt. Höjden på grafen visar alltså hur många av pixlarna i bilden som är si och så mörka/ljusa. Ju högre den är, desto fler pixlar av den tonen.
När en bild är "rätt" exponerad brukar hela histogrammet få plats. Detta gäller dock inte alltid, ibland när man har en svart bakgrund t ex så är det ju relativt uppenbart att histogrammet kommer visa underexponering. Du kommer ju förmodligen ha fler svarta pixlar än vita i då. Så lita inte blint på histogram.  

Hur ska man då göra för att få bra exponering på sin bild?
 Hur bilden blir exponerad har rätt mycket med slutartid och bländare att göra, men slutartid och bländare tänkte jag att mina två kommenade lektioner skulle handla om, så det pratar vi inte om här.

Histogram för en bild kan man (i alla fall med systemkameror) se i kameran. På nikon bläddrar man fram så att man tittar på bilden och trycker på nedåtpil, så ser man histogrammet.

Var det någon som lärde sig något av detta eller har jag slösat bort min tid helt i onödan?

GLÖM ALDRIG HELLER ATT KAMERAN BARA ÄR ETT REDSKAP, DET ÄR DU SOM FOTOGRAF SOM SKAPAR BILDEN.

Det som jag planerat för kommande lektioner är för övrigt (preliminär planering, ändringar kan göras):
Lektion 2: Bländare
Lektion 3: Slutartid
Lektion 4: ISO-tal (och eventuellt något mer?)
Lektion 5: Bildkomposition

Sedan har jag inte planerat mer, så kom gärna med förslag!

Idiotväder!!!

Varför ska regnet nödvändigtvis börja vräka ner nu?! Jag ska ju snart till skolan. Idiotväder.

Jippie, det bara regnar mer och mer... verkar bli en trevlig och torr cykeltur till skolan. Ska vi gissa på att jag är dygnsur när jag kommer fram..?

Hur vet man?

Helt ärligt, hur vet man vad man egentligen vill? Jag har inte en blekaste aning. Alla, alla och åter alla (med vissa undantag, haha) tjatar om att jag måste börja tänka på vad jag vill efter gymnasiet. Det gör jag ju för tusan hela tiden! ...Detaljen är att jag inte kommer fram till något. Jag vet inte vad jag vill. Hela poängen med att jag hamnade på NV var att jag kunde välja typ vad jag ville sen efteråt (ja okej, finns väl en del saker jag inte kan bli, men dem bortser vi ifrån här). Jag vet inte ens något så odefinierat att jag kan säga "Ja det blir väl något med biologi". Suck... hur fan kommer man fram till vad man vill? Mitt enda svar i nuläget är liksom "Jag vill plugga vidare" och det känns ju ganska uppenbart då jag gått ett studieinriktat program på gymnasiet...

Äsch, nu har jag klagat färdigt, dags att fixa iordning sig och cykla iväg till skolan i regnvädret.

Kram

Stress

Pluggar, stressar, pluggar, gäspar, pluggar... mitt liv idag.

Sorry

Sorry, jag har grymt mycket att göra i nuläget. Så är inaktiv här. Kommer tillbaka i övermorgon iaf, för då är matteprovet avklarat.

Kram.

Suck

Hejsan!
Har haft en rätt bra dag men just nu är jag bara jättetrött och fick just fel på en kemiuppgift. Hatar när jag suttit och slitit med en uppgift i evigheter som visar sig vara fel.
 Prov imorgon, men kan en del iaf.

kram

Cykel?

Kan man cykla till skolan idag tro? Eller är det fortfarande satans halt?
Ska överväga saken ett tag...

Kram

Fotografier

Hejsan
Eftersom snöandet upphörde så blev det foto ändå (dumma mig, jag skulle ju plugga...).


NU ska jag iaf ta mig i kragen och plugga lite (tog mig en titt på repetitionsuppgifterna innan och insåg att det här inte kommer gå bra...)

Kram.


