Det här med kortspel

Kommentera
Hejsan!
Hur många människor har inte i årtionden ägnat sina håltimmar på gymnasiet åt att sitta och spela kort? Förmodligen en hel drös med folk. Så även jag och dem jag umgås med. Grejen är bara den, att vår skola har förbjudit kortspel i andra korridorer än A-korridoren. Vår skola fungerar som så att det är en lång huvudkorridor som heter A, sen är det midre korridorer ut ifrån sidorna på A-korridoren, lite som när en femåring målar en tusenfoting eller så alltså. Mellan de små korridorerna finns en gång med glasväggar som går parallellt med A-korridoren, men inte heller där är det tillåtet att spela kort. Min stora fråga är: Varför? Vi pratar till och med mindre än vad vi gjort om vi bara suttit där och snackat. Vi tar upp precis lika mycket bordyta om vi spelar kort som om vi bara sitter och snackar. Så var ligger det stora problemet i att spela kort?
 Nu undrar ni varför vi inte bara kan spela kort i A-korridoren, eller hur? Jo för att det är sjukt mycket drygare och grymt mycket längre bort. Det är liksom inte besväret värt att ta sig till A-korridorens bord för att spela kort.
 Sen kanske också ska sägas att ungefär 1 lärare på 30 bryr sig om att säga något om att man sitter och spelar kort om det inte är någon i närheten som jobbar eller liknande. Men liksom, om det kommer någon med böcker som letar efter någonstans att sitta så är det klart att vi flyttar på oss, men om det finns femtioelva andra bord, så kan ju inte det stora problemet vara att vi tar upp plats för sådana som vill jobba. Och om så är fallet så får de ju förbjuda att man bara sitter och pratar och hänvisa det också till att man ska vara i A-korridoren, vilket låter som ett helt absurt förbud.
 Nåja, nog gnäll från mig.

Kram