Snö...

Alltså hallå, jag vill ha vår! Inte mer förbannad snö.
 Dock kanske detta kan hålla mig inomhus för att plugga kemi, har trots allt prov i övermorgon...

Kort inlägg, jag vet, men orkar inte skriva mer.

Kram

Glas

Hejsan
Innan jag går och lägger mig slänger jag in en bild här efter dagens tappra försök att få en bra bild. Dock är foten på glaset det jag blev mest nöjd med (svar nej jag är inte udda, jag är unik).


Kram och godnatt

Rutigt

Hejsan
Jag älskar rutigt (om någon har missat det) men börjar allvarligt undra om det verkligen är normalt att ha 4 par rutiga skor..? :P

Akryl

Hejsan!
Idag har jag haft två prov som inte överhuvudtaget förtjänar att nämnas här egentligen då de var fruktansvärt ouppofostrade och inte alla gick som jag ville.
Resten av min dag har ägnats åt ett tappert försök att måla en hand samt en akryltavla som jag blev relativt nöjd med. Visst, det finns många småsaker som jag skulle kunna göra bättre och som jag är missnöjd med men vad fan. Ska jag hålla på och vara missnöjd med varenda bild bara för att det finns något som kan göras bättre så skulle jag aldrig vara nöjd med en enda :P

Kram

Skrivspråk

Kan ingen vänlig själ ge mig ett bättre skrivspråk i födelsedagspresent eller dylikt!?
 Helt ärligt, det här är citat ifrån en novell jag skrev när jag var 14 (3,5 år sedan) har jag verkligen inte utvecklats ett skit sedan dess?! Uppenbarligen inte..
" En härskare är en besynnerlig varelse som bestämmer över andra. Inget undkommer dess blick, ingen får smita undan ut i ingenstans. Alla lyder härskarens minsta vink även om det kan innebära en oerhörd fara. Hon visste andra som till och med mist livet för att de förintats av sina egna tankar om härskarens egoistiska åsikter."

(börjar helt ärligt överväga om jag gått bakåt i utvecklingen gällande skrivspråk...)

Nej, nu är det läggdags, historian får gå hur fan den önskar imorgon.

Kram och godnatt

Planering!!

Hejsan!
Jag har kommit på en sak! Jag känner mig extremt intelligent och tror bestämt att jag ska ta pantent på min idé or something like that! Eh... fast av någon anledning tror jag att någon redan insett detta och att den inte ens går att ta patent på. Iaf jag har kommit på att man bör planera. Jag har nu (sisådär 200 år efter alla andra) insett att man får mycket mer tid om man planerar.
Undra om man också slipper dåligt samvete då..?

...Så därför kanske jag ska lägga ner mitt totalt oplanerade blogginlägg och fortsätta plugga.

Hejs

Hoppas att de har fel

Hejsan!
Min dag har varit relativt ointressant och kommer att förbli sådan då jag ska ägna mig åt något så fantastiskt underhållande som att plugga (och lämpligtvis även bestämma vad min uppsats i spanska som jag ska skriva imorgon på provet ska handla om för ämne...).
 Den nya fotoläraren verkar riktigt bra måste jag säga, det var iofs den andra också. Vi fick skapa varsin fotoblogg idag där vi ska lägga in uppgifter och jag kände mig extremt udda. Alla andra kallade sig typ sitt för och efternamn.bloggspot.com i princip och jag kallade mig... ja gissa? När ni gissat kan ni ju klicka här och se om ni gissat rätt :P Så nu har jag två bloggar, en för fritiden och en för fotokursen. Lekitonen i övrigt ägnades åt lite lek med (läs redigering av) bilder.
Sedan var det dags för möte med tidningen, mycket trevligt för övrigt. Nu är det dock dags att kasta sig in i pluggandets underbara värld... *host*

Jag hoppas innerligt att tidningarna har fel, jag vill inte ha något sabla snökaos imorgon!

Kram

Min (o)intressanta dag

Hejsan
Betvivlar starkt att jag har något vettigt att skriva men skriver ett inlägg ändå.
Min dag inleddes med en förhållandevis seg fysiklektion med en föreläsning i världens tempo. Därefter var det dags att repetera jämvikter i kemin (prov kommande vecka). På biologin gjorde vi dock något intressant, vi tog ut DNA ur en banan. Riktigt häftigt faktiskt, eller så har det bara att göra med det faktum att jag gillar sådant där. För ingen annan verkade direkt överdrivet imponerad. 
 Svenskan var seg i största allmänhet så inget värt att säga om den ens. På idrotten hade vi hälsokontroll (man gjorde massor av tester och sedan ska man ha något hälsosamtal sen). Sista lektionen var matte, som väl gick lite sisådär eftersom jag var sjukt hungrig. 
 Nej, nu är det dags för lite pluggande tror jag, jippie vad roligt...  Jag blev plötsligt sugen på att baka något känner jag. Fast det har jag inte tid med (eller... jo kanske :P).

Kram


Labrapport Zafir

Jag börjar allvarligt tro att jag inte bara haft för mycket matte för mitt eget bästa utan även för mycket kemi, läs och bedöm själva.

Syfte: 
Syftet med laborationen om Zafir helst äter mat från bordet där hon inte får vara eller från sin matskål

Teroi:
Katter är katter

Hypotes:
Zafir är så förfärligt väluppfostrad att hon självklart tar den ifrån matskålen

Material:
Tesked
Lax
Matskål
Köksbord

Riskbedömning:
Såvida man inte drar katten i svansen eller dylikt kan laborationen nog klassas som icke-riskfylld. Om det eventuellt blir någon lax över behöver denna inte samlas i kärl för farligt avfall.

Utförande:
En sked med lax placerades på matbordet och en i Zafirs matskål, därefter iakttogs vilken hon valde.

Beräkningar:
Zafir + lax → Zafir som är lite mindre hungrig

Resultat:
Zafir åt laxen på köksbordet men rörde inte laxen i matskålen.

Diskussion/analys:
Zafir är inte så väluppfostrad som man kunde tro vid första anblicken.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Som sagt, kanske lite för mycket kemi. Vet inte helt om det annars klassas som normat att skriva sådant här? :P

Överambitiös...Haha, känner verkligen hur vacker min handstil är *host*. Idag hade vi spanskaprov iaf, har någon förhoppning om att det gick helt okej.

Äsch, jag orkar inte blogga.

Kram

Vad hände där?

Hejsan!
Jag gick just in och kollade på min statistik och blev väl en aning förvånad, milt uttryckt.


(den där toppen på sidvisningar är för att jag fixade design och förhandsgranskade, inget att bry sig om).

Men... vad tusan hände igår liksom? :P Jag glömde till och med bort att skriva igår, ändå hade jag 41 unika besökare? Tidigare har jag som mest lyckats med 29 unika?! Haha :P

Idag ska jag ha spanskaprov, håll en tumme för mig!

Kram


Eh... ja, ett inlägg

Jag är på skirvhumör utan att vilja skriva. Jag borde plugga men gör det inte. Jag är läskigt medveten om att jag kommer ha dåligt samvete över mitt pluggande (eller snarare det faktum att jag inte pluggat) kommande vecka. Det dumma är att jag inte bryr mig. Alls. Jag har fotat idag men tänker inte visa något av den enkla orsak att jag inte orkar ladda upp dem :P Egentligen har jag inget vettigt att skriva alls. Äsch jag vet inte, för mycket i skolan och för lite tid tror jag. Fast det borde jag väl nästan ha vant mig vid nu. Skolan är... ja skolan är skolan. Logik var ju involverad i den där meningen iaf, till skilland från mina övriga meningar.

Nu ska jag snart lägga mig, ska bara bli ännu mer arg på en liten söt integral först. Om någon mattekunnig läser detta innan imorgon eftermiddag kan ni ju hojta till :P

Kram

Öppet hav

Hejsan!
Jag var nära på att börja det här inlägget med ett citat ur Nordmans låt Stormens öga men jag lät bli :P
 Igår kväll så lyckades jag få lite kort på solnedgången över havet och nu har jag en fråga. För ni är ju säkert proffs på det här med solnedgångar och så, haha. Varför är solnedgångar så himla olika? Jag menar, den bästa bild jag fick på solnedgången var


Inget jättefel på den bilden iofs, men i somras var ju mina bilder 100 gånger snyggare? Sen så blev jag smått irriterad över att när solen väl börjat försvinna i horisonten så tog det bara någon/några minuter tills den var helt borta. :S Hmm... Nåja, jag fick ju iaf se lite hav. För det var helt öppet, det var det inte sist jag var där.

Idag ska jag vara duktig och plugga, annars kommer proven under kommande vecka att gå åt skogen.

Kram

Sådär ja!

Nu har bloggen fått lite ny design också. Kände att det kanske var läge för det. :)
Nej, jag har inte fixat allt nu på morgonen, började pilla i photoshop redan för en vecka sedan :P Får be alla er som inte gillar lila om ursäkt, för det här blev.. ganska lila.
En integral fick visst vara med på ett hörn där också :P
 
Kram


En naturares vardag

Hejsan!
Den här bilden beskriver väl ungefär mitt liv i nuläget


(ursäkta dålig mobilbild)

...Svar nej, jag menar inte att mitt liv är obegripligt eller något i den stilen :P

Kram

Längtan

Tänk om du kände min längtan
Tänk om du hörde dom ord av längtan till dig
Jag aldrig sagt högt, men vilar hos mig


Bit ur Nordmans låt Längtan. Just nu längtar jag faktiskt efter vår och sommar. Dock stämmer det rätt bra att jag aldrig sagt det högt, för jag brukar faktiskt hävda att jag älskar vintern. Tyvärr tröttnar även jag efter ett tag. I nuläget längtar jag som tusan efter att få gå i mina rutiga skor och att känna solens värme och inte bara tänka "Ah, det är sol idag, då är det säkert satans kallt också". 

Ge mig vår nu!

Kram 

Halvdag

Hej!
Så var jag tillbaka här igen då, efter två dagar av vettigare sysslor. Eller... det kanske kan diskuteras, i skolan har jag ju varit och det låter ju onekligen ganska vettigt. Och eftersom jag förmodar att ni verkligen längtar efter att få höra vad jag sysslat med under mina 2,5 skoldagar (var halvdag idag :P) så ska jag nu försöka sammanfatta detta. Ska bara starta någon trevlig låt med Nordman så jag får lite energi att skriva med, haha :P
På måndagen vet jag inte helt om det hände något överdrivet intressant, det konstaterades mest att proven skulle bli framflyttade (och jag har insett att jag kommer få en kaotisk kommande vecka...). Spanskan i måndags var iofs relativt intressant. Alla de som ska åka på utbytet senare i vår (jag är inte en av dem) fick jobba med sina brev till familjerna de ska bo hos och vi andra fick intervjua någon av dem i gruppen vi inte kände. Vad som kan nämnas är att våra två spanskagrupper då blev ihopslagna så det var en del nya ansikten. Dock verkade alla hålla sig lite på sin kant. Vi från NV höll ihop och jag intervjuade en som jag nu gjort grupparbete ihop med i... 5 veckor? :P Men jag har sjävklart ingen aning om vem han är, nej nej ;)
 Tisdagen flöt väl på ungefär som tisdagar brukar göra. Inleddes av biologi och kemi som är fullkomligt underbara i nuläget. På fotografisk bild igår satt jag och såg någon totalmysko film om en satans många olika sätt att konvertera en bild till svartvitt. Det var ju... intressant :P

Äsch, nu får det räcka med skrivande.

Kram